Přejít na obsah

zadné hmlovky stále svietia aj bez zapínania


Doporučené příspěvky

Zdravím,nenašiel som nič presne čo by mi pomohlo,možno som nehľada správne

Preto Vás poprosím či sa už niekto s tým stretol

Permanentne svietia obe zadné hmly aj bez toho že by som ich zapínal,po ich zapnutí sa nič nedeje iba sa rozsvietia kontrolky najprv predok potom zadné

Pri kúpe auta,mám ho pár mesiacov,som si len zbežne pozrel či vzadu idú brzdy a spiatočka,nacúvaním blízko steny atď

Až keď mi začali ľudia na diaľnici blikať ma napadlo či tie hmly nesvietia stále

Najprv som pozrel žiarovky,tie sú v pohode,či to bývalý majiteľ nesplietol,aj keď by to do objímky šlo ťażko,ale predsa

Nenapadá niekoho čím to môže byť?

Podozrievam spínač zapínania svetiel,keďže pár krát už sa mi stalo že po zapnutí svetiel sa budíky neosvetlili ale svetlá zvonku ano

Nemá to súvis?

Ďakujem pekne za každú odpoveď

Odkaz ke komentáři

Ahoj, mohl by to delat ten spinac svetel, ale nejprve se podivej jake tam mas zarovky? Maji tam byt zarovky 21/4W, ale pokud tam jsou zarovky 21/5W, ktere maji opacnou polaritu, tak po nasazeni do objimky ti budou misto obrysovych svetel svitit mlhovky ;)

 

Diky,takze mozem hladat spinac svetiel kedze ziarovky su v pohode,aj ked ich menim,medzi5w a4w ziadna zmena,zatial dakujem Konny

Ked ,,zahadu,, vyriesim napisem ako som dopadol

 

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahojte, vím že se tu řečil spínač světel, ale chci se zeptat.

 

Dneska jsem byl ve městě, cesta tam v pohodě, když sem se chtěl vrátit, tak jednak se mi rozsvítila jak kontrolka zadních mlhovek, tak i mlhovky (rozsvítily se až sem zapl světla, jinak světla fungovaly v pohodě). Ale zároveň s tím se mi rozsvítila oranžová kontrolka motoru a v servise načetli chybu 16502 - Snímač teploty chladící kapaliny - G62 velký signál. Musel sem ale uhnout z vjezdu a tak sem stál chvilku bokem a když sem chtěl odjet, tak mlhovky zhasly. dojel sem do servisu kvůli té kontrolce motoru (chybu smazali a pak se neobjevila) a když sem od tama odjížděl tak se zadní mlhovky zase rozvítili. Může to mít spolu nějakou souvislost?

 

A mám dodělávanou pravou mlhovku, ale tím to asi být nemůže.

 

Octa combi 1.8T

 

Díky za radu. Michal

Odkaz ke komentáři

S nejvetsi pravdepodobnosti mas KO vypinac svetel. Uvnitr je hromada kontaktu (neco jako programátor v pracce) a kontakt zadnich mlhovek se ti spojil s jinym kontaktem, proto i kdyz vytahnes pojistku mlhovek, tak to taha stavu z jine pojistky. Pokud mas moznost, tak si od nekoho pujc ten vypinac a uvidis, at mas 100% jistotu nez koupis novy vypinac. Muzes taky zkusit vytahovat pojistky od dalsich svetel a uvidis, pri jake pojistce ty mlhy zhasnou, tim se taky ujistis, ze je chyba v tom vypinaci... ;)

Odkaz ke komentáři

Ano, s motorem to nema nic spolecnyho. Ty pojistky bych vytahoval i kdyz svetla sviti (nic se stat nemuze) a az by ti zhasly zadni mlhy, tak podle toho ktera svetla jeste zhasnou, tak s tim kontaktem budou mlhy propojeny. Jinak kdyz by byl ten vypinac spatnej, tak pri vypnuti svetel zhasne vsechno, takze i ty zadni mlhy, ale zase zalezi jak se to v tom vypinaci propojilo...

 

Ted kdyz vypinac vypnes, tak ti zhasnou i ty mlhy?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Takže další novinky :-D

 

po tom, co přestaly mlhovky svítit, a já se těšil, že se to dalo dokupy, tak změna. Musel sem kvůli mlze mlhovky opravdu zapnout mlhy, a po vypnutí už se opět nevyply :-D a po asi dvou dnech svítit přestaly a já se zas těšil, že ok, ale dneska sem zjistil, že se napojily místo na levý obrysovky, tentokrát na pravý obrysovky a spálily pojistku.

 

Zítra se stavím do servisu otestovat přepínač světel a uvidím jak to doapdne.

Odkaz ke komentáři

Tak záhada vyřešena :-D

 

opravdu i přes kontrolu to bylo doděláním dvojitých obrysovek. Teda proč se tehdy propojila levá obrysovka s mlhou zatím nevím, izolace je ok, musím podrobně prohlídnout kde se to mohlo spojit. Ale pravá dodělávaná obrysovka mě teda docela překvapila.nevím proč, ale popraskaly nějaký žíly drátku a ty se pak ohnuly a tím se to propojilo s mlhovkou a pak to dělalo problém. Takže zatím nahrazeno jednovláknovýma mlhovkama, dokud neopravím a pořádně nezaizoluju ty dvojvláknový.

 

Díky moc všem zúčastněným za rady a podporu :-)

Odkaz ke komentáři

Takže nakonec to dělá to zapojení světel, jo? :D

 

Jen teda nechápu to popraskání žil v drátku a následné ohnutí a propojení s mlhovou...? Nebo to myslíš na konci toho drátku, který je zastrčený v tom nosiči žárovek? Pokud ano, tak dej na konce drátků takové dutinky https://www.zbozi.cz/vyrobek/di-1-10-dutinka-izolovana-zluta/ , jejich konce zmáčkni kleštěma a budeš mít klid od nechtěného propojení vlivem popraskaných žil drátku ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...