Leonidas17th Odesláno Listopad 26, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2015 Zdravím,nenašiel som nič presne čo by mi pomohlo,možno som nehľada správne Preto Vás poprosím či sa už niekto s tým stretol Permanentne svietia obe zadné hmly aj bez toho že by som ich zapínal,po ich zapnutí sa nič nedeje iba sa rozsvietia kontrolky najprv predok potom zadné Pri kúpe auta,mám ho pár mesiacov,som si len zbežne pozrel či vzadu idú brzdy a spiatočka,nacúvaním blízko steny atď Až keď mi začali ľudia na diaľnici blikať ma napadlo či tie hmly nesvietia stále Najprv som pozrel žiarovky,tie sú v pohode,či to bývalý majiteľ nesplietol,aj keď by to do objímky šlo ťażko,ale predsa Nenapadá niekoho čím to môže byť? Podozrievam spínač zapínania svetiel,keďže pár krát už sa mi stalo že po zapnutí svetiel sa budíky neosvetlili ale svetlá zvonku ano Nemá to súvis? Ďakujem pekne za každú odpoveď 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 26, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2015 Ahoj, mohl by to delat ten spinac svetel, ale nejprve se podivej jake tam mas zarovky? Maji tam byt zarovky 21/4W, ale pokud tam jsou zarovky 21/5W, ktere maji opacnou polaritu, tak po nasazeni do objimky ti budou misto obrysovych svetel svitit mlhovky ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Leonidas17th Odesláno Listopad 26, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 26, 2015 Ahoj, mohl by to delat ten spinac svetel, ale nejprve se podivej jake tam mas zarovky? Maji tam byt zarovky 21/4W, ale pokud tam jsou zarovky 21/5W, ktere maji opacnou polaritu, tak po nasazeni do objimky ti budou misto obrysovych svetel svitit mlhovky ;) Diky,takze mozem hladat spinac svetiel kedze ziarovky su v pohode,aj ked ich menim,medzi5w a4w ziadna zmena,zatial dakujem Konny Ked ,,zahadu,, vyriesim napisem ako som dopadol 0 Citovat Odkaz ke komentáři
skalickyd Odesláno Listopad 27, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2015 ..nebo zkus proměřit kontakty jestli nejsou někde spojeny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Leonidas17th Odesláno Listopad 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 28, 2015 Takže je to spínač,zapečene kontakty na hmly,Akurát neviem či to mám hľadať doma z ľavostrannej alebo pravostrannej verzie Predpokladám že to bude to isté Keďže vidím že je to u vag koncernu dosť častá závada tak pozriem sa po novom,vrakoviská som vylúčil Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 18, 2017 Sdílet Odesláno Leden 18, 2017 Ahojte, vím že se tu řečil spínač světel, ale chci se zeptat. Dneska jsem byl ve městě, cesta tam v pohodě, když sem se chtěl vrátit, tak jednak se mi rozsvítila jak kontrolka zadních mlhovek, tak i mlhovky (rozsvítily se až sem zapl světla, jinak světla fungovaly v pohodě). Ale zároveň s tím se mi rozsvítila oranžová kontrolka motoru a v servise načetli chybu 16502 - Snímač teploty chladící kapaliny - G62 velký signál. Musel sem ale uhnout z vjezdu a tak sem stál chvilku bokem a když sem chtěl odjet, tak mlhovky zhasly. dojel sem do servisu kvůli té kontrolce motoru (chybu smazali a pak se neobjevila) a když sem od tama odjížděl tak se zadní mlhovky zase rozvítili. Může to mít spolu nějakou souvislost? A mám dodělávanou pravou mlhovku, ale tím to asi být nemůže. Octa combi 1.8T Díky za radu. Michal 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 Jak je to s pojistkou na zadní mlhovky? V pojistkách je pojistka pro "mlhová světla",ale tu když sem zkusil vytáhnout tak přestaly svítit jen přední mlhovky, zadní ale svítily vesele dál. A u ničeho jinýho zadní mlhovky napsaný nejsou. Díky. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 S nejvetsi pravdepodobnosti mas KO vypinac svetel. Uvnitr je hromada kontaktu (neco jako programátor v pracce) a kontakt zadnich mlhovek se ti spojil s jinym kontaktem, proto i kdyz vytahnes pojistku mlhovek, tak to taha stavu z jine pojistky. Pokud mas moznost, tak si od nekoho pujc ten vypinac a uvidis, at mas 100% jistotu nez koupis novy vypinac. Muzes taky zkusit vytahovat pojistky od dalsich svetel a uvidis, pri jake pojistce ty mlhy zhasnou, tim se taky ujistis, ze je chyba v tom vypinaci... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 Diky zkusim :) takze s tim motorem je to fakt jen blba souhra nahod? A blbe se zeptam, pojistky asi vytahovat kdyz ty svetla zrovna nesviti ze :-D a kdyby byl ten vypinac blbej tak by zhasly a pak se zase roznuly? Nesvitily by furt uz? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 Ano, s motorem to nema nic spolecnyho. Ty pojistky bych vytahoval i kdyz svetla sviti (nic se stat nemuze) a az by ti zhasly zadni mlhy, tak podle toho ktera svetla jeste zhasnou, tak s tim kontaktem budou mlhy propojeny. Jinak kdyz by byl ten vypinac spatnej, tak pri vypnuti svetel zhasne vsechno, takze i ty zadni mlhy, ale zase zalezi jak se to v tom vypinaci propojilo... Ted kdyz vypinac vypnes, tak ti zhasnou i ty mlhy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 Jj, kdyz smetla vypnu tak zhasnou i ty mlhy, a kdyz svetla zapnu, at uz na obrysovky nebo na potkavacky, tak sviti a i kontrolka na pristrojovce mi sviti ze mam zapnuty mlhy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 Tak je to jasny, vypinac je KO... Kdyz sis delal ty dvojity obrysovky, mas tam vzadu na nosicich zarovek vse pripevneny, tak jak ma byt? Pokud ano, tak je to ten vypinac... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 Jj kontroloval sem to a izolacka je na svym miste, to bylo prvni co. Me napadlo. Jeste zkusim to poradne prohlidnou, prece jen uz byla tma, jestli se mi to tam nekde nepropojilo, a dyztak servisak rikal ze maji nahradni jeden ovladac tak by se to tam zkusilo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 Mrkni na to pri svetle a pokud bude vse OK, tak zajed do toho servisu a zkuste vymenit ten vypinac :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 Jasny dik moc. Uz se tesim na dalnici az budu stvat ridice za sebou rozsvicenyma mlhama :-D asi vytahnu zarovky :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hostyk Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 Michal kašli sa na ostatných v tomto prípade :-D nebudeš ani prvý ani posledný čo tak pôjde, ibaže ty máš na to pádne odôvodnenie aspoň ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 Ale vysvetli jim to na dalnici :-D :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 Nemas zac ;) . Na dalnici nikomu nic nevysvetluj a radsi slapej na plyn... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 :) docasne pak bud vytahnu zarovky nebo tam dam 5w,aby to svitilo jako obrysovky. Ani jednou volbou predpikladam ze nic zkazit nemuzu ze? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 Pokud nepojedes v mlze, tak se nic nestane, kdyz ty zarovky vytahnes :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 Tak jasne ze sem nemyslel v pripade mlhy :-D dik vsem pak poreferuju jak sem dopad a cim to bylo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 20, 2017 Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 Tak tes to zas nesviti :-D :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 21, 2017 Sdílet Odesláno Leden 21, 2017 Tak co, byl jsi v tom servisu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 21, 2017 Sdílet Odesláno Leden 21, 2017 Ahoj nene zatim sem nenel kdyz, ale uz se mi podarilo odhalit dalsi vec. Vim duvod, proc ty mlhy prestaly svitit. Praskla pojistka levych obrysovek :-D takze mlhovky sou navazany na levy obrysovky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 21, 2017 Sdílet Odesláno Leden 21, 2017 Pokud je tedy v zadních světlech vše v pořádku, tak je to jasný a je to ten vypínač světel :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 21, 2017 Sdílet Odesláno Leden 21, 2017 V zydnu se stavim do servisu a uvidim :) zatim diky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 24, 2017 Sdílet Odesláno Leden 24, 2017 Takže návštěva servisu se zatím konat nebude, protože mlhovky si to rozmyslely a přestaly svítit :-D takže sem tam vrátil dvojvláknový žárovky zpátky a uvidím jak se to bude dále chovat :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Únor 9, 2017 Sdílet Odesláno Únor 9, 2017 Takže další novinky :-D po tom, co přestaly mlhovky svítit, a já se těšil, že se to dalo dokupy, tak změna. Musel sem kvůli mlze mlhovky opravdu zapnout mlhy, a po vypnutí už se opět nevyply :-D a po asi dvou dnech svítit přestaly a já se zas těšil, že ok, ale dneska sem zjistil, že se napojily místo na levý obrysovky, tentokrát na pravý obrysovky a spálily pojistku. Zítra se stavím do servisu otestovat přepínač světel a uvidím jak to doapdne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Únor 12, 2017 Sdílet Odesláno Únor 12, 2017 Tak záhada vyřešena :-D opravdu i přes kontrolu to bylo doděláním dvojitých obrysovek. Teda proč se tehdy propojila levá obrysovka s mlhou zatím nevím, izolace je ok, musím podrobně prohlídnout kde se to mohlo spojit. Ale pravá dodělávaná obrysovka mě teda docela překvapila.nevím proč, ale popraskaly nějaký žíly drátku a ty se pak ohnuly a tím se to propojilo s mlhovkou a pak to dělalo problém. Takže zatím nahrazeno jednovláknovýma mlhovkama, dokud neopravím a pořádně nezaizoluju ty dvojvláknový. Díky moc všem zúčastněným za rady a podporu :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 12, 2017 Sdílet Odesláno Únor 12, 2017 Takže nakonec to dělá to zapojení světel, jo? :D Jen teda nechápu to popraskání žil v drátku a následné ohnutí a propojení s mlhovou...? Nebo to myslíš na konci toho drátku, který je zastrčený v tom nosiči žárovek? Pokud ano, tak dej na konce drátků takové dutinky https://www.zbozi.cz/vyrobek/di-1-10-dutinka-izolovana-zluta/ , jejich konce zmáčkni kleštěma a budeš mít klid od nechtěného propojení vlivem popraskaných žil drátku ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.