wonderboy Odesláno Únor 25, 2016 Sdílet Odesláno Únor 25, 2016 Zdravím pánové, potřebuji poradit.Již nějakou dobu mi svítí kontrolka na kontrolu výfukových plynů. Zajel jsem na diagnostiku (viz. obrázek) a po delším váhání jsem nechal vyměnit EGR ventil, ale kontrolka svítí dál. Nenapadá Vás kde může být chyba? Díky za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SupF50 Odesláno Únor 25, 2016 Sdílet Odesláno Únor 25, 2016 Tenhle problém jsem měl taky. Navíc při diagnostike ukazovalo chybu na ventil, ale EGR chodil správně tak jak má. Přesto po odstranění chyby po necelém dni, se kontrolka rosvitila zas... Ventil vyčistili a opět, přišla řada na spetnu klapku, ta je stim taky spojena a opět nic. Zkontrolovaly komplet elektriku a na nic nepřišli... Nakonec EGR vypli přímo v řídící jednotke a je pokoj. Motor se chová pořád stejně jak s chybu tak i tet a ani na spotřebě se nic nezměnilo. Jestli to nebude ten samej problém... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Únor 25, 2016 Sdílet Odesláno Únor 25, 2016 možná se blbě zeptám, ale když jsi dal novej EGR, udělal jsi základní nastavení ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SupF50 Odesláno Únor 25, 2016 Sdílet Odesláno Únor 25, 2016 Noví EGR se nedával protože fungoval jak mal... Ale přesto vyhazoval chybu! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Únor 25, 2016 Sdílet Odesláno Únor 25, 2016 jasan, já reagoval na ten první příspěvek, ale i v tvém případě bych ho vyčistil a udělal reset nastavení, to že "fungoval jak mal" asi znamená, že otevíral a zavíral ? přesto tam mohla být někde v el. ventilu chyba ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SupF50 Odesláno Únor 25, 2016 Sdílet Odesláno Únor 25, 2016 Jj... V servisu ventil vyčistili i s klapkou, měl sem to tam týden a nemohli najít chybu. A na diagnostike mi ukazovaly i graf jak pěkně otvírá a zavíra. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wonderboy Odesláno Únor 25, 2016 Autor Sdílet Odesláno Únor 25, 2016 možná se blbě zeptám, ale když jsi dal novej EGR, udělal jsi základní nastavení ? Omlouvám se, v autech se moc nevyznám. EGR mi vyměňoval známý a o nastavení se nezmínil. Musím tedy znovu k někomu kdo to napíchne a nastaví, že? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Únor 26, 2016 Sdílet Odesláno Únor 26, 2016 no, je to fuzzy logic, tzn. zasírá se a ŘJ to ví a posouvá si hodnoty jinam, aby to fungovalo, než se zasere úplně, nebo vymění, a pak je třeba udělat základní nastavení, aby si to ŘJ uložila tak jak to je. Tzn.nastaví si mezní hodnoty. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wonderboy Odesláno Únor 26, 2016 Autor Sdílet Odesláno Únor 26, 2016 Tak jsem nechal udělat to základní nastavení. Kontrolka už nesvítí, tak snad to vydrží :-). Díky za radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Únor 26, 2016 Sdílet Odesláno Únor 26, 2016 neboj, vydrží :-) není za co ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stringo Odesláno Březen 10, 2016 Sdílet Odesláno Březen 10, 2016 Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak zjistím v jakém je EGR stavu? Mám OII už deset let, tak jsem přemýšlel o preventivním vyčištění, ale v servisu mi řekli, že by to zatím neřešili když vše funguje... Já bych rád šel cestou prevence a chtěl zjistit v jakém je skutečně stavu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Březen 11, 2016 Sdílet Odesláno Březen 11, 2016 dá se to zjistit diagnostikou, normálně ho otestuje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stringo Odesláno Březen 11, 2016 Sdílet Odesláno Březen 11, 2016 Díky, snad to u nás v servisu budou umět... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.