Přejít na obsah

Chyba ovládání dveří DO

Hyp

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, mám Oktavia Combi 1.9Tdi 66kw rv2003 a nyní mě přestal chodit ovládání pouze ou řidiče. Někde jsem našel, že komfortka je u tohoto typu auta u řidiče, někde jsem našel, že v kastlíku.

červená dioda nebliká, zamykání klíčem zavře všechny zámky, odemknutí odemkne pouze u řidiče. Dálkáč ovládá všechny ostatní dveře bez problémů.

Kdy by jste hledali závadu :

1) rozebrání tapecu( moc se mi nechce)

2) někde se psalo, že je spoj u řidiče pod čalouněním, což mi nějak nedle rozdělat)

3) je možné, že by bylo jen poškozený servomoorek u řidiče

Vag mi nehlásí žádný problém ani závadu

Nejpravděpodobnější závada, co jsem našel na fóru je uhnilý kontakt na jednotce ovládání oken, ale zase okna mi normálně fungujou, zrátko levé ne, ale to asi bylo už reoflákaný, pravé normálně funguje.

Nevím, kterým směrem se mám vydat, byl bych moc rád za popostrčení, nemůžu nechat auto rozebraný několik dní. Myslel jsem, že bych jeden servomotorek objednal, ale ono to je asi celý zámek, resp. nic jsme k tomu nenašel.

Druhý dotaz bych měl následujcí, jeden klíš odešel, vyměnil jsem baterie a dálkáč ani neproblikne, je možné, že by odešel?

Odkaz ke komentáři

kontrola konektoru řj oken dveří řidiče a kontrola drátů v průchodce mezi dveřma

pokud nejde ani zrcátko ani zámek zaměř se na žluto červený drát v konektoru řj oken je to napájení

většinou vyhnije pin v konektoru nebo vyhnije konektor toho žlutočervenýho drátu -zatáhni za něj a jak ho z konektoru vytáhneš víš na čem seš

a k tomu dálkáči skus očistit a naohejbat kontakty pro tu baterii

Odkaz ke komentáři

Ahoj, díky, dnes jsem se k tomu dostal, asi to bude ono, zkusím to nějak vyndat nemám nic na vyndávání konektoru, zkusím půjčit někde. Je to tam orejzlý a byla v tom voda. Mám vyndat ještě řj. oken nebo ji nějak zalepit, aby to tam neteklo? Ta voda se tam dostává zevnitř nebo zvenči. Ještě tam mám přeřízlej kabel viz foto, ale to bylo asi od montáže alarmu, nebo co byt o mohlo být (ještě mě napadlo, jesli to všechno není od alarmu (kdysi tam byl davany positron, který již nepoužívám z důvodu výměny simky operatora), aby to nebylo v tom....

Díky. Hyp

PS A ještě jeden dotaz - když jsem viděl, jak jsou suchy ty vodiče pro okna, nechtělo by to stříknout olejem?

post-50518-0-20439300-1457518019_thumb.jpg

post-50518-0-95847800-1457518081_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Hmm tak dne s jsem nastartoval auto, chyba oleje (snímač oleje do dílny), nejde climatronic (vubec se nerozviti), a nejde ani snímač venkovní teploty ani napojení na VAG. Pojistky OK, kurna co to může být.... AUto tak netopí.....Asi před týdnem jsem vynuloval servisní interval a neměnil olej, ale to by nemělo vadit. Olej je cca 2 roky starý, ale uto 3/4 roku stálo, takže jsem nic nenajel, až teď cca 1000Km. Na olej najeto cca 19tis.

Odkaz ke komentáři

k tý řj oken opravit to de - vyškrábneš tu těsnící hmotu kolem ulomenýho kontaktu,pak z boku co nejníž to pude vyvrtáš menší díru tak aby se do ní vešel kablík a konektor šel nacvaknout

po té protáhneš kablík do konektoru a naletuješ na zbytek kontaktu,pak celej konektor zastříkáš kontaktolem a zacvakneš konektor a ten drát naletuješ ve svazku kabelů na ten správnej kabel co odpovídá ulomenému kontaktu !!!

k tomu sundání samotné řj oken je to kapku pakárna držej to spony ty dou sundat poměrně dobře ale pak sou tam umělohmotný ůchyty z předu dou vycvaknout dobře ale ze zadu je to na kouzelníka leč to de

nebo prostě vyndáš celej mechanismus stahování a pak je to sranda

k tomu problému s tim že to nejde napíchnout tak pořádně skontroluj pojistky a ne jen pohledem ale měř !!!

a pokud po otočení klíčku neproblikne žhavení může to bejt i 109 ka relé

jo ten naštíplej kabel bud sletovat a zaizolovat nebo pokud je jen oholená izolace tak zaizolovat

Odkaz ke komentáři

Díky moc za odpovědi. Tu řj oken už mám vyndanou, teď to rozdělávám a zkusím to napojit.

Co se týče zbytku, tak je to záhada, (napadlo mě jestli to není tím, že mám vyndanej ten bazmek z ŘJ oken, ale podle mě ne a pak ještě tam nemám snímač přední kapoty, ale to by také nemělo souviset)

Každopádně včera nešla houkačka, topení (CLimatronic zhaslej), nejde cigaretový ovladač, nejde teploměr venkovní a hlásí to tu chybu snímač oleje do dílny. Včera jsem odpojil baterku, vysledek ten samy. (akorát to při náběhu houkalo, jako obvykle). Žhavení normálně problikne...

Pojistky jsem proměřoval, doufám že dobře. Může to být odendaným a nepřipojeným bazmektem z jednotky oken?

Díky moc

Odkaz ke komentáři

Tak jsem naletoval kontakt, napojil, vše funguje, teda stahování oken, DO, zrcátka, houklačka a nyní i VAG.

Pro změnu ale neukazuje - venkovní teplotu, nejdou ventilátory, climatronic vubec nesviti, tempomat a cigaretový zapalovač. VAG nehlásí žádnou chybu v paměti. Chyba snímače oleje do dílny po odpojení baterie zmizela, ale čekám, že se objeví znova. Zpátečka, žhavení fungfuje. Nemáte nějaký typ, co by to mohlo být?Už fakt nevím, pročetl jsem všechny fóra, návrhy, ale nic mi nesedí. Pojistky proměřeny.

Díky moc. HYP

Odkaz ke komentáři

Tak mi to vechno smeruje k chybe komfotni jednotky, dneska mi to hlásíchybu viz foto, nekolikrát se i stalo, ze to komfortní jednotku nenajde. Please help me

A ještě jeden dotaz, pokud by to byla komfortka, je možné že to netopí, nejde climatronic a cigaretovy vypinac....

post-50518-0-65088500-1458053371_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...