Přejít na obsah

Stříbřenka 2.0

Doporučené příspěvky

Světla určitě půjdou vyleštit/vyměnit ;) a díky ;)

Jinak je to mocný obsah 1.2 litru se třemi hrnky a šesti ventily, aneb Hitelrův Tajný Projekt o výkonu mocných 40kW :lol::lol: ale za tu cenu...... :)

A taky je pro přítelkyni, je fajn že máme i stejnou barvu :D ještě denní svícení, nový znaky a nápisy a můžeme spolu "Škodovkovat" :loool:

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Pěkně si s octou hraješ :palec: . Ten předehřev bude normálně napájený z altíku nebo to bude mít nějaký extra (externí) kabel na připojení třeba do zásuvky?

Ohledně dálky, takovou nebo hodně podobnou mám od Rakso.cz asi 7 let a funguje pořád perfektně. Sice mi už praskl jeden klíč (v místě kde drží planžeta), ale mám ještě druhý klíč a když i ten časem odejde, tak koupím jen nové obaly a budu fungovat dál ;)

Chválím i fabču, na ježdění pro přítelkyni bude určitě stačit, jen to chce něco udělat s těma světlama, ty jsou opravdu hrozný :D

Odkaz ke komentáři

Ketys: Díky ;)

Konny: Ohřívač pojede z palubní sítě jako to mají Diesely, zapojím to aby to šlo zapnout jen při nastartovaném motoru abych si náhodou nevyšťavil baterku a žhavičkám se něco nestalo, když nepojede vodní pumpa :D a budu to mít na vypínač spínané relátky, v plánu mám že to bude na dvojitý vypínač, neboli možnost zapnout jednu, dvě nebo všechny žhaviče :)

Světla musím vyřešit, ale Fabča stála 21 000 ! ;) takže maličkost, snad půjdou vyleštit :) budu si hrát hlavně s motorem který žere olej, pak ty světla, dodělat centrál no a klasická rez u blatníků na kterou trpí stejně jako Okty, jelikož je to za podběhy plný bordelu.... :) ale za ty peníze proč ne :D

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak po delší době hlásím nějaké info :) s Oktulí máme za sebou za 7 měsíců pres 20tkm z toho 15 na LPG a skoro 5 za tento měsíc :)

Oktule se podívala k baltskému moři stejně jako minulý rok 1.6tka :)

Celkem jsme najezdili 1910km se spotřebou 8.8 litrů tedy o litr více než minulý rok, ale to jsme tehdá neměli klimatizaci, která běžela celou cestu a taky nejeli po dálnicích, kde jsem to dosti hnal a užil si to, jelikož většina je neplacená a v mnohem lepším stavu než české placené o prázdninách rozkopané dálnice... Na pár tabulích jsem viděl že od 1.9 oprava dálnice, ale moc jsme nechápali co tam chtějí opravovat když je to tak parádní, ale je super že si to nerozkopou už 1.7 to chválím :) mohli by přijet pomoct k nám do ČR poradit....

Jinak co se blíží asi jen údržba olej+filtry jelikož mám 10tkm najeto a svíčky - 20tkm tento týden bude tedy výměna a následně garančka LPG tedy filtry a kontrola :)

Nějaká rychlofotka z odjezdu, asi jediný místo kde jde zastavit s autem takhle u vody :D

post-23904-0-62447200-1472422736_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak dnes se stalo to co jsem už v podstatě od začátku co Oktuli mám očekával - rozpadla se mi spojka kompresoru klimatizace :D

Vydávala všelijaký zvuky když jsem vypnul/zapnul klimu a říkal jsem si že se to musí za chvíli rozpadnout.... ale jelikož to furt šlapalo a při zaplé klimatizaci (furt) to nic nedělalo tak jsem to neřešil a čekal no a dnes k tomu došlo, ale musím říct že to vydržela dlouho :lol:

Odkaz ke komentáři

Tak kompresůrek je tam, zítra proplach a plnění a budu zase klímovat, starý kompresor měl i špatný ložisko takže teď mám i tišší volnoběh, furt jsem tam něco slyšel :D

post-23904-0-33018100-1473967391_thumb.jpg

A trochu mimo téma, Fábule od přítelkyně koupená za 20k dostala konečně trošku péče - opravil jsem motůrek, už to není dýmovnice + renovace podvozku :D

post-23904-0-24577900-1473967695_thumb.jpgpost-23904-0-64812500-1473967785_thumb.jpgpost-23904-0-44259300-1473968249_thumb.jpgpost-23904-0-67005700-1473968703_thumb.jpgpost-23904-0-53472000-1473968391_thumb.jpg

Světla jsem zatím jen přejel tempem ale bude se kupovat sada na renovaci :)

Sice to je časově náročný takže na autě dělám po práci třeba do 9 někdy 10 večer venku i po tmě ale dělám to stejně rád :)

Odkaz ke komentáři

Péče musí být, ještě by to ale chtělo naleštit a v tomto směru péče jasně vládneš s tvým zrcadlem :D

A péče určitě bude pokračovat dále a na jaro asi Oktuli nachystám větší kolečka, nějaký 16tky asi, to mi bude stačit a mám je ve velkým TP takže bez řešení zápisu apod... patnáctky bych co mám teď bych nechal na zimu :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Jelikož teď nemám moc času tak jsem nějakou dobu měl doma věci na údržbu + čidlo teploty na stole... ale už je vše v autě :)

post-23904-0-90193900-1475609486_thumb.jpg

Svíčky tam byly cca 23 tisíc km bez problémů a vypadají krásně, takže spokojenost :)

post-23904-0-06152400-1475609642_thumb.jpg

Philips WhiteVision šli tentokrát na SPZ, parádní rozdíl :)

post-23904-0-98167300-1475609745_thumb.jpg

Koupil jsem i nový originál gumový koberečky na zimu a ještě budu objednávat vanu do kufru, často teď něco vozím a nechci si zničit koberec a furt vozit pytle a deky už mě fakt nebaví :D

Odkaz ke komentáři

No já vím že na LPG dostávají víc na prdel a hodně jezdím, takže je měnit stejně budu :) nechci to řešit až pojedu na 3 hrnky, což se sice může stát i s novýma ale pravděpodobnost je nižší mnohem nižší :)

A jestli nevíš kdy se měnili tak bych je byt tebou už kor vyměnil, ať ti pak jdou vůbec povolit nebo některá při povolování nepraskne :)

Odkaz ke komentáři

Tak zas nějaké ty úpravy :) Stříbrná Oktule dostala modul pro dálkový start :palec:

Ovládání připojeno na jednotku dálkového ovládání centrálu, kde jsem měl nevyužité tlačítko kufru, takže jednotku dálkového startu aktivuji tlačítkem kufru na vystřelovacím klíči :) jen bylo potřeba přidat další relátko, jednotka startu totiž potřebuje aktivaci sepnutím kostry.

Takže už nemusím chodit ráno startovat auto před odjezdem jak to vždy dělám, když už je po ránu venku chladno, v zimě ani nemluvím, teď jen kouknu z okna a startuju :D

post-23904-0-80230600-1476647501_thumb.jpg

Červená Oktule zítra absolvuje STK a emise, tak snad to dobře dopadne :lol: dostala nový přední tlumiče a pružiny + jsem umyl motor :)

A fabča má konečně vyleštěný světla, jak mi tu psalo pár lidí že to mám udělat když jsem přidal fotku s Oktou :)

post-23904-0-60209200-1476648323_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zkopíruji přímo co je uvedeno u výrobku :)

Obsluha:
Před odchodem z vozu nastavíme rezervační režim (dále jen RR) a to takto:
Motor běží. Vozidlo je zajištěno proti pohybu. Zabržděno ruční brzdou. Vyřazeno. Už se nedotýkáme pedálů.
Krátce stiskneme tlačítko RR. Vyjmeme klíčky (motor běží dál ještě 30 sec).
Opustíme vůz, zavřeme dveře (do 30 sec), zamkneme, zapnem alarm atd.
Nastavený RR signalizuje svit zelené diody.
RR (a tím i možnost dálkového startu) bude okamžitě ukončen: otevřením dveří, kapoty, sešlápnutím brzdového pedálu.

Akorát by mi vadilo po otevření znovu startovat tak to nemám zatím zapojeno, myslím že stačí že je dál uzamčen volant i auto a při sešlápnutí brzdy to stejně chcípne :D ale fakt super věc, ráno nastartuji před barákem odpoledne/večer před prací, super věcička :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Wintersetup konečně nahozen :pivo: sice jsem měl Barumky z února 2016 kdy jsem Oktu koupil ale ty jsem prodal kamarádovi (najeto cca 5000) a rozhodl jsem se zkusit prémiovou třídu :)

První dojmy super, hned jsem to prohnal zatáčkama na mokru a listí :D jsou měkké jak žvýkačka takže počítám že to bude mizet rychle jako každej Continental ale fungovat taky, takže jsem s tím smířen :D

post-23904-0-83113400-1478113721_thumb.jpgpost-23904-0-19002800-1478113778_thumb.jpg

Letní Matadorky mají za sebou 20tkm přední 3.5 - 4mm zadní ještě přes 6 ale další sezónu už je stejně vezmu nový nebo spíše koupím konečně nějaký R16 :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...