Přejít na obsah

Záhada... Palivo

Doporučené příspěvky

Zdravím, snad mi někdo pomůže rozlousknout můj dnešní příběh. Nedělní ráno tak sem si řekl že cestu do práce vezmu trošku svižněji. Ručička palivoměru byla kousíček nad rezervou takže kontrolka nesvítila. Po cca 10 kilometrové jízdě po průjezdu zatáčkou v cca 110km/h auto chcíplo rozsvítila se rezerva a nešlo nastartovat. Po otevření kapoty jsem zjistil že v hadičce od palivového filtru není žádná nafta. Nalil jsem tam tedy 5litrů z kanystru a po marrném boji 15minutového startování v krátkých intervalech auto stejně nechytilo. Dotáhli jsme ho tedy na laně k nejbližšímu servisu cca dva kilometry. Po zbalení všech věcí jsem si řekl že to ještě zkusím no a asi po 20 sekundovém točení motor chytil a dále vše bez problémů... 70km 3x startování vše v normálu... Nic méně po dotankování plné nádrže i po odvzdušnění tím ventilem v hrdle nádrže jsem tam po okraj dostal 39litrů... + těch pěl z kanystru... tankování po 30kilometrech... takže cca 42 litrů... auto má nádrž na 55.... Přijde mi blbost aby mi tedy došla po cestě nafta a měl sem vadnej plovák... Relé 109 jsem nedávno měnil a při startování žhavení normálně svítilo takže to jsem odepsal... Mohl se tam nějak nasát ten vzduch při ostřejším průjezdu zatáčkou? Nebo jak se tam mohl dostat? Většinou tankuju z plné nádrže až když se rozsvítí rezerva ale ta nesvítila... najeto na nádrž cca 720km... Neví někdo čím bych to mohlo být? Další zážitek v odstavném pruhu na tříproudovce bych radši vynechal...

Odkaz ke komentáři

ty kráso tak to je zajímavé, to jsem ještě neslyšel teda :o já ti určitě neporadím, ale budu sledovat co tady někdo napíše protože toto jsem si ani nemyslel, že se může vůbec stát :o to je docela nebezpečné teda...

Nevim no... Přeci jen Koktě bylo letos 17let... A zdechla takhle po druhe cca před rokem a pul stejným způsobem ale pak při startování nesvítilo žhavení... v servisu samozrejmě chytlo na poprvé... takže pouze platba za odtah... to jsem to připisoval tomu rele 109... Jako nějaká prasklá stahovačka idealně v sobotu po půlnoci při parkování okýnko dole... to mi nerozhodí... stejně tak spojka na podlaze auto cuká jak kdyby se chtělo rozjet a pet minut nejde vyřadit jak s vypnutým tak zapnutým motorem... po opetovném nastartování vše ok... další 2000km bez problému... kam zmizela spojka turba k sani? je mi taky záhadou... jednou sem vzal výmol... a auto netáhne... spodek zadeklovanej takže propadnout nemohla... 250 000 poctivejch... ale tohle mi překvapilo... řídit přítelkyně a být to někde u karlštejna na okresce asi by to dobrý nebylo... Napadlo mě jestli to nemohla na chvilku někde ucpat nějaká usazenina ale nevim nevim... moc tomu nerozumim... ale začíná to být záhada za záhadou která se vždy sama opraví :-/

Odkaz ke komentáři

kamarádovi se stávalo něco podobnýho na 81kw.... jakmile mu ručička nadrže spadla na čárku před červeny pole, jel tankovat... protože se stávalo, že se mu to v ostrých zatáčkách zavzdušnilo.... čím to bylo, netuším... měl podezření na uvolněné saní v nádrži... mohlo vyjet výše a nebo plavat na hladině ... nevím jak to tam je udělany...

Odkaz ke komentáři

co vim tak sací koš má zpětnou klapku a ta zabranuje aby se koš vypustil a zavzdušnilo se to

je možný že tu klapku blokuje nákej bordel a ta neplní svou funkci

A tam se dostanu nějak z podsedacky kdyz vyndam čerpadlo? Jako nevim jestli je mozny ze by tam montovali treba 45litrove nadrze... predfaceliftem... kolikrat sem na rezervu najel i 40km... ale stejně sem tam nikdy nedostal vic jak 40litru... jako trochu sem ji trapil startovanim... ale v ty hadice od palivaku se bublina a palivo objevovalo až po tom naliti kanystru... pak je mi divny ze kdyby byla vyjeta do sucha.... ze se tam vejde jen 39litru...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

Zdravím, snad mi někdo pomůže rozlousknout můj dnešní příběh. Nedělní ráno tak sem si řekl že cestu do práce vezmu trošku svižněji. Ručička palivoměru byla kousíček nad rezervou takže kontrolka nesvítila. Po cca 10 kilometrové jízdě po průjezdu zatáčkou v cca 110km/h auto chcíplo rozsvítila se rezerva a nešlo nastartovat. Po otevření kapoty jsem zjistil že v hadičce od palivového filtru není žádná nafta. Nalil jsem tam tedy 5litrů z kanystru a po marrném boji 15minutového startování v krátkých intervalech auto stejně nechytilo. Dotáhli jsme ho tedy na laně k nejbližšímu servisu cca dva kilometry. Po zbalení všech věcí jsem si řekl že to ještě zkusím no a asi po 20 sekundovém točení motor chytil a dále vše bez problémů... 70km 3x startování vše v normálu... Nic méně po dotankování plné nádrže i po odvzdušnění tím ventilem v hrdle nádrže jsem tam po okraj dostal 39litrů... + těch pěl z kanystru... tankování po 30kilometrech... takže cca 42 litrů... auto má nádrž na 55.... Přijde mi blbost aby mi tedy došla po cestě nafta a měl sem vadnej plovák... Relé 109 jsem nedávno měnil a při startování žhavení normálně svítilo takže to jsem odepsal... Mohl se tam nějak nasát ten vzduch při ostřejším průjezdu zatáčkou? Nebo jak se tam mohl dostat? Většinou tankuju z plné nádrže až když se rozsvítí rezerva ale ta nesvítila... najeto na nádrž cca 720km... Neví někdo čím bych to mohlo být? Další zážitek v odstavném pruhu na tříproudovce bych radši vynechal...

cau,to zajimave je,ja na plnou najedu cca 1000km,kdyz jedu podle predpisu spotreba 4,2l,pri trochu ostrejsi jizde okolo 5l,mam kombika 2002,najeto 189tis.66kw,bez cipu

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...