Přejít na obsah

Octavia TDi black combi

Doporučené příspěvky

A teď to co mi dělá největší radost: Kožený volant O2 s úsměvem. Ačkoliv na fotkách vždycky vypadá divně, v reálu je perfektní a suprově se drží.

Na závěr pryč rámečky SPZ, nalepené antivibrační podložky Škoda, značka prošroubována dvěma vruty s truhlářskými čepičkami.

Do konce týdne ještě přidám nějaké další úpravičky :palec:

post-2422-1285173804_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

TEN VOLANT JE UŽASNY, máš pravdu, užasně se drží. Byl jsem si nedávno posedět v Škodovce a ošahat :smich:

Kde se shání? To bude asi velmi drahá záležitost!!

Určitě to potěší takováhle změna že? Jako bys seděl v novým (jiném) autě? ;-)

Já k tomu volantu bych musel koupit i nový posilovač, abych se cítil jako v novém autě :smich:

Upraveno uživatelem pointfrost
Odkaz ke komentáři
Nové silentbloky motoru a převodovky. Super věc, výměna opravdu pomohla, autí se chová zase téměř jako nové... Je zvlášní, že si člověk neuvědomí, že něco není v pořádku. Odchází to postupně a uvědomil jsem si to až když jsem jezdil jinou Octou... :smich:

A také "nový" kompresor (fotka není) a trubko/hadice klimatizace... Příští týden jedu na naplnění, tak to snad bude zase OK...

PŘESNĚ O TĚCH SILENTBLOCÍCH UVAŽUJU UŽ DLOUHO, ZDÁ SE MI ŽE MOTOR CUKÁ NĚJAK MOC ATD ATD. TVŮJ POPIS "CHOVÁ SE ZASE TÉMĚŘ JAKO NOVÉ" MĚ VELICE ZAUJAL :smich:

Které všechny silentbloky si vyměnil ?

Odkaz ke komentáři
Nové silentbloky motoru a převodovky. Super věc, výměna opravdu pomohla, autí se chová zase téměř jako nové... Je zvlášní, že si člověk neuvědomí, že něco není v pořádku. Odchází to postupně a uvědomil jsem si to až když jsem jezdil jinou Octou... :smich:

A také "nový" kompresor (fotka není) a trubko/hadice klimatizace... Příští týden jedu na naplnění, tak to snad bude zase OK...

Ahoj kde si je kupoval??aky budu muset vyměnit.Tak díky za odpověd octa je pěknááá :smich:

Odkaz ke komentáři

Omlovám se, dříve jsem se k odpovědi nedostal...

Silentbloky jsem kupoval od prodejce s člena skodahome Sebo, možná znáte. Ale není problém koupit na skoda-dily.cz a nebo kdekoliv jinde. Silenty jsou tam tři, dva co jsem měnil - horní - viz fotky (na motoru a převodovce) a navíc ještě dole je jedna hokejka, kterou jsem nechal být. Nevím no, možná by to stálo taky za to, ale nechci v autě topit zbytečně prachy. U mě na zařazené dvojce při prudkém přidání a ubrání bylo slyšet takový pazvuk, který výměnou zmizel.

A volant, je jich na prodej dost. Já bral volant z aukra a pak jsem si vyčekal airbag. Nakonec to vyšlo lehce přes 4 tisíce. Ale drží se fajn, mě se líbí moc, škoda jenom, že nejde do O1 dostat multifunkce :rolleyes: Jenom nechápu, proč měnit posilovač?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Jsem moc rád, že se líbí. Lehce jsem zvažoval koupi OII, ale tohle začínám mít nějak rád, asi stárnu a blbnu :)

Živočich7007: musí se přepinovat nový konektor (iso pin / mini iso pin) a dále je nutné dotáhnout "plus" na podsvícení tlačítek od spínače světel. Já mám asi nějakou divnou Octávku, protože mi do konektoru vedl nevyužitý káblík s 12V spínaný klíčkem. Tedy nebyl důvod tahat nějakou neorigo instalaci a lapička svítí v závislosti na klíčku. Ještě jsem dával jiný ten rámeček do stropu, protože mám předface a tam je lampa jiná... :palec:

houmik: Ano, jmenují se Metallica/Metalica, ale dávaly se tuším právě jenom na Rider a Style... ale nevím to jistě.

Petan.VUT: Na zimu bych tyhle kola určitě nedával. Vzhledem k povrchové úpravě (leštěné a zalakované) bych se obával o jejich životnost. Slaný sníh by jim udělal asi rychlý konec ;) Lakování nejde právě ani moc opravovat, zlatě barva. Ale za krásu se platí. Ještě by to chtělo 16tky na zimu ;)

rtg61: Klasika aerotwin z OII, GV, GVI. Jsou občas v inzerci, kolem 300-500...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Nic moc novinek nemám. Auto je tak špinavé, že skoro není možné do něj nastopit bez ušpinění :palec:

Vyměnil jsem zámek v 5tých dveřích, takže mi zase šlape světýlko v kufru.

Definitivně mi odešlo pravé torpédo, už nemělo za co držet a voda tekla na pylový filtr. Škodovka za to chtěla něco přes 500Kč, rovnou jsem tam hodil i nový filtr.

post-2422-1292873811_thumb.jpg

Pořídil jsem si taky s novou lékárnou pro 2011 i hasičák, 1kg. Vím, že bych tím auto neuhasil, ale pro dobrý pocit a vejde se to toho prostoru (kapsy) vedle dvojité podlahy. A znáte to, občas se zvrtne nějaká grilovačka, nebo tak...

post-2422-1292873958_thumb.jpg

Odešly gumičky v origo ramínkách, tak jsem z legrace koupil "aerotwiny" v Globusu, už tam jsou týden a stírají pěkně, uvidíme jestli vydrží aspoň zimu

post-2422-1292874398_thumb.jpg

PS: Na Golfíka nemám moc čas, ale motor už běží... No ale práce mě čeká ještě moře...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdravim,

ty Metallicy mam taky a zatim prezivaj zimu v poho... spis mi vadi, ze kdyz uz jsem je koupil, tak pod lakem zacly na jednom paprsku "kvest" (nevim jak to vysvetlit). A taky to mam u "konektoru" na vyndani tech poklicek za nimiz jsou schovany srouby...

Co ty Tvoje, jsou vsechny v pohode?

Jinak kdyz auto + kola umyjes/nalestis a jedes v noci za svetel lamp, tak je to neskutecna parada a pastva pro oci jak se od nich vsechno odrazi... :rolleyes:

Zdravi Killer22

Odkaz ke komentáři

Tak to máme podobné, taky mi na jednom kole začínají oxidovat pod barvou. Uvažoval jsem, že bych nechal chemicky odstranit barvu a znovu kolo přelakovat nějakým speciálním lakem. Ale nechám to zatím být a použiju na rezervu.

Taky se těším na jaro, až umyju auto, naleštím lak, kola, gumy atd... A pokud se mi povede dodělat další úpravičky, tak to bude pecka :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Jakožto lenoch a sklerotik v jedné osobě jsem pořídil další šikovné kurvítko. Ještě si tak udělat volné odpolko a namontit to.

post-2422-1295265774_thumb.jpg

A taky mám doma hagusky, ale ještě jsem se nerozhodl, jestli nakonec na autě chci či nikoliv. Přece jenom v létě na cyklovýlety by se hodily, ale auto je pak opticky vyšší a to se mi moc nelíbí :angry:

post-2422-1295265850_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

To je dobrá otázka... že by řůžovo/červená, kterou tady všichni poslední dobou propagujete? :)

Dělám si srandu. Líbí se mi samozřejmě chromované hagusy, ale nevím jak to zrealizovat. Podmínky jsou odolnost vlivům počasí + mechanická odolnost (oděr) - chci na to tak 3x do roka dávat příčníky, bezúdržbovost - tzn pouhý leštěný hliník nevyhovuje. A další velký problém je barevná stejnost, protože optický rozdíl mezi zalakovaným hliníkem a stříkaným chromem na těch ukončovacích krytkách je nežádoucí. Tak nevím... Stejně to nakonec nechám černé, odjezdím s tím dva roky a domů půjde SII nebo Legacy...

Btw, mám tady na stole zajímavou krabičku, tak snad mi vyjde čas a půjdu to odpoledne vyzkoušet na jeden stacionár, tady v okolí...

Beltronics 995 - CZ verze... je to sice starší pán, ale uvidíme, třeba překvapí :D

post-2422-1295340671_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

A nové gumotextilní koberečky Škoda:-)

Jenom je na houby, že mají kulaté, narážecí fixátory, zatímco letní, textilní koberečky mají zamykací ovály. Tak budu muset sehnat kulaté a pokaždé to přehazovat :lool:

A vzhledem k tomu, že jsem nucen používat dva telefony, tak jsem se dovybavil druhým držákem. Kniht rider hadr :D

post-2422-1295877553_thumb.jpg post-2422-1295877557_thumb.jpg post-2422-1295877563_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...