Přejít na obsah

Octavia TDi black combi

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

A na cestě jsou další kabely, dva distibuční bloky a asi ještě něco. Ve čtvrtek budu snad mít monoblok.

BTW, mám doma někde 3 signálové kabely od Audisonu, ale hledal jsem je 3 dny a bohužel bezvýsledně, tak jsem objednal nové. Teď to nacpat do auta a koupit nějaký obstojný SW. Uvažuju o tlumení kvůli hluku, ale nevím jestli to má cenu :(

Odkaz ke komentáři

Achjo, už v tom zase pěkně lítám :wallbash: Od roku 2006/2007 jsem si dal pokoj a už to je v háji. Ale je pravda, že v tom jsem za zlomek ceny a skoro všechno už mám.

Tedy zakoupen monoblok a nějaké haraburdí pro zapojejení. Teď už jenom volný den abych si udělal předpřípravu, natahal kabely, pak den na dotlumení dveří a rozhodnout se jaký SW. Ale kde vzít čas?

post-2422-0-65468000-1322553941_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Času teď moc nezbývá, ale po malých úsecích se mi daří posunovat kupředu.

post-2422-0-03167300-1323724352_thumb.jpg post-2422-0-45941400-1323724563_thumb.jpg

Zase jsem utrácel a koupil BT handsfree modul pro Alpinu, jsem zvědav, jak to bude fungovat. Současný Parrot by si se zesilovačem asi moc nepokecal, tak doufejme, že tohle si s HTC bude aspoň trochu rozumět :lool:

post-2422-0-06155100-1323724702_thumb.jpg

BTW, při nasazování poklice se mi povedlo ulomit jednu packu, načež jsem ji hned druhý den ztratil, tedy jsem pořídil ještě jednu záložní sadu poklic (za 500 sada 10 km od baráku, neber to), ale bohužel jsem to ty bez prolisu v otvorech. Povedlo se mi na netu najít fotku, která ukazuje rozdíl. Zase další věc, co jsem nevěděl, třeba to zaujme ještě někoho dalšího.

post-2422-0-87116200-1323725507_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

kubiik: ty jedeš chlape. Docela by mě zajímalo, jak napojíš bateriovou + svorku když tam jde ten idiotský pojistkový blok. To mi hlava nebere, zatím jsem to hodil jenom okem na pod matku na origo svorce. Dočasné řešení, než to vykoumám.

Spooky1: No vidíš, není to špatná myšlenka. Takhle jsem to bral kvůli tomu, aby se mi co nejméně křížilo napájení se signálem.

Odkaz ke komentáři

No dyk kdyby jsi je dal opačně tak se ti to taky křížit nebude... Ale tak on ten crunch zase takovej odběr nemá no... Ale porás si monoblok vezme víc Šťávy než ten denon... Proto mě to napadlo... (i když je mě jasný, že sám dobře víš o čem to je a jak by to mělo být.) :palec:

ad. poklice: No nápad to ani tak nebyl jako okoukanost, když se dávají na každou stranu auta jinak barevný kola... :palec:

Odkaz ke komentáři

To že to není špatný nápad jsem myslel k zesíku, ne poklicím. Je jasné, že na jedné straně budou ty a na druhé tamty. I když poznat rozdíl pro laika je dost obtížné. Moje lepší a krásnější polovička mi akorát pochválila, že je super, že to auto už má zase 4 kola a dokud jsem neupozornil, tak si rozdílu nevšimla, o našich ani nemluvě :lool: Ale těm je všechno jedno, kdybych koupil Navigatora s logem "píchnutý slepice" tak by si taky nic nevšimli.

Předělání těch cest zvážím, ale už takhle jsem to dlouho koumal, jak to tam co nejkompaktněji nacpat a popravdě na nějaké velké odběry to tady fakt nevidím. Hodně cestuju a chci si radiožurnál vychutnat v kvalitnějším přednesu, toť vše :lol: Hlavně na této ještě chci dodělat chlazení, protože je to v malém uzavřeném prostoru a dva se 100% neuchladí.

Jinak minule jsem dělal u malého fukárku za 200 z Baumaxu, ale snad zítra jedu pro PB kamna (Pohody)a kdyby příští týden dopadlo volno, tak bych s tím pohnul zase snad výrazněji kupředu.

Navíc se o mě pokouší viróza, tak nejde nic tak jak bych chtěl.

Odkaz ke komentáři

Podle informací co mám tak STP a Vibraflex má být cca na stejné úrovni. Objektivní informace Ti nikdo nedá. Tady na OC hodně lidí kupuje od Prohifi, který má podle mě větší provize na Vibraflexu. Já zase beru věci od Ahifi, který profituje z STP. Co jsem se bavil s klukama v Extrem audio, tak taky dávají STP.

Ale abys vzal tři identická auta, nacpal je několika variantami tlumení ve stejné cenové hladině a měřil je leda sen, na to nejsou v CZ firmách €€€. Možná si to dovolí nějaká firma v USA, ale tady ne.

Mě se STP líbí tou stříbrnou vrstvou, protože tak je samotná vrstva bitumenu chráněná a nebude lepit koberec a ve dveřích jsem spoje bral ještě stříbrnou páskou, tedy je to jednolitý celek - no jóóó, estét :lool:

Osobně nechápu význam Braxu na podlaze. Co vím, tak se používá na zpevnění ozvučnic (dveří, lamino ozvučnic) a podlaha by měla zůstat měkká, ale použitím tlumení nevibrující (nerezonující membrána). Zkus mi to prosím vysvětlit.

Jinak co se hluku týče, tak nejefektivnejší je použití bitumenu a odhlučňujících molitanů, ale je to za těžkou vatu. Schválně se podívej na stránky právě extrem audia, kde je vidět rozdíly, pro příklad:

STP gold

post-2422-0-73303600-1323939319_thumb.jpg

STP BTP10 zvukově izolační materiál

post-2422-0-83423900-1323939404_thumb.jpg

Ale to by chtělo dát za materiál cca 10K a víkend práce, což je vzhledem k takhle starému autu co mám já už asi nesmysl.

Nehledě na to, že všechny recenze a výsledky jsou tvrdě subjektivní, už třeba podle toho jak Milhauzz vytlumil kufr a ve 130Km/hod tím shodil 21dB. Podle mého laicky/amatérského odhadu je 21dB kurvasakrapopiči moc velkej rozdíl na to aby to šlo kufrem. No uvidíme, taky schválně něco změřím a pak to sem dám (měřím jenom androidí aplikací).

Odkaz ke komentáři

Tak jsem začal něco dělat.

Vyhozen původní HF Parrot a nahrazen BT modulem Alpine, aby to frčelo přes zesík, po první zkoušce vypadá funkčně.

Jak jsem předesílal, ruplo mi v bedně a chtěl jsem se naučit pracovat s tlumením, tedy to odnesl kufr a kus podlahy.

Tedy takhle to vypadalo po započetí prací

post-2422-0-70421100-1324423371_thumb.jpg post-2422-0-35184100-1324423445_thumb.jpg

Tady jsou první výsledky, dneska bych to udělal skoro celé jinak, ale co, doladíme na příštím autě. Navíc zadní levý podběh jsem dělal ze zbytků, takže celé na prd. No dneska jsem po poledni započal s montováním auta zpět, natahal kabely na hifi instalaci znovu a lépe (snad finálně) a pokud mě zítra nezradí nachlazení a budu schopen pracovat, tak zase budou další dojmy :lool:

post-2422-0-65868200-1324423494_thumb.jpg post-2422-0-03485100-1324423559_thumb.jpg post-2422-0-78964500-1324423629_thumb.jpg post-2422-0-49781800-1324423676_thumb.jpg post-2422-0-40754400-1324423725_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...