Přejít na obsah

Vibrace auta, prosim radu


Doporučené příspěvky

Zdravím

Včera jsem jel do HL a vše téměř v pohodě, ale když jsem se vracel a popojížděl v koloně, tak při každém rozjezdu na jedničku mi začalo auto jakoby vibrovat a vydávat zvláštní zvuk. Manželka myslelela, ze te zvuk dělá výfuk, ale to si nemyslím, ale výrazně byl slyšet když jsme popojizdeli kolem svodidel.

Ta vibrace celého auta bývá hlavně když přidávám plyn. Nebo když ho držím tak na čtvrtce. Někdy auto i zacuká. A v neposlední řadě pračky na volnoběh, nebo prostě při sešlápnutí spojky dost kolísající až občas i auto chcipne.

Můžete mi prosím poradit?? Díky

 

Škoda Octavia 1.6 r.v.1999 74kw

Tam má být do HK, ale to není podstatný ?

Odkaz ke komentáři

Jsem na to laik, takže to neumím popsat dokonale, ale včera při rozjezdu, ale i při zařazování vyšších rychlosti, tak při přidávání plynu to vibruje a občas zaškube, než se dostanu do vyšších otáček, aspoň nad 2500. Když sešlápnu spojku a na plyn nešlapu, tak otáčky se propadnou až na 600 tuším a chvilku kolísají právě mezi těmi 800 a něco a 600. Někdy to ma co dělat, aby to nechcíplo. Nevíte někdo co by to mohlo dělat? Díky

Odkaz ke komentáři

Přesně jak napsal Pajaaa6608, pokud se s takovou závadou nikdo nesetkal, tak je těžké potom radit... :(

Jinak když ti padají ty otáčky, tak měl jsi to připojené na diagnostice? Ohledně vibrací, by to opravdu mohla dělat špatná spojka popř. nechal sis prohlédnout přední nápravu, jestli tam není něco uvolněného nebo není načatý třeba homokinetický kloub?

Odkaz ke komentáři

Díky, já už myslel, že už se žádné odpovědi nedočkám ? Jinak na diagnostice jsem to neměl. Já jsem úplný laik, co se týče nějakých zavad na autě, ale že by to dělala spojka? Ono je těžké to ptesneji popsat. Kdyby to bylo pouze i rozjezdu, tak bych to chápal, ale ono to dělá téměř vždy, když zařadím vyšší rychlost a zacnu přidávat rychlost. A nejcitlivější to právě je, když se otáčky zvyšují z těch 800 a něco do cca 2500. A ke to doprovázené divným zvukem až z výfuku jakoby. Někdy si připadám, ze mám motorku a ne auto. No a do toho ten kolísavý volnoběh. Nejhorší to je, když mi to chcípne před křižovatkou. Ten zvuk i vibrace jsou i když stojím na neutrálu a jen tak přidávám rychlost.Kdybych neměl Oktávku, ale třeba mou první Škodu 100, tak bych řekl, že mi někdy střelí předstih do výfuku ?

Ahoj pokud budeš chtít muzem se domluvit a píchnout to na diagnostiku. Lípa n. Orl ;)

 

To by bylo fajn.

 

Odesláno z mého MI 3W pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Díky, ale já jsem z Častolovic okr.Rychnov nad Kněžnou.

Dnes když jsem parkoval, tak mi to jako vystřelilo do výfuku a auto chcíplo. Pak jsem sjizdel ke kruháči, vyřadil rychlost a pak jsem se divil, že mi jde těžko zatáčet, nojo, auto chcíplo.Je ma prd, že auto používám do práce, tudíž ho nemůžu dat na dlouho a daleko do servisu.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak zítra mi to snad dají dokupy ^_^ Byla to náhoda, jel jsem s odpadem do sběrného dvora a ten pán mi říká "máte nějaký divný zvuk, Vám to jede pouze na tři válce", já mu říkám, "vidíte do podrobna jsem vše popisoval, ale o tomhle se nikdo nezmínil" ;)

Já mu říkám, takto, ale bohužel jezdím již skoro měsíc , on se podivil a říkal mi, žetím jsem mohl/nemusel, odrovnat vše co je od motoru až k výfuku. Dnes jsem byl v servisu, jen aby předběžně obhlédl co a jak a zda je to pravda s těma válcema a říkal, že jsem mohl oddělat katalyzátor!!! ​Jestli to je pravda, tak jsem v p*****! Jen se divil, že mi to nic nesignalizuje?! Jenže mě to snad krom benzínu :lool: Nesignalizuje nic (zase úplně nic ne no) Jak je to s tím katalyzátorem? To je fakt tak drahá záležitost?​

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...