nehopsavy Odesláno Červenec 26, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2015 díky, jdu to propípat... takže je možné že to čidlo je KO i když je úplně nové? dá se nějak proměřit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nehopsavy Odesláno Červenec 26, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2015 hele to je nějaká blbost :D jsem to proměřil GND jde, 2ka mi jde do klimatroniku do černé (do té napravo - jsou tam dvě černé dvaceti pinové) a jde na pin č.2 a trojka je plus 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červenec 26, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2015 není, jen jsem ti to blbec řekl pro climatic:/ Climatronic to má na pinu 2, takže zde trabl není... Máš číslo toho čidla? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sharkys Odesláno Červenec 26, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2015 (upraveno) Chlapi, co myslíte, kde je problém? Postupně mi téměř přestal chladit (trochu chladí, ale opravdu je to téměř nepoznatelné) Climatronic (O II 2.0 TDI MR2009 FL 103kW), s tím, že ze středního panelu se začaly ozývat zvuky "přidřeného ventilátoru" popř. šumění, co je občas slyšet u ledniček, ale mnohem hlučnější. Je problém s chladivem ? Na doplnění jsem byl min. rok a to bylo 5 let bez doplňování a chybělo minimum z náplně. LOG/VAG neukazuje žádnou chybu, zde jsou nějaké měřené hodnoty při volnoběhu... 75.6 % Front fan load 019 34.0 °C Interior temperature 021 7.2 bar Refrigerant pressure 022 Cooling Air-conditioning operation information 023 Compressor active; no shut-off condition is present Compressor shut-off requirement 024 1000 /min Compressor speed 025 2.6 Nm Compressor load 026 0.820 A Compressor current; actual value 027 0.820 A Compressor current; specified value 028 Fresh air Air quality sensor status 050 closed Convertible top status 070 Díky, jinak přemýšlím, jestli nejdříve půjdu na doplnění... Upraveno Červenec 26, 2015 uživatelem Sharkys 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nehopsavy Odesláno Červenec 26, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2015 není, jen jsem ti to blbec řekl pro climatic:/ Climatronic to má na pinu 2, takže zde trabl není... Máš číslo toho čidla? ty jo cislo nemam, nevis jak by se dalo to cidlo vyzkouset jestli funguje? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Červenec 26, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2015 Díky, jinak přemýšlím, jestli nejdříve půjdu na doplnění... Já bych jel, to co píšeš by mohl být nedostatek chladiva. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sharkys Odesláno Červenec 27, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2015 Díky, zkusím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nehopsavy Odesláno Červenec 29, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 jake piny z klimatroniku ridi kompresor? zkusil bych jeste tyto kabliky promerit, popripade zkusim napojit kompresor na primo, pokud by bezel mohl by byt v haji panel klimatroniku ? hlavne at to neni kompresor ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sharkys Odesláno Červenec 29, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 Jinak co jsem psal zde - http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=3184&page=19&do=findComment&comment=1578954 - klimatizace byla opravdu prázdná, doplněno a únik nezjištěn, ani pomocí UV lampy a barviva v servise ... ;-( Přitom jsem ji minulý rok nechal plnit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červenec 29, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 a únik v těle topení možný není? neděsnost na výměníku apod? Tam se s UV nepodíváš :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sharkys Odesláno Červenec 29, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 No to uvidím za pár týdnů ;-) Pak to dám někomu, kdo tomu opravdu rozumí... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Červenec 29, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 UV lampou se nepodíváš všude.Chce to dusík a čichačku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Červenec 29, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 Nebo rektalni uv kameru... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Červenec 29, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 No,ale neuvidíš všude 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Červenec 29, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 Jestli se bavime o klime souhlas... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Huba73 Odesláno Červenec 29, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 Zdravim pani.Poprosil by som vas o radu.Mam problem s klimou.Ak je vyhriate auto tak nechladi.Musim pridat na climatronicu teplotu aby kurilo potom uberem a zacne chladit.Ak stoji auto v tieni nieje problem.Na vagu žiadna chyba.OTII 2006 Dik za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shotik Odesláno Červenec 30, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2015 Sharkys: včera jsem taky absolvoval plnění a servis klimy. Loni byl měněný klimakompresor a letos v červnu přestala chladit. Prý chybělo 250g chladiva ale netěsnost žádná. Tak uvidíme , teď to zas chladí jako ďas :) Takže stejný problém jako ty a stejný výsledek :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sharkys Odesláno Červenec 30, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2015 No způsobů řešení máme spousty, od rektální kamery až po opravdový servis :-))) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nehopsavy Odesláno Červenec 30, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2015 není, jen jsem ti to blbec řekl pro climatic:/ Climatronic to má na pinu 2, takže zde trabl není... Máš číslo toho čidla? 1ko959126b nevis jake je mozne na nem namerit hodnoty? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červenec 30, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2015 bohužel nic, není to lineární čidlo, takže tam leze PWM pokud se nepletu a bez oscoloskopu neuvidíš ani prd :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nehopsavy Odesláno Červenec 30, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2015 super :-D tak diky ... jsem v koncich nevim co s tim, dalsi litr za jine cidlo vyhodit nechci :-/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červenec 30, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2015 sjed na nějaký vrakoviště a zkus sehnat to starý, jinak: http://www.skoda-dily.cz/eshop/8z0959126-spinac-klimatizace.html http://www.cc-autodily.cz/search/?kod_alt=5K0959126 A osobně mám v autě jedno za 500 a je mi taky k prdu :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nehopsavy Odesláno Červenec 30, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2015 a tobe to s tim cidlem za 500 bezi? me prijde jako blbost aby to cidlo nefungovalo ci nekomunikovalo s klimatronikem, podle me je zavada jinde... zda se mi to divny, protoze predtim mi stare cidlo ukazovalo tu stejnou chybu a jeste k tomu ze je slaby tlak, kdyz by to cidlo nefungovalo tak by prece nezmerilo tlak... jsem z toho zmatenej :-D zitra tam dam to stare cidlo a zkusim nekde od nekoho sehnat (jen na pripojeni a vyzkouseni) panel klimatronic, jestli to nedela on, ikdyz to by psal asi vag.. nevim, nedam litr za vymenu cidla kdyz to stejne nefunguje... neni nekde na okruhu jeste nejake cidlo? kez by se to cidlo dalo nejak vyradit aby i bez nej fungovala klima :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červenec 31, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2015 Nikdy to neběželo, 1 jsem koupil, vyreklamoval, přišlo druhý, nešlo, vzal jsem starý typ od strejdy šlo to hned. Druhé čidlo už jsem nevyreklamoval, ale ani strejdovy to s ním nešlo, takže asi tak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nehopsavy Odesláno Červenec 31, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2015 aha, a jak se pozna stary typ? co ja vim tak to cidlo co jsme tam davali melo jako by tu matku "zavit" po cele delce a to stare melo jen kousek, nebo jak poznam stary typ od noveho? jestli to je jen tato pi*ovina tak se mi ulevi kdyz sezenu stary typ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nehopsavy Odesláno Srpen 3, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2015 tak jsem na vrakaci sehnal stare cidlo a chyba zmizela, uz jen ho nejak namontovat, nevite o nekom sikovnem a levnem v praze??? :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Srpen 3, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2015 Takže další potrefenej :/ Když seženeš chladírenský olej, tak ti to i udělám, sám jsem si to musel udělat několikrát, než jsem na tuhle blbost přišel... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nehopsavy Odesláno Srpen 3, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2015 k cemu ten olej? vzdyt to cidlo do niceho nezasahuje je napojene na ventilek ktery ucpe celou soustavu pri vysroubovani, ja si ho o vikendu presroubuju sam jen tady v praze nemam vercajk a jelikoz ma byt pocasi takove jake ma byt tak asi chcipnu :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Srpen 3, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2015 Podle dílenské příručky se má při výměně vyměnit i těsnící O-kroužek, ten aby nebyl hned poškozen při nandavání a sekundárně teplotami, se má napazat chladírenským olejem (tím samým, co je v okruhu). Já vyměnil jen kroužek a chladím už přes rok. Jen píšu jak by to mělo být... já tu mám vhodný jekl ve sklepě myslím :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nehopsavy Odesláno Srpen 3, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2015 podle prirucek bys nemel na aute nic delat sam ale autorizovany servis a jak to funguje? :-D na nejakej olej kaslu, normalne to vymenim, jen ten spravny klic a studeny motor pac je tam pristup jak k penezum 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.