Sharkys Odesláno Květen 4, 2016 Sdílet Odesláno Květen 4, 2016 Potvrzen klimakompresor KO, prý se to pozná podle : 0.820 A Compressor current; actual value 027 0.820 A Compressor current; specified value 028 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Květen 4, 2016 Sdílet Odesláno Květen 4, 2016 Nechci ti kazit radost ale to muze byt klidne i ventil... a to poznas jenom podle tlaku... a to jeste jenom nekdy... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sharkys Odesláno Květen 4, 2016 Sdílet Odesláno Květen 4, 2016 Tlak byl kontrolován (i během provozu), navíc to bylo u dvou lidí, co se tomu docela věnují (nedělají nic jiného než klimatizace). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Květen 22, 2016 Sdílet Odesláno Květen 22, 2016 Zdar. Stál jsem v zácpě na křižovatce a klima přestala chladit. Zajel jsem do klimaservisu. Doplnili náplň. Asi 200 g. Zkontrolovali těsnost. OK. To bylo před cca 14 dny. Dnes opět. Občas chladí a občas ne. Ani když to dám na LO. Prostě přidá otáčky ventilátoru jak má, ale nechladí. Pak najednou začne a pak zase přestane. Diagnostika nic. Bez závad. Nějaký nápad ? Odesláno z mého SM-G388F pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Květen 22, 2016 Sdílet Odesláno Květen 22, 2016 vadný ventil kompresoru? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shotik Odesláno Květen 30, 2016 Sdílet Odesláno Květen 30, 2016 Pánové někdo radu ? Klimoška plněná loni. Tlaky v poho. Předloni měněný kompresor Přijde mi ale že od řidiče z výdechu a ze středu palubky to nefouká studené jako u spolujezdce. Čím to může být? Zkoušel jsem reset climatronicu ale beze změny. Mám možnost ještě napíchnout na VAG večer 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomasoct Odesláno Květen 30, 2016 Sdílet Odesláno Květen 30, 2016 Ahoj zkus udělat tu diag. možná ti vypíše závadu klapky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukva Odesláno Květen 30, 2016 Sdílet Odesláno Květen 30, 2016 Nazdar pánové. Chtěl bych Vas poprosit o radu. Dnes mi byla sdelena nemila zpráva - KO kompresor. Byl jsem u mechanika co dělá jen klimy (Brno). Je nějaká možnost jak zjistit, zda by nestačilo vyměnit jen ventil? Jinak je to docela střela. Za doporučení někoho v Brně taky budu rád. Díky za odpovědi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Květen 31, 2016 Sdílet Odesláno Květen 31, 2016 Autoservis jurecka ... dela klimy... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shotik Odesláno Květen 31, 2016 Sdílet Odesláno Květen 31, 2016 Tomasoct: tak závada žádná. jen něco se stěračem a tomu jsem nevěnoval pozornost. Na klimě nic:/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
matus1 Odesláno Květen 31, 2016 Sdílet Odesláno Květen 31, 2016 Zdravim mam problem s klimou kdyz je velke horko klima chladi malo kdyz je k veceru tak chladi jako lednice klima je doplnena nevite co stim dekuji ya info. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomasoct Odesláno Červen 1, 2016 Sdílet Odesláno Červen 1, 2016 Shotik: zkusil bych tedy zajet tam kde tu klimu plní a zkusit zkontrolovat jestli za rok klima někde neušla - může to i dělat snížená náplň v klimě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Červen 1, 2016 Sdílet Odesláno Červen 1, 2016 Podělím se o svou zkušenost ... za jízdy mi z ničeho nic přestala jít klima, pak zase šla ... pak nešla ... šla ... ok, řekl jsem si, málo chladiva, zajel jsem do servisu, doplnili chladivo, řekli mi, že něco málo doplnili, ale že to nebylo pod hranici, kdy by nefungovalo chlazení ... zkontrolovali těsnost .... ok .... psal jsem na fórum, Jarda (Rolbař) tipoval na ventil ... ok ..... ventil jsme vyndali ... abychom ho nafotili a sehnali .... ve ventilu špony .... googlil jsem a vyčetl, že špony se uvolňují z kompresoru normálně, jde o nepřesné zpracování dílů .... bohužel .... špony odstraněny.... ventil průchozí ... chladí víc než předtím... jezdím už týden ... hodně.... cca 5-6 hodin denně, klima jede bez problémů .... snad to někomu pomůže ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Červen 3, 2016 Sdílet Odesláno Červen 3, 2016 ktery ventil ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Červen 4, 2016 Sdílet Odesláno Červen 4, 2016 ktery ventil ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červen 5, 2016 Sdílet Odesláno Červen 5, 2016 Tak a teď mě potěšte: 9480469 - Control Circuit for A/C Compressor B10A9 15 [009] - Open or Short to Plus 003 Air-conditioning operation information Cooling 005 Compressor current; actual value 0.110 A 006 Compressor current; specified value 0.820 A 007 Compressor load 1.7 Nm 010 Compressor shut-off requirement; antepenultimate Compressor activation; malfunction in activation path 011 Compressor shut-off requirement; penultimate Compressor activation; malfunction in activation path konektor ventilu N280 jsem odpojil, profouknul a zase připojil s nebo bez je závada stejná, ale to u PWM spínače je úplně jedno... Elsu nemám po ruce, takže vedení jsem nemohl zkouknout... Předpokládám KO ventil... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Červen 5, 2016 Sdílet Odesláno Červen 5, 2016 Jestli ti nic nepsal ventil tak asi jo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavolX Odesláno Červen 5, 2016 Sdílet Odesláno Červen 5, 2016 má niekto skúsenosť s nefunkčnou klímou, ventilátor sa mi zapne a nechladí asi je nefunkčné čerpadlo, alebo je možné že porucha je niekde inde? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červen 5, 2016 Sdílet Odesláno Červen 5, 2016 Pri cene noveho ventilu se mi chce brecet...ventil 1200-2000 kompresor komplet 5500... pokud je kompresor zadreny odnasi to ventil? Ze bych zkusil provizorne repas... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Červen 5, 2016 Sdílet Odesláno Červen 5, 2016 zdar, repas seženeš za cca 4500 Kč, jestli ti tlačí kompresor nebo ne uvidíš v diagnostice, teď z hlavy nevím které menu to přesně je, ale když jsem tu klimu řešil já, koukal jsem na to ve VCDS v menu HVAC a jednom z oken měřených hodnot vidíš aktuální tlak na kompresoru, podle otáček motoru se zvyšují hodnoty ... SAMOZŘEJMĚ, že když jsem přijel do autorizáku, tak ortel byl "KOMPRESOR NA VÝMĚNU". Tak jsem příjimacímu technikovi vysvětlil, že kompresor to nebude, ventil vůbec nechtěl řešit, protože na to není oficiálně díl, mění se kompresor jako celek ... naštěstí tam dělá známej, tak mi ten ventil objednali "bokem". Když ale vyndali ten starý a našly se tam ty špony, tak jsem si vzpomněl, že jsem někde na anglickém fóru četl, že je to bežná věc, která je dána nepřesností obrobku dílů v kompresoru ... tak jsem poprosil, jestli by to nemohli dát z5, že zkusím co to bude dělat a dělá to to co má, chladí super, takže jsem to měl asi jenom přicpané a jak ty spony cestovaly tam a z5, tak to dělalo brikule ... jo a ten repas jsem sehnal na www.turba.cz, myslím, že dávají i rok záruka a píšou, že se jedná o kompet repas. Jenomže ...jak píšeš, ventil může stát dvojku, nebo taky jenom litr a to asi nemá cenu kupovat kompresor ... nejdřív zjisti cenu ventilu ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červen 5, 2016 Sdílet Odesláno Červen 5, 2016 mám originál VCDS kabel, verze 15.7.4., ale HVAC mě do měřících bloků nepustí, pouze do advanced a tam signál od čidla G65 nevidím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Červen 5, 2016 Sdílet Odesláno Červen 5, 2016 hm, divný, mně to pustilo, VCDS 12.12 od pana WOnga .... :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červen 6, 2016 Sdílet Odesláno Červen 6, 2016 i na webu jsem našel ty hodnoty ale zase jen z 12.12... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Červen 6, 2016 Sdílet Odesláno Červen 6, 2016 kdyby jsi měl cestu kolem Pardubic tak ti na to kouknu ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Červen 6, 2016 Sdílet Odesláno Červen 6, 2016 Jestli napichnes nizky i vysoky tlak a zapnes klimu a tlak na vysokem se nepatrne stoupne... je to camprdlik na kompresoru.. jestli ani neposkoci je to kompresor... Toto vse za predpokladu ze v soustave mas tlak a vse ostatni je OK... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červen 6, 2016 Sdílet Odesláno Červen 6, 2016 vysoký a nízký... to znamená na plničce... takže to v garáži neudělám :) Jinak kontrola svazku: Zem proti mozoru ca. 3,6Ohm, což je myslím ok PIN 1 po sepnutí klíčku ukazuje ca. 4,6V... Kontrola OK... Jelikož mám BKD a je to podle nálepky opravdu SANDEN, přemýšlím, že bych koupil pouze ventil za cca 700 a začal se modlit... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Červen 7, 2016 Sdílet Odesláno Červen 7, 2016 pozor, nejdřív ho nafoť a pak sháněj, co já vím, tak na Sanden není jenom jeden tip ventilu ! Za 700 je jedna varianta, druhá je za 1900, jde o to, aby ti ho aspoň vyměnili, kdyby to nesedělo ...tak raději dvakrát měř a jednou řež :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červen 7, 2016 Sdílet Odesláno Červen 7, 2016 1K0820859F takže teď už není moc co pátrat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lap Dog 1 Odesláno Červen 9, 2016 Sdílet Odesláno Červen 9, 2016 Ahoj, chtěl jsem se zeptat, po spuštění větráku/klimatizace je občas cítit takový ocet jakoby... nevíte co by to mohlo být? Říkám že jen občas to je cítit, není to pravidelně a ani ne moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červen 9, 2016 Sdílet Odesláno Červen 9, 2016 Zaneseny vymenik,cas na vycisteni 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.