Přejít na obsah

Intercooler - zlepšení chlazeni

Doporučené příspěvky

Zdravím a mel bych dotaz, chtel bych zlepšit chlazení, protoze pokud je venku trochu tepleji a člověk jede svizneji, tak se po case stane, ze auto již nema takovy výkon, pomaleji se sbírá apod.. Tudíž bych chtel nejak zlepšit chlazení Turba. Videl jsem vyrezany podbeh, otazka je jak moc to je znat, zda s tim ma nekdo zkušenost nebo pak jedine sehnat lepsi Intercooler, a to bych připadne chtel zůstat u výměny kus za kus do podbehu, pouze nejaky lepsi, s větším objemem.. Pokud mate nekdo nejake poznatky, tak bych byl rad. Jinak se jedna o motor 1.8 Turbo.

Odkaz ke komentáři

Doporučuju si nejdřív zkontrolovat teplotu, která Ti jde do klapky. Pokud máš seriový výkon, tak sériový IC je plně dostačující, dokáže uchladit i chipnuté auto. Malé IC v podběhu od Forge, které má větší velikost, chladí kupodivu hůře. Nevím proč, ale je to výsledek testů, které jsem někde četl. Velké IC je na serii zase zbytečnost, zvětší se turba díra kvůli jeho velikosti a průměru trubek. Zkoušel jsem všechny 3 IC, které zde popisuju, a co se týče výkonu, tak absolutně žádná změna.

Můžeš zkusit vyřezat podběh, taky jsem to měl, případně odříznout kus gumy nad oknem v místě, kde je turbo, ale osobně jsem ani v jednom případě nezjistil žádné zlepšení. Pokud si budeš hlídat tu teplotu, dojdeš ke stejnému závěru, že seriové IC stačí, zbytek je vyhazování peněz oknem.

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři

ja mam uplne iny nazor a skusenosti. Po chipe ten seriovy vobec nestaci. to sa len zda, lebo RJ sa vysporiada s velkou teplotou znizenim predstihu a zvysenim paliva pre dochladzovanie zmesy vo valcoch. To ma za nasledok znizenie vykonu.

Mal som velky FMIC, ktory vedel stiahnut teplotu o 14 stupnov oproti vonkajsej teplote ,ale kedze bol velmi velky plus kedze octavka ma skrtiacu na lavej strane, tak to bol KIT so spatnymi rurami nazad do skrtiacej poza stenu chladica co spolu urobilo taky velky objem ,ktory to turbo nestihalo natlacit v rozumnom case a bola tam brutal turbo diera. Ale ked to uz koplo,tak to letelo ako sialene.

@LadikRS: mi nepovedz, ze necitis rozdiel,ako ti auto taha v lete a v zime. uz len tam vidis rozdiel na seriovom SMIC.

Kedze ale ta turbodiera bola neznesitelna,isiel prec a siel nazad SMIC,ale zvacseny hlinikovy. Realne nechladi o nic lepsie ako seriovy, ale rychlejsie sa dostane z tzv. heatsoak-u ked auto stoji na semafore, mal som to pomerane. A to mam aj narezany podbeh na lepsi prietok .

Plus vo firme kde robia chip pri merani mi jasne povedal,ze nestiha chladit , preto mam nizsi vykon, predstih zhadzuje, ak tam dam nieco,co to uchladi, bude problem s palivom ,kde to pojde na chudobnu zmes.

Takze urcite je lepsi vacsi IC,ale treba pri tom rozmyslat, je to tiez veda a treba si vypocitat aky asi velky este moze byt, plus ako riesit vedenie.

Kvoli tomu idem teraz tahat vedenie zhora rovno po pravej strane ,cez maly FMIC a sup rovno do skrtiacej, cize idem opacnou stranou pre co najkratsie vedenie. Dalo by sa vymenit sacie parohy z 1.8t 224koni verzii,kde maju skrtiacu na pravej strane, ale realne takto vies usetrit este 40cm dlzku vedenia,co ide poza motor,ked pouzijes nase sacie parohy a zvedies to zhora sprava .

TDI motory s variabilnymi turbami maju vyhodu vacsieho prietoku ,preto im vacsi ic velmi nevadi, tie stihaju natlacit aj vacsi objem rychlo, problem je s benzinovymi rotacnymi

Odkaz ke komentáři

Já myslím rozdíl za stejné situace a bez chipu. Tam mezi SMIC, SMIC Forge a FMIC jsem opravdu necítil rozdíl.

Samozřejmě pokud má Tommy už chip, tak to bude o něčem jiném. Předpokládal jsem, že má serii a tam prostě podle mě rozdíl nepozná. S tím chipem to bylo myšlené tak, že to není úplně nutná úprava a že se dá jezdit i se sérií. Špatně jsem to formuloval.

Momentálně mám řešené FMIC přesně tak, jak ho plánuješ Ty. Já mám 63mm trubky a ta turbodíra mi nepřijde nějak velká.

Odkaz ke komentáři

Chip nemam, v budoucnu nekdy mozna. Mam akorat středový díl nahrazen trubkou a koncový díl laděný. Takze pokud dam jiný mezi chladič vetsi nebo jiný do podbehu ci vyřežu "gril" pro lepsi odvod tepla, tak se to nezlepší? Je to opravdu markantní rozdíl pokud jedu s autem, kdyz je venku chladno nebo ho tolik nehonim a pak na to slapnu nebo kdyz chvili jedu svižně, tak se to proste velmi pomalu sbírá a uz ro neni ono. Jo a jeste mam v mrizkach denní sviceni ala Fabia rs, takze to tomu take asi nepřidá, uz jen proto bych s tim chtel neco udelat. Diky.

Odkaz ke komentáři

Tak v tom případě to podle mě je těmi mřížkami. Já to tak chtěl kdysi taky, ale když jsem koukal, že tím zhorším přístup vzduchu, vybodl jsem se na to. Jednoduché řešení je vrátit sériové. Jinak by jsi musel dát FMIC, případně přivést vzduch jinudy. Každopádně dokud necháš mřížky, můžeš řezat podběh nebo měnit za jiný SMIC, jak chceš, ale nic to zlepší. Ten vzduch tam nemá kudy jít.

Schválně je zkus vyndat, jak to pojede.

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...