JacobHot Odesláno Červen 17, 2016 Sdílet Odesláno Červen 17, 2016 Zdravím všechny přítomný. Dnes jsem si vyzvedl díly a dal je na auto. A od té doby je to v pí.i. Měnil jsem rozvod(jsou spravně nastavené kontroloval jsem to asi tak 6x), svíčky, zapalovací kabely a palec rozdělovače. Potom co jsem vše složil a zapojil jsem se snažil nastartovat a ono to chytlo ale jde asi tak na 2 válce. Když přidám plyn tak už pak zní vcelku normálně ale na volnoběh je jasný že jde na dva. Zkoušel jsem dát původní kabely a svíčky a beze změny. Rozvodama jsem si jistej ale nejsem si jistej zapojením VN kabelu do rozdelovace. Mohl by mi někdo poradit jak tam mají být? Je to původní MM rozdělovač. Každopádně 2 svíčky byly mokrý a 2 suchý. A když jsem za chodu zkusil odpojit VN kabely tak na 2 z nich motor nereagoval(ty s mokrou svíčkou. Už fakt nevím co s tím. Poraďte prosím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Červen 17, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 17, 2016 Tak jsem ještě byl vyzkoušet pár dílů z plně funkční feldy. Zkusil jsem rozdělovač i s kabelama a trafem a nic. Tak jsem si odpojoval svíčky na kterou nebude motor reagovat, tu budu řešit. 2. z prava(od rozdělovače) bez reakce tak jsem na daném válci vyměnil vstřik a beze změny. Diag nic nepíše a mě jediné co napadá je že jsem si při rovnání řemenic do polohy nastavení ventilů ohnul ventil ale zase mi příjde jako blbost že bych v ruce měl takovou sílu. Řemenicí vačky jsem otočil cca o 100° (dával jsem na té straně nové gufero a při dotahování jsem si s ní hnul) a klikovkou o 3 zuby. Jak velká síla je potřebná k ohnutí ventilu?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Červen 18, 2016 Sdílet Odesláno Červen 18, 2016 (upraveno) Je dobré nastavit si písty "do roviny" kdyz povoluješ řemenici vačky a není tam řemen, tedy kliku nemít na značce, která znamená první a čvrtý válec v HÚ, nebo ji povolit a dotahnout když tam je řemen, jakmile tam není uz s ničím nehýbu :), ale pokud ti nejde třetí válec který je dole když je klika na značce tak by to tím snad být nemělo, zkoušel jsi i dát jinou svíčku ? Pokud ani tak nejde, tak změřit tlaky. Upraveno Červen 18, 2016 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rizo Odesláno Červen 18, 2016 Sdílet Odesláno Červen 18, 2016 zdvihni predné koleso , daj tam 5ku a pretáčaj ho v smere jazdy ,ak sú tlaky vo valcoch rovnaké tak aj odpor pri točení kolesa bude vždy rovnaký ak niektorý valec nemá tlak tak sa ti lahšie pretočí koleso a potom máš prúser ako hrom :( . presnejšie to zistíš že v ktorom valci je aký tlak že popr, necháš len jednu sviečku a pretočíš kolesom čau. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Červen 19, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 19, 2016 Vyřešeno, ohnuty ventil :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Červen 19, 2016 Sdílet Odesláno Červen 19, 2016 No tak to nepotěší......:( tak příště víš že když tam nebude řemen tak nehýbat motorem nahoře ani dole :D takže hlava dolů a bude vetsi generálka než se čekalo ? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 19, 2016 Sdílet Odesláno Červen 19, 2016 Nechci být za rejpala....ale....když si nejsem úplně jistý, tak se do tak zásadních věcí jako výměna rozvodů nepouštím a nechám to raději někomu, kdo s tím má zkušenosti. Jinak se úspora změní v další investici. :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Červen 19, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 19, 2016 Ty rozvody jsem na tomto autě dělal pa třetí a loni jsem na něm udělal komplet GO akorát jsem loni blbě dorazil gufero na vačce (strana rovodů) proto jsem si s tím jebnul. Ale jestli znáš nějaký způsob jak vyměnit dané gufero aniž by jsi musel sundat řemenici tak se rád přiučím :) . Chybami se člověk učí a dílu mám doma dost tak je to v pohodě a už zase jezdím :) PS: tyto rozvody jsou sranda takový P407 1.6 hdi 16v je teprve děsivá činnost :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 19, 2016 Sdílet Odesláno Červen 19, 2016 Tak jako jo. Rozvody na 1.6 55kW jsou sranda, ale tuším, že existuje jakýsi přípravek na aretaci hřídelí. Ale jestli mám dost dílů, tak je to v pohodě. I když na tento motor je vlastně všechno relativně v pohodě. :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Červen 20, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 20, 2016 Hlavne se uz kobecne dokopu k tomu abych ji nechal kompletne prebrousit :D pristi tyden sem hodim fotku :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.