Přejít na obsah

Tažné zařízení - nežádoucí kontakt s mírně zvýšenou částí vozovky

Rousland

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám problém s tažným zařízením na Octávii II. Combo facelift 2010.

Letos jsem si nechal u autorizovaného výrobce namontovat typové tažné zařízení s vyndavacím bajonetem. Problém je v tom, že při troše zatížení zadní části ( i dvě osoby vzadu) při parkování

u obrubníku chodníku dojde k zadrhnutí o spodní část (sloužící k zasunutí bajonetu).Přitom obrubník není nikterak vyvýšený. Zadní prostor auta jsem v minulosti nikdy nepřetěžoval, aby došlo k nějaké únavě pružin. I když při srovnávání ( měření ) s totožným autem mi to dělá rozdíl 2 cm.

Dotaz, lze nějak docílit zvýšení podvozku zadní části ? Přikládám foto. Díky za rady

post-31269-0-19148300-1466515352_thumb.jpg

post-31269-0-01602400-1466515366_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Mas vodorovny bajonet, v tvojom pripade by bol lepsi zvisly (origo skodovacky, alebo Hook napriklad)

Inak ake mas pruzenie? (niekde tu bolo popisane, aky "okruh pruzenia" podla kodu je v aute, niektore varianty su na nizke zatazenie a dost makke, tak zadok ide k zemi dost vtedy)

Nedivil by som sa ani unavenym pruzinam, ja mam sice trosku starsiu OII, ale uz som ich musel menit, okrem unavy (auto sedelo nizsie) sa mi odlomil horny a dolny zavit.... bez pretazovania auta.

Odkaz ke komentáři

Díky za rekce.

Nechci moc dělat reklamu, spoléhal jsem na to, že po zvětšení obrázku to vyčtete .

Takže skutečně origo - autorizované tažné - SVC Group s.r.o Vysokov u Náchoda ( za 9.036,- )

Ano, vysouvací je zásuvka. Tak se zaměřím na ty pružiny, dám vědět. To dopadne až po dovolených.

Ještě jednou díky

Odkaz ke komentáři

Mám také SVC, na OI, čumí přesně jako to tvoje, mám ještě i sníženo, ale zatím se mi nepovedlo se někde zadřít :) Hlavně to tažný důkladně namaž vazelínou, jinak ho tam třeba po zimě nedostaneš, jako se to stalo mě.. Musel jsem komplet vystříkat WDckem, vybrousit smirkem, vyfoukat a pak to zase šlo...

Jo a opravdu to není originál tažné ;) Je to typově schválené na OII, ale originál je jen jeden a to je Profsvar :)

Odkaz ke komentáři

Díky za další odezvy. Bohužel jsem neměl potřebné informace jak to bude ve finále vypadat.

Měl jsem dobrou zkušenost ( s firmou ) již s předchozím tažným u Felicie, tak pochyby žádné nebyly.

A na vláknech co jsem procházel si nikdo nestěžoval, jinak bych to řešil jinak. O penězích to vůbec nebylo.

Prostě zavedená firma, zkušenost s ní jsem měl a blízko bydliště.Nechtěl jsem to řešit u někoho v garáži a

pak se s ním dohadovat. Tak po dovolených prověřím pružiny.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Tak se hlásím po dovolené, nechal jsem si vyměnit zadní pružiny - nyní tam mám silnější z Octavie Combi Scout .

Ještě se při tom vyměnily oba zadní dorazy tlumičů. V porovnání měření se mi zvedla výška o 25 mm.

Myslím, že již žádnou podložku, kterou bych ještě zvětšil výšku nebude potřeba dávat. Při obdobném zatížení zadní části

auta již nedochází k zadrhnutí o tažné zařízení. Ano, je pravda, když se opřu a snažím o zhoupnutí zadní části , už to není takové,

jako dříve. Ale to jako problém neberu. Můj problém vyřešen.

To Suri : elektro instalace byla provedena skutečně na odborné úrovni. I s vysvětlením a schematem zapojením ( kde pojistky apd).

Odkaz ke komentáři

Tak to máš s tou elektrikou štěstí. Švagrové jsem ho nechával montovat přímo u výrobce(SVC) do O3, extra jsem bral drahou origo elektroniku/elektroinstalaci. První co jsem po montáži zjistil bylo, že mi tam nedali 10 pólovou ale jen 7 pólovou zásuvku (bohužel jsem zjistil až doma), po několika dnech se začali na displeji zobrazovat nesmyslné hlášky o světlech na vleku, ač nebylo nic zapojeno, po několika týdnech se začala vybíjet baterka, pokud auto stálo déle než den, nenastartovalo. jel jsem na reklamaci, zjistili, že je asi vypálená jednotka, tak se snažili dát novou, při té příležitosti kompletně zbourali software auta, že jsem sotva odjel v nouzáku do značkového servisu, kde mi software znova nahráli, kompletně překontrolovali zapojení CAN, vše bylo OK. Po dvou týdnech se situace opakovala. To jsem už byl fakt nasraný. Vše jsem nechal vytrhat a místní garážník mi tam namontoval jednoduchou elektriku za 1800,- a světe div se, dva roky již OK.

Do té doby jsem měl jen ty nejlepší zkušenosti na více autech ... . H

Odkaz ke komentáři

Honza - 7 polová elektrika v originále neexistuje , takže tam dali len jednoducho nejakú lacnú blbosť alebo nekompatibilnú s tým autom

originál komunikuje s ESP - stabilizácia prívesu , kontrola žiaroviek , alarm , gateway a všetko ako má byť , jednoducho diagnostikovateľné

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...