Přejít na obsah

Pád výkonu, cukání a podobně

Guest Interseptor

Doporučené příspěvky

Zdar, moja mlada ma Octu 1.6 75kW BFQ rok 2005. Obcas sa stane ze slapne na plyn a auto proste nechce ist. Mne sa zase stalo ze som siel po dialnici 130 a zrazu akoby prestalo brat benzin (akoby som vypol zapalovanie)...a za 5 sekund to znova slo. Auto ma nove sviecky, novy pal. filter. VAG ukazuje nejaku chybu s lambda sondou, lenze 3x som to pozeral cez VAG a 3x ina chyba ohladom lambda sondy... Start za studena/tepla bez problemov. Vie niekto ?

Odkaz ke komentáři

EGR zaslep tam jak je to popsáno v návodu.Je potřeba aby ti do EGR nešly výfuk.plyny vůbec.Pokud to chceš jen na vyzkoušení co to udělá,tak to zaslep na škr.klapce nahoře.

Co se týká volnoběhu,tak to má na svědomí právě ta malá hadička co je na hlavní sací hadici(viz obrázek).Pokud ji máš děravou,nebo sesmeknutou,tak má motor nepravidelný chod na volnoběh a začne svítit kontrolka chyby motoru(pokud v autě je).Vyměň za novou.Stačí koupit benzínovou na mopedy průměr 6mm.Bude po problému uvidíš.Samože vyměň i tu větší co máš taky děravou.Ta je od odvětrání kliky.

Mrkni i na podtlakovou hadici na posilovači brzd.Tak když je načnutá taky dělá bordel s volnoběhem.Zatim.

Tak jsem se konečně k něčemu dostal. Měl jsem čas vyměnit hadici sání. Takže vývod od klikovky je ok a ta podtlaková hadička taky, ale otáčky na volnoběh pořád stejné. Prostě když nastartuju tak to běží v poho cca. 1000ot., ale pochvíli to padne na nějakejch 750ot. Ale všimnul jsem si že mi u škr. klapky něco sičí, vůbec jsem nenašel co by to mohlo být. Snad se tenhle víkend dostanu na ty záslepky a uvidíme. Ještě musim zkontrolovat tu podtlakovou hadici na brzdách.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Cafte chalani,

Chcem sa opytat na to cukanie o ktorom sa tu pise mate namysli to , ze ked idete a pustite nohu z plynu tak autom trhne zakazdym?

A tiez mam problem s tym vykonom. Rano za studena ale aj pocas dna sa mi stava ako pisu niektori hore ale nevsimol som si odpoved, ze jednoducho pridam plyn a nic sa nedeje naopak auto proste zastavuje. Trva to niekedy 2-3 sekundy a potom sa zrazu rozbehne. Niekedy mam vobec problem sa s krizovatky pohnut :) robi mi to len na bezine a na LPG ide vsetko tak ako ma.

Dakujem za odpovede a rady

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zdar a skúsil sa niekto pozrieť do pal. čerpadla to čo je v nádrži ? Nám to odporučil mechanik že ho proste máme vyčistiť ale aj lepšie by bolo aj nádrž :) Chystám sa na to len čo začne pekné počasie :) (a počul som že to robí aj benzínom: aký je kvalitný obohatený vodou ako to zvyknú u nás robiť a potom ani za boha sa dostať nad 90km/h a cuká šklbe trhá ) :) :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Ahoj tak jsem tu po delší době. Bohužel nemám moc času nazbyt. Zaslepil jsem ten EGR a tu klapku. Stále žádná změna. Teď jsem měl chvilku čas tak jsem na to šel zase kouknout a zjistil jsem že v okolí klapky mi nejspíš utíká nějaký vzduch. Klapka je nová cca. rok, kupoval jsem si ji sám a dával ji známímu automechanikovi, ale nějak si myslim že mi tam možná nedal nový těsnění když jsem mu ho nedal k tý klapce. Zkusim to to vyměnit sám a uvidím jestli se to zlepší. Pořád zlobí vonlnoběh a je docela líná. Jinak jsem byl na diagnostice a tam mi řekli že vaha vzduchu je dobrá a snímače otáček taky, tak doufám že to bude tím těsněním. Jo a abych nezapoměl někde u tý klapky jak to nejspíš utíká tak když šlápnu na plyt tak to tam profoukne.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
Guest Petr Laudát

Zdravim.mam ten samej problem ale jen Pri rozjezdech na jednicku a nasledne na dvojku ale po chvilce se to na dvojku chytne a jede jak ma.svicky meneny a ta klapka nebo kladka vycistena.dekuji za pomoc

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Zkusím oživit toto téma.
Po koupi Octavia 1,6 75Kw Combi r.v. 2004:
spotřebu jsem měl mezi 4,5l-5,5l ale auto nejelo nedalo se bezpečně vjet do křižovatky na 1,2,3 auto škubalo - při přibrždování na 1,2,3 ve městě jsem musel zastavit a znova se rozjet na jedničku - velké zklamání.
řešení: zaslepil jsem odvod olejový par mírné zlepšení, výměna svíček prakticky vyřešeno.
Dále autem nešel vyjet kopec, nedalo se vjet do křižovatky - po zmáčknutí pedálu plynu auto nereagovalo až o půl až 1 sec později - po nahrátí software od Cimbu - reakce auta perfektní. Dostal jsem se (z 6litrů po svíčkách nebyly zrovna fuel save :) spotřebou na 6,5l - po dovolené se zvýšila spotřeba 7,5l a začal se ztrácet olej (asi mě bude čekat výměna gufer) - po startu místo toho aby se choval motor standardně 1200 otáček a pak hned 750-800 držel se cca na 1200-1300 zvýšená spotřeba a postupně klesal na 800 - po startu se závada projevovala nahodile s mírnou obměnou otáček a časem po kterém se ustálila spotřeba.
Zaslepil jsem ERG ventil, jen ten vršek - spotřeba nesnížena zhořšená funkce motoru - chyby v diagnostice, po odstranění záslepky ještě nekolik týdnů chyby. Zatím jsem nezkoušel plné zaslepení.
Další možný viník - sekundární pumpa vzduchu odpojen jen konektor a zaslepeny vstupy po hadicích údajně by mělo fungovat objevovala se chyba průtok vzduchu příliš malí pak problém relé sekundárního čerpadla a ještě jeden závada co si nemapatuji a závada motoru. Motor ztratil ten svůj tichý brumlavý zvuk který se mě tak líbil na tomhle autě ;) Po zapojení pumpy vzduchu ještě několik týdnů se objevovali závady. Mazal jsem až zmizeli.
Pročetl jsem hodně rad z fóra kde jsem byl rozhodnutý vyměnit kvůli spotřebě čidlo teploty ale naposledy jsem vybral nejpravděpodobnější variantu a to výměnu váhy vzduchu. Zkoušel jsem před startem odpojovat váhu vzduchu a otáčky v pohodě, jen v té souvisloti upozorňuji kdyby někdo řešil problém s rozsvěcováním kontrolky ASR tak po odpojení čidla se tato kontrolka vždy rozsvítila :) Nepřiklonil jsem se k výměně čidla teploty protože dle diagnostiky kterou mám trvale se čidlo teploty chová normálně, neviděl jsem tam žádné problémy... Po výměně váhy vzduchu se závada stabilizovala z nahodilého chování na následující: přesně první studený start nebo první start po 2-3 hod. odstávky mototru - 3minuty vyskoké otáčky 1200-1300 které po 2 minutách skočili na 1000 otáček a pak na 75-800 otáčky Neřešil jsem to, pak jsem nechal vyčistit vstřiky jestli to pomůže, nebyly moc zanesené, myslím že klesla spotřeba o 0,5l ale nevyřešeno...
Další krok - Tesně než začala klesat teplota teď z 10-15 stupňů tak mě při startu pohasínal nějak maxi-dot víc než obvykle tak jsem si zapojil voltmetr do autozapalovače a baterie na 12,6 což je dobře.Četl jsem článek že při startu nesmí baterie moc klesat k 9,5V tak jeden start 9,5V, druhý den baterie klesla na 11,6 po dobití a po startu 9,3V a třetí den už na 9,1V.
Souvislost je že baterie má vnitřní odpor který brání rozvlnění napětí hlavně kvůli konverzi voltáže na 5V pro sensory pak se objevují náhodné chyby které bere řídící jednotka jako výsledky měření ze senzorů navíc u některých aut ani pod 9,5V nenastartuje aby zabránila sulfataci desek akumulátoru. Nebyl tedy důvod vozit kontrolovat baterii na zátežový tester protože tohle je přesnesnější měření než když si tam pán točí na 1,6 zátež pro TDI :) Do auta putovala nová baterie Varta silver po výměně již nejsou vysoké otáčky. Vysledoval jsem že spotřeba klesá přesně po ohřátí kapaliny na 25-33 stupňů - změnili se ale některé podmínky teplota 0-5 stupňů kdy nepracuje pumpa vzduchu, mám zimní kryt na přední masce motor se zahřeje o hodně rychleji. Takže uvidím jak dál...
Ještě někde v době před zvýšením spotřeby se mě začal klepat nějak motor, já tak koukám do motoru a na nádržku chladící kapaliny klasická růžovka ale něco mě tak říká: "podívej se do té nádržky" nevím jak jsem na to přišel ale po otevření koukám a v nádržce nějaké listí tak si říkám kdo by mě tam v servisu cpal listí :wallbash: Tak jsem to prohrábl a oni nějaké kusy plastu očouzeného, zdemolovaného, černo hnědého od kusů několik cm velkých až po několik mm vzhledem k tomu že tam trčeli nějaké dva dráty tak jsem pochopil že to bylo něco součástí čidla hladiny kapaliny, můj postřeh blbci v servisu si nepřečetli dílenskou příručku a narvali to nad max (hladina kapaliny musí být mezi ryskou min. - max. na max se dostane expanzí kapaliny po ohřátí - pokud se nedostane na max. může být problém v mixu kapaliny nebo zavzdušnění , přelití přesáhne max. v mém případě teplota, tlak a cosi zapříčinilo výbuch v nádržce který roztrhal čidlo a nejspíš kousky plastu se dostali do okruhu chlazení). Vyměnil jsem tedy jen nádobku a dolil chybějící kapalinu na 1:1 a postupně provozem dolíval po odvzdušnění až se začala pohybovat mezi ryskamy dle D.P. Vibrace motoru přestali ale taky přestalo jít prakticky topení (před výměnou nádržky topení fungovalo i v létě :lol: climatronic bez závady-čidla jsou samodignostická dvojitá narozdíl v autě a to mě připadne hodně vtipné, topení rozumně funguje jen do 23 výše až do Hi jde jen vlažný vzduch, někde od 21 stupnů níže nastavení chladí jak má, olej a médium doplněno, motor se chladil v létě i ohříval normálně takže problém v termostatu nebude, promačkal jsem hadice byly tam nějaké bubliny a zlepšilo se hodně jsem najel ale úplně se to nesrovnalo, serva jsem sledoval klapky se pohybují tak jak asi mají žádné záseky nevidím, okna se nemlží tam kam směřuji vzduch nohy, předek, okno tam vzduch jde). U řidiče je radiátor topení který když je zanesený tak prí topení nehřeje mohlo by mít spojitost s tím že ti zbytky bordelu z nádržky definitivně zanesli radiátor tak se snížil průtok kapaliny a jednak neohřívá interiér a možná o něco málo se zahřívá celkově kapalina? No každopádně mám připraven komplet na čištění chlazení. Climatronic se údajně kvůli tomu musí vyndat celý i když mě připadlo že po oddělení přihrádky a středního panelu by šel vyndat taky. Výpusť pro chladící kapalinu jsem našel na chladiči na straně řidiče teď ještě kudy to tam všecho nalít?
Takže mě zbývají poslední kousky k řešení této skládanky, pomůže někdo?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...