Sougor01 Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 Bateria, autobateria Zdravim Vas. Potreboval by som radu. Mam O3. Momentálne dva dni rano mi ukazuje ze mam slabu bateriu. Je oravda ze jazdím kratke trasy. Chcel by som vediet ako dlho ju nabíjať a ostatne veci ohladom toho. Podotykam mam start-stop system. Za vsetky odpovede dakujem pekne. 0 Quote Link to comment
Durimoll Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Zdravím všechny, Já bych se chtěl zeptat, zdali už někdo měnil baterii , konkrétně u 2.0 TDI 110 kW. Jde mi o to, jaká největší baterie se "vleze" do tohoto vozidla. Jelikož původní baterka už odchází, přemýšlím o tom - jakou? A protože mám dodělané nezávislé topení, chci co největší kapacitu. Kolem 80 - 85 Ah. Tyto baterie jsou však cca o 35 mm delší než původní. Podle mně by tam vlezla, ale bez toho "hadrového" obalu, o němž nevím, jestli tam musí být... Děkuji za vaše odpovědi. 0 Quote Link to comment
Honza9007 Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 V zimě jsme museli taky měnit baterku. Je taky větší než původní, proto tam je bez toho obalu. ;) 0 Quote Link to comment
Durimoll Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 Díky, takže budu vybírat větší aku! Jen ještě, je nutné po výměně baterie toto nějak aktivovat - kódovat? Na YT je video, kde se o tom hovoří... 0 Quote Link to comment
Honza9007 Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 nic se nekódovalo, jen jsem potom vymazával chyby (auto stálo asi týden s vybitou baterkou v garáži). 0 Quote Link to comment
Rolbař Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 Honza9007 má auto bez start-stop, tam se mění opravdu kus za kus, u vozů s SS je potřeba koupit speciální baterku a pak ji přizpůsobit k autu (jednotka 61 - regulace baterie) 0 Quote Link to comment
Durimoll Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 Dík za info, start - stop nemám, takže bez problému.... ? 0 Quote Link to comment
MaroCZ Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 Rolbo, mam SS a bez jednotky 61, i vsechny ostatni auta co jsem kodoval a maji SS, tak VCDS mi zadnou jednotku nikdy 61 nevycetlo 0 Quote Link to comment
Rolbař Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 jsem to blbě napsal jednotku 61 má stará platforma PQ, MQB je součástí gateway, prostě jak má auto SS, tak baterka nelze dát klasická :) 0 Quote Link to comment
Durimoll Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Ještě se chci zeptat, nemám-li S-S a dám AGM baterii, jak na tom budu se 70 Ah ? Větší by tam vlezla - 315 mm, měřil jsem. Bohužel upevňovací šroub je zpředu, na kratší straně, zabírá to místo potřebné pro delší baterku, ne jak u jiných koncernových dieselů zboku. to by bylo bez problému... 0 Quote Link to comment
Durimoll Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Tak jsem se vydal do prodejny autobaterií abych zakoupil novou baterku. Za pár dní totiž odjíždím do zahraničí a nechci riskovat, že mi baterka klekne někde cestou. Prodejce baterie i mění, což je započítáno do ceny, a sleví nějakou tu stovku za baterii starou. Ale hlavně, mohl jsem vyzkoušet, jaká největší baterie se vleze, a pak ji teprve zaplatit. A vlezla se baterie 315mm dlouhá. Vybral jsem tedy Vartu Silver Dynamic 85 Ah EN 800A. 0 Quote Link to comment
tommy27 Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Zdravím na fóru, a vrátil bych se k tématu slabého akumulátoru z úvodu vlákna.Mám nyní poměrně nově (zhruba měsíc) 1,2TSI s 59Ah baterkou (Start-Stop v podstatě neustále vypínám) a dnes odpoledne při rutinním čištění oken zevnitř se najednou sám od sebe rozsvítil hlavní displej s tím, že "Stav energie nízký, zapněte motor!" .. no, trošku ve mě hrklo (člověk na tohle u jedničkovýho Focusu nebyl zvyklej - tam celý roky nic neřešeno a baterka 15-16let stará a držák jak blázen), ale nechal jsem to bejt že zejtra pozjistím co a jak. No, ale nedalo mi to a konečně našel ten princip jak zjistit stav Aku tím podržením servisního tlačítka pod budíkama. A tam na mě před 20min vyskočilo -> Stav akumulátoru -> zkratka SOC a 0%! A symbolu Aku oranžový. Takže co s tím? .. Ihned ráno na dobíječku, kterou ale nejdřív sehnat. Mimochodem vše na autě svítí, centrál jede, vše opticky/"přístrojově" zdá se v poho. Takže co ta nula procent?! :-( .. Díky za radu zkušených škodovkářů. Ona ta situace od časů jedničkový Fábie opravdu dost pokročila :-) .. TomášPS. Každopádně jsem ještě dohledal kolegu co sem do diskuze před 3lety postnul svůj příběh ->Cituji: "Tak jsem dnes za stálého klení seškrabával starou dálniční známku a lepil novou. Přitom jsem si v garáži svítil lampičkou u zrcátka. A pak si říkám, že jen tak ze srandy mrknu na stav nabití akumulátoru - auto stojí asi 5 dnů - a hle - 0% . No to jsem se jenom zasmál, bylo mi jasné, že je to nesmysl. Tak jsem nastartoval asi na 5 sekund, vypnul a znovu změřil - 60%. Mě to utvrzuje, že tento ukazatel je o ničem. Šidítko a je otázkou podle čeho se to chová. Tady zřejmě byla zátěž té stropní lampičky a hned to ukázalo 0%. Prostě dokud to nebude ukazovat 20% a míň tak se nevzrušuji."Mě právě stálo auto v garáži taktéž asi 5-6dnů a dnes jen nákup po městě. Takže i fakt, že vše svítí a reaguje jak má mě utvrzuje že na tom budu energeticky podobně kolem těch 50-60%. Ale samo každý názor na tento pro mě nový systém indikace vítán. U foťáku nebo mobilu se systém až takto moc nesekne :-) .. 0 Quote Link to comment
Durimoll Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Nezbyde, než změřit napětí! Plně nabitý akumulátor má cca 12,6 V . Pod 12V je to už špatné. Nevím, kde a jakým způsobem je měření kapacity aku v autě provedeno, ale mně ukazovalo právě toto měření 80%, i když jsem naměřil spolehlivým měřákem 11,85V ! Mám aj měřák napětí společně s teplotou interieru jenž se zasune do zásuvky (ještě je na něm USB port), který ovšem vykazuje chybu + - 0,5V, což je nanic. Tudíž pozor na takové měřáky. 0 Quote Link to comment
tommy27 Posted December 19, 2017 Share Posted December 19, 2017 Ahoj a díky za reakci. Už jsem se druhý den informoval v servisu - především si potvrdil fakt, že indikace stavu baterie a jejího nabíjení vůbec nefunguje a vlastně ani v manuálu o tomto není ani slovo. Aku se změřil na VAS-6161 měřáku (12,3V) a prošel jako ještě OK. Ale samo doporučeno teď v zimě víc jezdit na delší trasy. No snad budu mít důvod :-) .. 0 Quote Link to comment
Durimoll Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 Pokud jezdíš "trckačky", je dobré připojit občas na nabíječku, može byt aj přímo v autě. Ovšem je-li ta možnost. Jinak tu bylo popsáno jak řešit nabíjení na sídlišti atp. bez ztráty dat, připojením nějaké aku okolo 12V přes zásuvku, která je furt pod napětím... http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=34076&hl= 0 Quote Link to comment
tommy27 Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 .. jj, díkes .. ale mám naštěstí garáž a až si pořídím nabíjku tak není problém :-)AhojPS. Jen by mě zajímalo kterej přesně "tester baterie z Lidlu" měl Radas na mysli! .. Neb ani Lidl.de (a že tam maj sakra velkej sortiment) nic takovýho nenabízí .. mmt. tak beru zpět - nabízí, ale jen online-shop .. ne na pobočkách! .. https://www.lidl.de/de/eufab-batterie-tester/p176228PS2 .. a ad. nabíječky - AEG by měla bejt záruka a tak co třeba tahle kufříkovka -> https://www.lidl.de/de/aeg-werkstatt-ladegeraet-wm8/p100458 ? :-) 0 Quote Link to comment
Durimoll Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 (edited) Tester myslím netřeba! Pořídíš-li něco jako: https://jaknaauto.cz/Produkty/AKCE-C3776/AKCE-2017-C3778/AKCE-PROSINEC-C3792/Nabijecky-C5261/Nabijecka-CTEK-MXS-5-0-12V-5A--P564566/ Pak stačí jen toto! Já tohle mám a můžu jen doporučit! Edited December 20, 2017 by Durimoll 0 Quote Link to comment
tommy27 Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 .. no, přesně tenhle rank nabíječek jsem před hodinou procházel .. ale dobře na mě působí i tahle Brandsonka, která se u nás asi neprodává. Ale v DE vidím 98% spokojenost. https://www.amazon.de/gp/product/B06Y2CWGNQ/ref=s9_acsd_top_hd_bw_b5aGn1_c_x_7_w?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=merchandised-search-6&pf_rd_r=2M9CEMK8P30P5ET0S8SX&pf_rd_t=101&pf_rd_p=7d010ce2-f2c2-512a-9f42-613582442117&pf_rd_i=82526031 .. co ty na to? .. za 1200 +/- 0 Quote Link to comment
Durimoll Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 No jo, je to taky dobrá nabíječka... Sem tam podobné má aj Lidl. A ohlasy jsou pochvalné, cena myslím kolem 700,- kč. 0 Quote Link to comment
Malawi_fish Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 V Lidlu ji maji casto za 500,-Kc, je s mikroprocesorem a zvlada nabijeni i novych typu AKU...mam ji a jsem spokojen. Odesláno z mého HUAWEI GRA-L09 pomocí Tapatalk 0 Quote Link to comment
header009 Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 Mám ji taky a jediný co bych ji vytknul je, že když je baterie hodně vybitá, tak nabíječka baterii vůbec nepozná tudíž ani nezačne nabíjet. To bylo jedinkrát co mě vypekla... 0 Quote Link to comment
italik Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Mam dotaz ohledně vymněny baterie. Kdyz ji odpojim budu pak potřebovat kod na radio? 2006 0 Quote Link to comment
filipjura Posted April 19, 2020 Share Posted April 19, 2020 (edited) Ahoj Mám Octavii 1.4TSI se systémem StopStart a inteligentním dobíjením baterie. Bohužel auto udržuje nabití baterie max.na 80%,ale spíš jen na 25% (12,1V) což baterii dlouhodobě neprospívá a trpí sulfatací. V garáži nemám přípojku na 220V a tak uvažuji o zakoupení solární nabíječky Solární panel : TPS-102-6 solární ochrana baterie Chci se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s touto možností solárního nabíjení a zda lze nabíjet baterii i přes 12V zásuvku v kabině, zda to autu nějak nevadí. Edited October 16, 2020 by filipjura doplnění přesnějších údajů o panelu 0 Quote Link to comment
filipjura Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 (edited) V 19. 4. 2020 at 20:03, filipjura napsal: Ahoj Mám Octavii 1.4TSI se systémem StopStart a inteligentním dobíjením baterie. Bohužel auto udržuje nabití baterie max.na 80%,ale spíš jen na 25% (12,1V) což baterii dlouhodobě neprospívá a trpí sulfatací. V garáži nemám přípojku na 220V a tak uvažuji o zakoupení solární nabíječky Solární panel : TPS-102-6 solární ochrana baterie Chci se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s touto možností solárního nabíjení a zda lze nabíjet baterii i přes 12V zásuvku v kabině, zda to autu nějak nevadí. Doplnění info po půl roce 12.10 2020: Nabíjím solárním panelem TPS-102-6 ( umístěný na střeše garáže) a tento 6W panel bohatě stačí. Již po třech dnech je baterie nabita na 100% (12.7 V) Pro ty kteří nejezdí denně a nemají přístup k 220V dobrá alternativa dobíjení. Solární panel stál 1390,-Kč Edited October 16, 2020 by filipjura doplnění přesnějších údajů o panelu 1 Quote Link to comment
Oktavián Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 před 8 minutami, filipjura napsal: @filipjura wau, to zní zajímavě... neměl bys fotky jak to máš udělané či případně další podrobnosti? Udělal bych z toho článek, to by mohlo zajímat více lidí (včetně mého tatíka co to pořád nabíjí jak o život..) Díky 0 Quote Link to comment
filipjura Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 (edited) V 25. 1. 2018 at 17:37, italik napsal: Mam dotaz ohledně vymněny baterie. Kdyz ji odpojim budu pak potřebovat kod na radio? 2006 Chystám se demontovat čalounění dveří řidiče, protože tam něco občas nepříjemně drnčí a chci tomu přijít na kloub. Na YouTube je hezký videonávod, ale odpojují se tam ve dveřích el. konektory od spínačů a pod... Asi by bylo dobré a bezpečné předtím odpojit autobaterii, ale mám strach že se po opětovném připojení bude muset něco nastavit. U bývalého Mondea se krom kódu rádia nastavovaly dojezdy oken. Co mě čeká u Octavie III ? Doplnění -odpověď na mou otázku jsem nakonec vypátral v příručce k obsluze automobilu. Po odpojení a opětném připojení autobaterie mohou být mimo provoz a budou potřeba znova seřídit: automatické dojezdy oken, nastavení času na palubní desce, případně ovládání panoramatického střešního okna a sluneční clony. Edited October 16, 2020 by filipjura doplnění příspěvku 0 Quote Link to comment
filipjura Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 (edited) V 12. 10. 2020 at 18:15, Oktavián napsal: @filipjura wau, to zní zajímavě... neměl bys fotky jak to máš udělané či případně další podrobnosti? Udělal bych z toho článek, to by mohlo zajímat více lidí (včetně mého tatíka co to pořád nabíjí jak o život..) Díky Pro ty, kteří uvažují o solárním dobíjení mohu doporučit prostudovat dva články od redaktorů Světa motorů, které mě inspirovaly. Já mohu potvrdit, že to opravdu funguje a autobaterie je stále nabitá na 100%😊 Solární panel : TPS-102-6 solární nabíječka autobaterií amorfní solární článek 12 V, cena aktuálně 1390,- Kč Připojena přes 12V zdířku na středovém panelu. https://www.auto.cz/nespolehlivost-baterii-modernich-aut-jak-je-to-ve-skutecnosti-s-jejich-vydrzi-125770 https://www.auto.cz/solarni-dobijecka-akumulatoru-opravdu-dobije-autobaterii-vyzkouseli-jsme-to-123937 Edited October 13, 2020 by filipjura vybrání lepší fotky 1 Quote Link to comment
Oktavián Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Super! Díky, nějak to zpracuju a dám vědět... 0 Quote Link to comment
Recommended Posts