Per Odesláno Listopad 5, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2016 Viem ze je v zime vacsia spotreba..ale klimu som nepouzival v lete takmer vobec(bo kratke trasy) ona sa mi ale obcas zapne sama,ked je nastavene na AUTO (netusim preco) tak som ju nechal zapnutu,reku v zime nebude fungovat..ale ked som pozrel na spotrebu,tak som zostal prekvapeny..+2l na 100km,kratkodoba priemerna.. Otazka..je mozne,ze ak je AC zapnute aj ked sa v aute topi,zvysi to nejak spotrebu ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Listopad 5, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2016 (upraveno) Klimakompresor sa vypina, ak je vonku pod 4°C, aj to nie uplne, ale ide na cca 5%. Je lepsie AC pouzivat stale, uz len koli premazaniu kompresoru. +2l podla mna nemas, teda pokial nejazdis vylozene pravidelne len 5km, ale na toto dizel nie je. Samozrejme spotreba je vzdy vyssia ked sa pouziva klima. V polohe auto je AC zapnuta vzdy, teda ak ju nasledne nevypnes manualne. Netreba tolko riesit spotrebu, tieto motory aj tak prd zeru :) Upraveno Listopad 5, 2016 uživatelem Kyselinka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Per Odesláno Listopad 5, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 5, 2016 v lete vypinam klimu hlavne kvoli tomu ze cestujem z prace len 13km a nechcem ochoriet 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 5, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2016 (upraveno) pokud u climatronicu přepnete na econ nebo vypnete AC, tak v případě, že je auto vybaveno přídavným topným článkem PTC, tento článek nefunguje, takže si moc nezatopíte.... až se ohřeje motor. PTC spíná po venkovní 7,5°C a motor pod 75°C, u climaticu, manuální klimy nebo topení se sepne otočením regulátoru tepoty na max.... PTC článek se NEmontoval do aut pro: francii, itálii, španělsko, portugalsko, státy beneluxu, británii, chorvatsko, slovinsko, řecko apod... Upraveno Listopad 10, 2016 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Listopad 5, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2016 (upraveno) Zeptám se jako laik. Nezapínám klimatizaci (AC) pokud není venku teplota nad 22°C(pocitová teplota). Dle mého názoru zbytečné. Pokud je venku zima (AC je vypnuto) a běží pouze ohřev, volič ovladače panelu zapnuto na automat, ale AC vypnuto,nebo automat na Off(nevím) Studoval jsem manuál, ale jsem z toho zmaten. Mladoboleslavská Škoda o svých vozech tvrdí, že v případě delšího nepoužívání klimatizace nehrozí její poškození. Její kompresor je vždy vypnutý, pokud je venkovní teplota nižší než plus dva stupně celsia.Klimatizace ve škodovkách je podle slov mluvčího Škody Evžena Krauskopfa bezúdržbová. Automobilka nicméně doporučuje dát větrání každý rok prověřit do odborného servisu. Upraveno Listopad 5, 2016 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Per Odesláno Listopad 5, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 5, 2016 pokud u climatronicu přepneta na econ nebo vypneta AC, tak v případě, že je auto vybaveno přídavným topným článkem PTC, tento článek nefunguje, takže si moc nezatopíte.... až se ohřeje motor. PTC spíná po venkovní 7,5°C a motor pod 75°C, u climaticu, manuální klimy nebo topení se sepne otočením regulátoru tepoty na max.... PTC článek se NEmontoval do aut pro: francii, itálii, španělsko, portugalsko, státy beneluxu, británii, chorvatsko, slovinsko, řecko apod... ja mam auto dovezene z belgicka..cize PCT nemam a auto sa mi pomalsie ohrieva ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Listopad 6, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2016 Vždyť ti píše co to způsobuje - takže si moc nezatopíte.... až se ohřeje motor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 10, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2016 Zeptám se jako laik. Nezapínám klimatizaci (AC) pokud není venku teplota nad 22°C(pocitová teplota). Dle mého názoru zbytečné. Pokud je venku zima (AC je vypnuto) a běží pouze ohřev, volič ovladače panelu zapnuto na automat, ale AC vypnuto,nebo automat na Off(nevím) Studoval jsem manuál, ale jsem z toho zmaten. IMG_20161105_201351.jpg IMG_20161105_201401.jpg IMG_20161105_201412.jpg Mladoboleslavská Škoda o svých vozech tvrdí, že v případě delšího nepoužívání klimatizace nehrozí její poškození. Její kompresor je vždy vypnutý, pokud je venkovní teplota nižší než plus dva stupně celsia. Klimatizace ve škodovkách je podle slov mluvčího Škody Evžena Krauskopfa bezúdržbová. Automobilka nicméně doporučuje dát větrání každý rok prověřit do odborného servisu. Nejsnažší poučka, jezdit na AUTO a AC, nemusíš se o nic starat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomas6 Odesláno Listopad 10, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2016 Ale mi ptc topí ikdyž mám nastaveno na 22 stupňů a AC vypnuto. Klimatic M.R. 07 pokud u climatronicu přepnete na econ nebo vypnete AC, tak v případě, že je auto vybaveno přídavným topným článkem PTC, tento článek nefunguje, takže si moc nezatopíte.... až se ohřeje motor. PTC spíná po venkovní 7,5°C a motor pod 75°C, u climaticu, manuální klimy nebo topení se sepne otočením regulátoru tepoty na max.... PTC článek se NEmontoval do aut pro: francii, itálii, španělsko, portugalsko, státy beneluxu, británii, chorvatsko, slovinsko, řecko apod... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Per Odesláno Listopad 10, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 10, 2016 Vždyť ti píše co to způsobuje - takže si moc nezatopíte.... až se ohřeje motor. uzasne..da sa to tam domontovat ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Listopad 10, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2016 Urcite sa to da, rolbar vie domontovat vsetko :D Mne PTC spina aj ked mam nastaveny climatic na 20°C a motor uplne studeny. Je to pocut z pristrojovky, aj otacky sa vtedy zdvihnu na cca 1000. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 11, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2016 Ale mi ptc topí ikdyž mám nastaveno na 22 stupňů a AC vypnuto. Klimatic M.R. 07 to ano, protože máš CLIMATIC, režim AUTO + AC nebo AUTO bez ECON se vztahuje pouze na CLIMATRONIC... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
neptun1 Odesláno Listopad 11, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2016 čo také domontovanie bude cenovo vychádzať? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 11, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2016 záleží od MR auta a motorizace 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomas6 Odesláno Listopad 11, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2016 Jo.Ale kousek výš píšeš že u climaticu,manuální klimatizace a topení musí být ovladač v poloze max teploty.Tak jsem to chtěl jen trošku doplnit. to ano, protože máš CLIMATIC, režim AUTO + AC nebo AUTO bez ECON se vztahuje pouze na CLIMATRONIC... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.