Jump to content

Svítí DPF

spira

Recommended Posts

• 2 months later...

Zdravím, mám 1,6 TDI CR najeto 180000 km a mám neustále problémy s DPF, všechno začalo, když odešel EGR ventil a následně se špatně regeneroval DPF. DPF se v lednu vyměnil a je na něm najeto asi cca. 2000 km s tím, že v intervalu do 1000 km se provádí regenerace a hlavně pokaždé se regenerace nedokončí a nakonec se rozsvítí kontrolka DPF a končí to až v nouzáku. Nikdo nemůže přijít na to proč se regenerace nedokončí.

Jezdí se vzdálenost 40 km do práce a pokud je možnost tak víkendy se vyjíždí na delší trasu více jak 100 km. Pokud měl někdo podobné problémy prosím poraďte.

• 7 years later...
Posted (edited)
On 2/24/2017 at 6:19 PM, Paloš said:

km a mám neustále problémy s DPF, všechno začalo, když odešel EGR ventil a následně se špatně regeneroval DPF. DPF se v lednu vyměnil a je na něm najeto asi cca. 2000 km s tím, že v intervalu do 1000 km se prov

Dobry den, ozivim tuto temu. 

Mam rovnaky problem. Po odijdeni EGR (a naslednom softverovom vypnuti EGR) mi zacalo zle vypalovat DPF, regeneruje to velmi pomaly, niekedy musim prejst aj 50- 60 km (4 stupen na 130km/h) kym regeneracia skonci, niekedy sa aj zasvieti DPF kontrolka. 

Podarilo sa vam to vyriesit? 

PS: este dodam ze do pokazenia/vypnutia EGR bolo vsetko v poriadku, vypalovalo to kazdych 250-350Km, podla jazdy a vzdy som to mal do max 15 minut/10-12km vypalene

Edited by janeecko
update informacii

Zdravím, je už to delší dobu, ale vzpomínám si, že po odpojení EGRu došlo ke zničení DPF a musel se měnit jak opět EGR podruhé, prý vadný kus 🤦 tak DPF, musel se znovu povolit EGR v řídící jednotce a pak už to běželo v pořádku, ale do půl roků jsem to auto prodával 🤷‍♂️, víc vám k tomu nepovím.

Pokud by jste potřeboval něco konkrétního tak mi napište na email janpalanek@gmail.com.