Majkl_ Odesláno Duben 4, 2017 Sdílet Odesláno Duben 4, 2017 Ahoj, začaly mi na autě problémy. Nejprve se mi to stalo pouze na dálnici. Normální rychlost cca 110km/h na 5. převodový stupeň, najednou auto zpomaluje, otáčky jdou rapidně dolů (nekolísavě, prostě kontinuálně jdou dolů). Po pár vteřinách (2-4) se auto vrátí do otáček a jede. Zatím se mi to stalo pouze na dálnici. Auto na plyn ve chvíli kdy otáčky letí dolů nereaguje. Dnes se mi to stalo v koloně, chtěl jsem se rozjíždět a najednou auto zdechlo, rychlej sem nastartoval, rozjel se rychleji jenže auto cukalo, jako bych hopsal (přirovnal bych to ke startování se zařazenou rychlostí, pdoobné hopsání). VAG mi na motoru neukázal žádnou chybu ihned po incidentu. Chtěl jsem se zeptat jestli se už s tímto někdo setkal a co by mohl být za problém ? To že mi auto nereagovalo na plyn a chovalo se to jak chovalo - něco s palivovou soustavou ? Proč ale nic VAG nevypíše ? Jinak jsem vypozoroval, že se mi to stalo vždy, když jsem měl méně než polovinu nádrže, dnes s tou kolonou se mi stalo, když jsem jel na rezervu (15km po rozsvícení kontrolky). Chci to vyřešit zavčasu, než mě to auto někde nechá. Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shikaree Odesláno Duben 4, 2017 Sdílet Odesláno Duben 4, 2017 Začal bych u palivového čerpadla a výměnou palivového filtru... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Duben 4, 2017 Autor Sdílet Odesláno Duben 4, 2017 Zkusím ten palivový filtr. Vyměním ho a starý vykuchám a uvidím kolik tam bylo bordelu. Co se týče čerpadla - co tam vyzkoušet, asi vyměnit ? Jinak kdyby bylo vadné, diag nic nevyhodí ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 4, 2017 Sdílet Odesláno Duben 4, 2017 Diagnostika Ti čerpadlo určitě nevyhodí. Vyzkoušíš ho jedině tak, že změříš tlak paliva. Poud nemáš tlakoměr, každý slušný servis ho bude mít. Jen se musí rozpůlit palivová hadička. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Duben 4, 2017 Autor Sdílet Odesláno Duben 4, 2017 Poslední výměnu palivového filtru jsem nejspíše opomněl. Je možné že se za 30 tis. km zasvinil ? Nicméně zítra jedu pro nový a budu montovat. VAG mi tlaky neukáže tak jako např. u turba? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 4, 2017 Sdílet Odesláno Duben 4, 2017 Pokud už je palivák měněný, tak bych tipnul, že tím to nebude. Ale pro klid v duši ho vyměnit můžeš. Nene, tlak paliva ve VAGu nenajdeš, stejně tak tam není ani tlak oleje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Duben 5, 2017 Autor Sdílet Odesláno Duben 5, 2017 Právěže posledně jsem ho zapomněl vyměnit a bude mít cca 30 tisíc najeto. možná více, nejsem si teď jistý. No nic, objendal jsem MAAN palivák, prý by měl být celkem kvalitní, zítra mi příjde tak ho vyměním. V sobotu jedu do školy do Ostravy přes dálnici tak se uvidí :) Pokud nepomůže tak někde zajdu na proměření těch tlaků, nejprve ještě omrknu kontakt na palivovém čerpadle. U přítelkyně jsem na Ford Puma řešil právě opálený pin na palivovém čerpadle, auto se chovalo podobně až jednou prostě po otočením klíčku bylo ticho a čerpadlo netlakovalo palivo. (viz foto) Jen se chci zeptat, je dobrý přístup k čerpadlu ? Například na tom Fordovi bych musel sundat celou nádrž abych se na něj dostal. Přičemž na karosérii pod sedačkami byl otvor, ale pouze na kablík, sice to byla díra o průměru cca 3,5cm, ale byla posunutá mimo čerpadlo, tak jsem díru trochu rozšířil a dostal se na čerpadlo (viz. foto). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 6, 2017 Sdílet Odesláno Duben 6, 2017 Jak často měníš palivák? K čerpadlu je dobrý přístup. Vstup do nádrže je pod sedačkami, kryt drží 3 šrouby + samotné čerpadlo potom plastová matice. Kdyby jsi měnil čerpadlo, tak mám potom návod. Podobný problém měl kamarád na Passatu 3C 1.9 TDI PD, tam to byl prošoupaný kabelový svazek o husí krk, který měl svazek chránit. Ale tady pochybuju, že to bude tohle, ještě jsem se s tím nesetkal. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniel20 Odesláno Duben 6, 2017 Sdílet Odesláno Duben 6, 2017 Mě by se ten návod hodil, vypadá to, že v létě budu měnit čerpadlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hanys888 Odesláno Duben 6, 2017 Sdílet Odesláno Duben 6, 2017 to vypadá ze jsme dva, ja mam AGU motor s chipem atd a zacina mi v tahu cukat a kolem 5tisic otacek propad takze to typuju na cerpadlo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Duben 8, 2017 Autor Sdílet Odesláno Duben 8, 2017 To cukání se mi stalo poprvé a v koloně. Ještě jsem si vzpomněl, zkusil jsem až k omezovači a auto pocukalo, jako by mělo tendenci to udělat zase. Nicméně to "vypnutí motoru" (nedodání paliva) se mi stalo při 130km/h ale i při 50km/h, takže u mě je to nezávisle na otáčkách. Čerpadlo jsem včera vyměnil a dneska auto prohnal cca 130km a všechno v pohodě, hlavně mi přijde, že auto je o dost živější :) To LadikRS: Co 15 tisíc, ale posledně jsem asi opomněl :( Takže měl víc než 30 tis. km asi .. Byl hooodně zasviněný. U výměny jsem se setkal ještě s jednou pdopásovkou - když jsem odpojoval hadičku, která šla do filtru ze strany motoru, zlomila se mi koncovka a zůstala v hadičce. Myslel jsem, že se pominu, naštěstí jsem to vytáhnul ven. Chci se tímto zeptat, ta koncovka/konektor, která je na konci hadičky a napojuje se na filtr - dá se sundat a vyměnit za novou ? Protože tam je jakoby kolínko a dá se s tím kroutit. Jak se to případně přesně jmenuje, či jaké je číslo dílu ? Za nějakých tisíc km dám zase echo, jestli se mi to stalo nebo ne:) Což bude do konce měsíce určitě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jardel2016 Odesláno Duben 9, 2017 Sdílet Odesláno Duben 9, 2017 Tyjo kolik km najezdíš ročně? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Duben 9, 2017 Autor Sdílet Odesláno Duben 9, 2017 Toto auto jsem kupoval v Listopadu 2015 a mělo najeto 306 tis., teď mám najeto myslím 338 tis., takže cca nějakých 17 tisíc ročně pokud dobře počítám :) Předtím jsem měl 1.6ku na LPG, ale byla to neskutečná herka (kupováno v bazaru..) a tam jsem měl podobné nájezdy, ne-li větší, jelikož jsem ještě jezdil denně pro zboží. Ale ať neofftopicujeme, zasviněný palivový filtr teda dokáže udělat tuto neplechu ? Já měl takovou teorii, že se bordel v paliváku nahromadil na jednom místě a benzín nepustil do hadiček, nicméně čerpadlo pořád tlačilo a ten bordel přetlačilo, je to možné ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 10, 2017 Sdílet Odesláno Duben 10, 2017 Ten filtr meníš zbytečně často, tohle není nafťák. Servisní interval je u něj 60t km. Ohledně té koncovky, tak ta se samostatně koupit nedá, prodává se pouze kompletní hadička. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Duben 10, 2017 Autor Sdílet Odesláno Duben 10, 2017 Tak to jsem rad, ze jsem to vytahnul. Aaha, tak to jsem nevedel s tim intervalem :) mozna se v nadrzi neco nahromadilo a nebo jsem nekde natankoval nejaky hnus. Odesláno z mého LG-D722 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 12, 2017 Sdílet Odesláno Duben 12, 2017 Teď koukám, co jsi měnil, čerpadlo, nebo filtr? V příspěvku výše zmiňuješ čerpadlo a pak popisuješ výměnu filtru :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Duben 12, 2017 Autor Sdílet Odesláno Duben 12, 2017 :D :D Měnil jsem filtr :D Každopádně po výměně je citelně znát, že auto má lepší tah a problém, který jsem psal se mi zatím nevyskytl.. ťuk ťuk :beer: Jen mám teorii, co se v tom autě mohlo dít že to zlobilo, jak jsem psal výše - podle mě byl filtr zasviněný, plus se mohla v nádrži uvolnit nějaká nečistota a ten filtr zasvinit ještě více, najednou se na jedno místo v palivovém filtru nahromadil bordel a do motoru nešel benzín, až to čerpadlo ten bordel přetlačilo a zase se to zprůchodnilo. Moje teorie. Je to možné ? Protože opravdu zatím není problém po výměně palivového filtru a auto jede značně lépe. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 12, 2017 Sdílet Odesláno Duben 12, 2017 Kde tankuješ? Pokud měníš filtr tak často, tak se mi to nezdá, že by to bylo tím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Duben 13, 2017 Autor Sdílet Odesláno Duben 13, 2017 Tankovaval jsem na OMV u nas v Trinci. Pak jsem zacal tankovat na W8 (stejny dodavatel paliva jako pro schell). Najezdy se mi zlepsily, auto jelo lepe (mozna placebo efekt). Odesláno z mého LG-D722 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 17, 2017 Sdílet Odesláno Duben 17, 2017 Se Shell mám špatné zkušenosti oproti Benzině a OMV. Auto na Shell nejelo a žralo, ono se není čemu divit, když člověk vidí výsledky testů. Každopádně mě udivilo, že to zlobilo po OMV. Špatný benzin dokáže taky udělat divi, proto bych to spíš tipoval na tohle. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Duben 19, 2017 Autor Sdílet Odesláno Duben 19, 2017 Já ted budu tankovat asi zase jinde a zkusím víceoktanový benzín, aby se to nějak pročistilo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 19, 2017 Sdílet Odesláno Duben 19, 2017 Nevím, jak to má 110kW, ale pokud nemáš v TP uvedený N98, zůstaň u N95. Motor je naladěný na N95. Pročistit motor může i N95, stačí tankovat kvalitní palivo. Stačí kouknout na testy a podle toho vybrat. Nejlépe dopadla Benzina, pak Eurooil s VIFem, pak tam bylo OMV. Shellka nedopadla moc dobře. Otázkou ale je, jestli tenhle stav přetrvává i doposud. Navíc si myslím, že v celé republice můžou být i u jedné společnosti taky nějaké rozdíly. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Duben 24, 2017 Autor Sdílet Odesláno Duben 24, 2017 Tak zatím to vypadá, že problém neustál :( Respektive, za jízdy se mi to už nestalo, ale stalo se mi, že jsem nechal nastartované auto na volnoběh a ono chcíplo (byl jsem mimo auto), stalo se mi to jednou (podle mě se stalo to, co při jízdě, protože volnoběh mi drží krásně..). Napadlo mě, jestli to nemůže dělat špinavá škrtící klapka, že je tam prostě usazeniny dost na to, aby zabránilo klapce i přesto, že se chce otevřít její otevřením. JE to možné ? Tak tak, to palivo si také myslím, že na jedné OMV to může být OK a na jiné OMV horší. Zkusím pročistit ještě tu klapku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 25, 2017 Sdílet Odesláno Duben 25, 2017 Zkus tu klapku, pak bych zkusil nechat změřit tlak paliva. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Duben 25, 2017 Autor Sdílet Odesláno Duben 25, 2017 Tak mě napadá, jestli se něco zjistí z tlaku paliva, protože jak se zjistí, že je to palivovým čerpadlem, když se bude měřit v době, kdy to závadu, která se projevuje neudělá ? Jakože budou o něco nižší tlaky, než mají být a tím pádem čerpadlo už nedává tolik a občas vypadne ? Každopádně zítra jdu na tu klapku :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 25, 2017 Sdílet Odesláno Duben 25, 2017 (upraveno) Přesně tak :) Ještě mě tak napadá, máš VAG? Že by se nalogovala váha vzduchu. Jinak všechny hadice jsou v pořádku předpokládám, že? Upraveno Duben 25, 2017 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Duben 27, 2017 Autor Sdílet Odesláno Duben 27, 2017 Jojo, VAG mám, na jakém kanále a ŘJ je váha vzduchu a co bych měl vypozorovat ? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 28, 2017 Sdílet Odesláno Duben 28, 2017 Motor -> Měřené hodnoty -> Blok 002 (poslední pole) nebo 003 (druhé pole). Spustíš logování a projedeš auto ideálně na trojku pod plným plynem v celém rozsahu otáček. Důležité je mít pedál úplně na podlaze, aby byla plně otevřená klapka. Na volnoběh by tam mělo být 1,8-4,0 g/s, maximální hodnota v logu pod plným plynem by měla být kolem 120 g/s, pokud máš sérii 110kW. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Duben 30, 2017 Autor Sdílet Odesláno Duben 30, 2017 Pecka, vyzkouším. Jinak se mi to stalo opět znovu a všiml jsem si, že jakmile se mi stane to, že jdou otáčky dolů, svítí mi kontrolka baterie. ASi budu muset jezdit s VAGem a logovat cestu :( Jinak se mi to stalo asi jen pokud jsem jel na rezervu nebo těsně před rezervou. Možná zkusím vyměnit to palivové čerpadlo.. Je s tím hodně práce ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Duben 30, 2017 Sdílet Odesláno Duben 30, 2017 Vymen to cerpadlo a budes mit po preblemecch vymena je na 30 minut. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.