Přejít na obsah

bezmocnost-neznalost

Doporučené příspěvky

Ahojky

Mám motor 1.6 74kw AKL. octavia.Jedná se mi o to,že mám problém v otáčkách.Měl jsem 900 při volnoběhu a ted to mám jinak.Jedná se oto,že v kabině je slyšet při přidání plynu jako by nasával vzduch.Je to slyšet v palubce z levé strany tedy od řidiče.Je zajímavé,že když dostanu třeba na dvojce bržděním se pod tisíc,tak drží,ale jak sešlápnu tak opět se mně otáčky pak při volnoběhu drží na 1200.Škrtící klapka dána na nulovou polohu,vzduchová hadice od filtru ok.Když otevřu víčko od oleje,tak se otáčky sníží a naopak.Pak jsem zjistil,když stojím na místě a točím volantem,tak taky donutím motor na 900,ale po sešlápnutí plynu opět na volnoběh 1200.A je tam velká spotřeba při volnoběhu i 10-12 l.A někdy snížím otáčky i sešlápnutím brzdového pedálu.

Takže nevím co by to mohlo být.Nemá s tímto někdo zkušenost??????

Odkaz ke komentáři

Ahojky

Mám motor 1.6 74kw AKL. octavia.Jedná se mi o to,že mám problém v otáčkách.Měl jsem 900 při volnoběhu a ted to mám jinak.Jedná se oto,že v kabině je slyšet při přidání plynu jako by nasával vzduch.Je to slyšet v palubce z levé strany tedy od řidiče.Je zajímavé,že když dostanu třeba na dvojce bržděním se pod tisíc,tak drží,ale jak sešlápnu tak opět se mně otáčky pak při volnoběhu drží na 1200.Škrtící klapka dána na nulovou polohu,vzduchová hadice od filtru ok.Když otevřu víčko od oleje,tak se otáčky sníží a naopak.Pak jsem zjistil,když stojím na místě a točím volantem,tak taky donutím motor na 900,ale po sešlápnutí plynu opět na volnoběh 1200.A je tam velká spotřeba při volnoběhu i 10-12 l.A někdy snížím otáčky i sešlápnutím brzdového pedálu.

Co diagnostika je vse OK? EGR ventyl je cisty a zkontrolovany pres VAG ze cvaka?

Nevěděl by někdo - když nastartuju na studeno něco kromě motoru začne vydávat vysoký zvuk a po cca 1 minutě to vypne a zvuk se pomalu vytrácí.. mám i video díky

nejake blizsi info od kud priblizne jde ten zvuk by nebylo?

Odkaz ke komentáři

Ahojky

Ahoj.Podívej se na podtlakovou trubku posilovače.Bude určitě popraskaná a dokáže to nadělat pěknou neplechu.

Odkaz ke komentáři

Ahoj.Podívej se na podtlakovou trubku posilovače.Bude určitě popraskaná a dokáže to nadělat pěknou neplechu.

Jsi jednička,mněl jsi pravdu.Já se bál tu trubku nějak násílím tahat,ale nakonec japonec.Byla prasklá na tom náhubku.Zatím jsem zaizoloval smršťovačkou a foukání zmizelo a otáčky držíííííííííííííí.

Díky Petr

Odkaz ke komentáři

Nemáš vůbec zač.Hlavně,že se zadařilo.Petr

Ahojky.

Tak se musím vrátit na strom.Já z té velké radosti zapoměl nasadit tu malou hadičku.No akdyž jsem nasadil,tak jsem opět tam kde jsem byl.Ale bez toho nasávání u posilovače brzd.Už to nefouká a nevydává žádné zvuky.Toto je ok.Ale opět ty proradné otáčky.Když je motor ještě málo zahřátý,tak potvora drží,ale jak už má svojí-provozní teplotu,tak už opět jsou na 1200.Pomocí brždění motorem na 900 se tam pak drží,ale nesmím šlápnout na plyn.

Takže opět jsem zkontroloval hadice na vzduch tu velkou.Všechno jsem jemně přitáhl-to celé černé sání,pak dekl na vzduch.filtr.Při spuštěném motoru jsem vše osáhaval a nic.Prostě a jednoznačně žádná změna.Pořád to samé.Já už fakt nevím.V servisech mají plno a sám nevím.

Tak kdyby byl ještě nějaký nápad,abych už měl klid.Určitě to bude nějaká prkotina.Snad.

Petr

Odkaz ke komentáři

Ahojky.

Tak se musím vrátit na strom.Já z té velké radosti zapoměl nasadit tu malou hadičku.No akdyž jsem nasadil,tak jsem opět tam kde jsem byl.Ale bez toho nasávání u posilovače brzd.Už to nefouká a nevydává žádné zvuky.Toto je ok.Ale opět ty proradné otáčky.Když je motor ještě málo zahřátý,tak potvora drží,ale jak už má svojí-provozní teplotu,tak už opět jsou na 1200.Pomocí brždění motorem na 900 se tam pak drží,ale nesmím šlápnout na plyn.

Takže opět jsem zkontroloval hadice na vzduch tu velkou.Všechno jsem jemně přitáhl-to celé černé sání,pak dekl na vzduch.filtr.Při spuštěném motoru jsem vše osáhaval a nic.Prostě a jednoznačně žádná změna.Pořád to samé.Já už fakt nevím.V servisech mají plno a sám nevím.

Tak kdyby byl ještě nějaký nápad,abych už měl klid.Určitě to bude nějaká prkotina.Snad.

Ahoj.Nedávno jsem řešil uplně to samé.Otáčky mi lítali sem tam.Občas se mi propadl brzdový pedál-nic příjemného při nečekaném brzdění.Přišel jsem na popraskanou podtlakovou trubku,která byla popraskaná i u toho podtl.ventilu.Také jsem ji zkoušel zalepit stahovací lepenkou,ale po nějaké době to ztratí efekt-jelikož je ta trubka už narušená na více místech-stačí malá netěsnost a opravdu to nedělá dobrotu.Koupil jsem uplně novou podtlakovou trubku cca 700kč a mám klid.Při výměně se ta trubka úplně rozpadla.Jinak mam 1.6 74 kW motor AKL.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...