John13p Odesláno Květen 26, 2017 Sdílet Odesláno Květen 26, 2017 Zdravím, chtěl bych se na něco zeptat, mám Octavku 1,8t 110kw v benzínu, a před par dny jsem vyměnil základní vzduchový filtr za sportovní filtr, a jen mne zajímá, byla tam hadice která vedla do airboxu, viz. Obrázek, a Ja nevím co to je, mohli byste mi poradit? Jestli to mužu takhle nechat jak to mám, a nebo tam mám koupit takový ten malý oddechový filtr? A nebo mám něco jiného udělat? Předem děkuji za odpovědi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kimrider Odesláno Květen 26, 2017 Sdílet Odesláno Květen 26, 2017 To je přívod do čerpadla sekundárního vzduchu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Květen 26, 2017 Sdílet Odesláno Květen 26, 2017 Když už montovat sportovní filtr, tak za mě jen kvalitní filtr (nejlépe suchý) a ideálně ho odstínit. A k té hadici, tak na ten sekundár se běžně používá ten malý filtr. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John13p Odesláno Květen 26, 2017 Autor Sdílet Odesláno Květen 26, 2017 Díky moc, ještě se s tím chci pohrát, a asi si tam dam jiný filtr. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniel20 Odesláno Květen 26, 2017 Sdílet Odesláno Květen 26, 2017 Stejnak je to úplně zbytečné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laetry Odesláno Květen 26, 2017 Sdílet Odesláno Květen 26, 2017 Sportovní filtr a open bov... Dvě snad nejhorší a nejzbytečnější úpravy na 1.8t. :) Originální filtr-box bohatě dostačuje i na mnohem vyšší výkon než je 110kW. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Květen 26, 2017 Sdílet Odesláno Květen 26, 2017 Není problém najít seriový airbox na motorech, co mají výkon i 800 koní. Obdobně to je s čerpadlem, seriové čerpadlo živí motory s 300 koňmi, takže vícetlaká čerpadla jsou zbytečnost. Proti sportovnímu filtru nic nemám, když se to udělá dobře a použije kvalitní filtr. Sám ho mám, i když vím, že to nic nepřidá (i když některé testy dokážou na kvalitním sání odhalit rozdíly). Mám to z důvodu, že seriový airbox bych momentálně nenapojil na hadici od turba. Ale mám v plánu udělat nějaké testy, až upravím airbox. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.