Přejít na obsah

Elekrické ovládání oken - stahuji se automaticky i zadni okna ?


kuk

Doporučené příspěvky

Chci se zeptat majitelu stejne octavie na ovládání oken od řidiče octavia 1 kombi r.v.2000 facelift model 2001.
Mám dotaz. Obas se stane ze okno u ridice nezavre automaticky okno smerem nahoru po promacnuti tlacitka nahoru ( dolu to jde ). Vycistil jsem komplet ovladni tlactek vcetne elektronicke desky tlacitek a uz to asi funguje uvidim jestli to bude zlobit dal. Vcem eventualni hledat problem jinde kdyby to nepomoholo ( draty jsem kontroloval nikde nejsou prerusene) ?
A dalsi otazka. Umi se dovirat automaticky i zadni okna ? Ptam se z toho duvodu ze me to nejde. Nasel jsem moznou pricinu a to ze v ovladani zadnich tlacitek na okna nejsou pruzinky + platove zobacky. Zkusil jsem to prehodit z prednich talcitek na zadni ale okna se automaticky nestahuji/nezaviraji. Elektronicka deska tacitek má osazene kontakty i dotykova guma ma samozdrejme dotykove plochy na zadni tlacitka.
Je to zalezitost komfortky (mam 2,5 generace),nebo se to musi nekde pres diagnostiku aktivovat, nebo to zkratka je jiz tak udelane od vyrobce vubec nikdy se zadni okna aotomaticky nestahovali/zatahovali ?

diky za info

 

Odkaz ke komentáři

O1 RV '98 to umí ,takže by to tvoje mela umět taky ,je to jednoduchý -pokud jsou ty přepínače 2polohovy jak nahoru tak i dolu ,tak to umí ,koukni se v pruchodkach dveří jestli nejsou dráty prezvejkany ,můžou bejt i motory špatný ,ze to samo vyhodnotí překážku v jakékoliv pozici a nejede sam

 

Odesláno z mého VFD 700 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Diky za info. Problem je v tom ze sem rozebral ovladac u ridicovych dveri a v talcitkach na predni okna jsou pruzinky a takova palstova T čka. V zadnich tlacitkach ty kompponenty chybi a tak jsem je vzal ze predu a dal do zadu ale automaticky to stejne nezaviral/neotvira. Prezvejkane draty nejsou. Motory nevim jak poznat jestli jsou dobre. Okna vzadu se zaviraji dobre jak ovladci ze dveri tak z ovladace od ridice.

Odkaz ke komentáři

MR 97 to fakt asi uměly. Přední stahování nemělo v té době ani dvoupolohová tlačítka, takže spustit okno třeba jen o 2 cm, byla záludnost, proto to pak Škodofka předělávala.

Myslím, že se hodně o dojezdech psalo v sekci Rapid, možná by stačilo přidat jen nějaký dojezd - https://www.ahifi.cz/modul-dojezdu-oken-vw-skoda-audi-seat.html#tab-comments ale nevím to přesně.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
    • Dveře, jako že plech určitě stejný, ostatní věci jako zámek, spouštění okna a řj už mohou být jiné. Ale to se přehodí.
×
×
  • Vytvořit...