Přejít na obsah

Kontrolka dobíjení

Omegus

Doporučené příspěvky

Zdravím,

prošel jsem tady co se dalo, ale nic podobného jsem nenašel.

V poslední době mám problém, který se projevuje tím, že když prší nebo je mokro tak se občas za jízdy rozsvítí kontrolka dobíjení a vše na pár vteřin nefunguje. Nijak jsem to neřešil, až nyní, kdy se stalo, že bylo po dešti, projel jsem velkou louží, rozsvítila se kontrolka dobíjení, motor zhasl, zamkl se volant a já tak tak, že zabrzdil před protijedoucím autem...

Nevíte, co by to mohlo dělat? Dostane se zespod voda někde k alternátoru nebo někde jinde a hodí to takový zkrat?

Díky za případnou odpověď.

Odkaz ke komentáři

Může se dostat voda na klínový řemen a ten může proklouznout, ale v tomto případě vše musí funguje, jen auto nedobíjí, popřípadě ještě může ještě může ještě přestat jít posilovač řízení. Překontroluj řemen a jeho napínák. Ale v žádném případě se ti nemůže zamknout volant, to určitě ne!

Takže další možnost - zlobí spínací skříňka, takže se to občas jevím jako že vypneš zapalování, ale stejně se nemůže volant zamknout!

Odkaz ke komentáři

Pokud neotočíš klíčkem v zapalování, tak se volant zamknout nemůže, je to věc čistě mechanická. Pokud začne klouzat řemen, tak mže přestat jít posilovač řízení, pak jde volant ztuha, zatraceně ztuha. Motor jinak musí běžeti bez řemenu,klidně ho můžeš sundat a nastartovat, motor musí běžet, někdy se to dělá, aby se třeba odhalily hlučná ložiska na altíku, napínáku atd.

Odkaz ke komentáři

Koukni na kostru od baterky, ale i celkově kabeláž. Zamčení volantu ale nechápu, pokud nevytáhneš klíček, tak se to nezamče, max. ztuhne řízení. Teď jsem ale ujel 22 km bez serva, tak vím, že to není žádný problém, zvlášť ve vyšší rychlosti to zatáčí dobře. Určitě ne altík, to by jen nedobíjelo. A kombinace vadný altík a slabá baterka, to bys zas nenastartoval. Takže prostě někde el. kontakt. Pokud o tom nevíš vůbec nic, dej to do servisu, než se v tom zabít.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...