Přejít na obsah

turbo 2,0 tdi

Doporučené příspěvky

zdravím všechny,

mám octavii 2,2005 ,2,0 tdi 140k.,při jízdě po městě vše v pohodě,ale když vytočím pětku nebo šestku na doraz tak mi auto hodí do dojezdového režimu...na diagnostice mi to ukáše..špatný plnící tlak.... ventil prý neodchází,tak udajně udělat malou revizi turba... špatné je,že se to objevuje tak jednou za čtyři dny...fakt jenom když na to hodně špápnu...můžou to být přidřené klapky na turbu?a v tom extremním zatížení nestíhají?dík za radu...

Odkaz ke komentáři

No ja pro takove veci mam dve dijagnozy. To same my delalo na O1 1,9 TDI a poprve to znamenalo zaspinene sani a ucpanej EGR - dijagnoza ze skodovky (origi.servis), vicistilo se, zauctovalo se jak svina a auto cca rok bezel suprove.

Po roce zase to same. K lokalnimu servisu, tam to zapihly a take to ukazovalo spatnej plnici tlak a mechos my rek ze je treba vymentit ty hadice co vedou k tomu malemu ventilu (jsou to asi te podtlakove hadice) a ten ventil je treba vymenit a ocistit EGR zase ze to pry spatne udelaly.

Ale ja to resil primitivnim zpusobem, umil jsem EGR z venku (ne rozbyral jsem ho jenom ocistil od oleje) a pak pul dne slapal na plyn jako blbej a uz my to skoro dva roky ne dela problem. Tuk tuk. Ale urcite to budou ty hadice a ten ventil (u O1 se to nahazi pod celnim skle nad tou nadobkou na brzdovu kapalinu).

Odkaz ke komentáři

JJ, vicistit EGR - ono to uz potrebuje casem vicistit a pak skontrolovat v jakem jsou stavu ty hadicki co vedou od EGR-ka k tomu ventilu a ty ostatni take. Treba se nektera negde uvolnila. Pokud ne tak vymenit je a mnelo by to byt OK. V nejhorsim jeste vicistit sani ale to uz zalezi kolik mas najeto a gde jsi jezdil (je to mesto nebo mimo).

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Čau chlapi,občas se mi stane,že spadnu do nouzáku,a to když pto přišlápnu až na zem.Pak vypnu zapalování a zase je to ok.Někdo tu radí vyčistit egr (já ho mám zaslepenej),ale já tomu moc nevěřím.Trošku sem se poptával a dozvěděl se,že buď vyčistit turbu a nebo ten ventil co je na něm.Máte stím už někdo zkušenosti?

Díky.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...