Přejít na obsah

Sound in Black

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...
druha na nej nedockave ceka, aby s nima pak mohl vyjebat.

No to jsem já...ale už je to nějaká doba a pořád nic. Jak to znám, tak zase příjde všem okolo a jenom mě ne :angry: Ale zatím neztrácím naději a doufám, že to ještě dorazí. Chtěl bych vidět tu fotečku...snad pošlou tu správnou, jak jsem jim ukázal, že sou jedničky :lol:

Nicméně pokud tě Robe vyfotili a máš auto psaný na sebe, tak s osobou blízkou nepochodíš...na to se musí jinak :wacko: Protahovat, protahovat, protahovat...a za rok je to promlčený a seš z obliga. Takže ideálka je párkrát tam nedorazit s tím, že se jim písemně omluvíš, jak tě to strašně mrzí, ale že seš jednou zdravotně nezpůsobilej, podruhé na služební cestě v zahraničí atd. A pokud by to pořád nevycházelo a měli ještě čas, tak se to následně nechá na magistrátě vyřešit bez tvojí přítomnosti a pak podáš odvolání ke krajskému úřadu...a rok nám uteče jako voda :smich:

Odkaz ke komentáři
Přesně tak - když máš auto na sebe, tak to neznamená, že ho nemůžeš půjčit osobě blízké

Ale o to přeci vůbec nejde - tam jde o to, že pokud tě jakožto provozovatele předvolají a ty se tam dostavíš a oni vytáhnou fotku, kde budeš vyfocenej ty, tak asi těžko budeš vysvětlovat, že to je tvoje dvojče, který vypadá úplně stejně.

Jiná situace je, pokud fotku nemají...tam je to samozřejmě bezpředmětný.

Odkaz ke komentáři
vytáhnou fotku, kde budeš vyfocenej ty, tak asi těžko budeš vysvětlovat, že to je tvoje dvojče, který vypadá úplně stejně.

Nebudes vysvetlovat nic, mas pravo na to 'odmitnout podat vysvetleni, kdyz bys tim mohl poskodit, tj. napriklad vystavit trestnimu stihani a nejakemu postihu SEBE nebo osobu tobe blizkou'

Takze vysvetleni odmitnes podat, to je zcela legalni, pak ONI ti museji dokazat, zes to auto v danou chvili ridil. Kdyz by se o to fakt snazili, coz je nepravdepodobne (tech prestupku je tolik, ze by se to stejne do jednoho roku nevyresilo), tak pak i 'pravnik' z plzenske 'univerzity' vysvetli 'soudci', ze fotka z tvym xychtem jako jediny dukaz proste nestaci.... :-)

Odkaz ke komentáři

No dobrá, takže v praxi to bude tak, že já odmítnu podat vysvětlení, úředník to uzavře s tím, že mě na základě fotografie usvědčil. Já se proti tomu můžu samozřejmě odvolat ke kraji, otázkou bude, jak se k tomu postaví on. A když to tak nechá, tak se můžu obrátit na soud a zpochybnit to?? ...No nevím, jestli je zrovna tohle nejelegantnější cesta. Ale jako jo, pokud to chce někdo (zbytečně) hnát až do takovýho extrému a nakrmit třeba i toho právníka, tak proč ne, taky možnost.

Odkaz ke komentáři
No dobrá, takže v praxi to bude tak, že já odmítnu podat vysvětlení, úředník to uzavře s tím, že mě na základě fotografie usvědčil.

No to prave ne, ten blb kterej s tebou resi vysvetlovani, te nijak podle fotky usvedcit nemuze, neni to soudni znalec. On ti proste muze dat pokutu jen v pripade, ze se sam priznas. Kdyz k tomu dojde, uz se proti te pokute nemuzes nikdy odvolat. Kdyz odmitnes vysvetleni podat, cela vec postupuje do nejakyho toho spravniho rizeni... Zalezi samozrejme kolik energie jsi do toho ochotnej vlozit, coz je asi primo umerny tomu, o jakej prestupek se jedna. Za dva body bez postihu recidivy se klidne na fotce identifikuju, za pet a papiry v cistirne platim nekoho kdo fotku zpochybni....

Odkaz ke komentáři
No to prave ne, ten blb kterej s tebou resi vysvetlovani, te nijak podle fotky usvedcit nemuze, neni to soudni znalec. On ti proste muze dat pokutu jen v pripade, ze se sam priznas. Kdyz k tomu dojde, uz se proti te pokute nemuzes nikdy odvolat. Kdyz odmitnes vysvetleni podat, cela vec postupuje do nejakyho toho spravniho rizeni...

Tak teď jsem to trošku nepobral :lol: Tím blbem myslíš jako policajta přímo na místě?? Pokud ano, tak u toho bych nic neřešil, tam je to jasný - přiznám se, zaplatím, končím. Nepřiznám se (respektive nesouhlasím), tak mi nic nemůže a řeší se to ve správním.

Já to bral celou dobu tak, že už se bavíme o správním řízení (jelikož tam šlo o to, že někomu příjde předvolání z příslušného "úřadu"). V tom případě o celé záležitosti rozhoduje nějakej úředník někde v kanceláři a ten přece může rozhodnout na základě důkazů, které má v ruce. A to i bez mojí výpovědi (přiznání). A já pokud s tím nesouhlasím se můžu odvolat na krajském úřadě, potažmo to postoupit nějakému tomu správnímu soudu.

Odkaz ke komentáři
Uděláte přestupek a když Vás nechytnou na mistě tak Vám dojde dopis...předvolání k podání vysvětlení...jdete tam a řeknete že řidila osoba blízká a tim pádem nechcete vypovidat jelikož by jste mohli poškodit osobu blízkou...jednoduché jako facka! Co tu ještě řešite??? :smich:

Ty si dneska sedíš na vedení?? :smich: Pokud tě předvolají, je to zpravidla úřad s rozšířenou působností (pokud to není MP, o tom se vůbec nebavím). Tím pádem se jedná o správní řízení. Tam samozřejmě můžeš odmítnout podat vysvětlení, nebo klidně říct ten tvůj blábol o osobě blízké. Pak ale úředník vytáhne fotku (z radaru) na které budeš ty. Bude to kvalitní fotka, na základě které on tě identifikuje a "uzná tě vinným", jinak řečeno ti ten přestupek přiklepne, jelikož má dostatečný důkaz (v tomto případě fotka - úředníkovi to většinou stačí). A ty co?? - Ty seš v prdeli, protože ti ta tvoje teorie nefunguje :lol:

...Pak se samozřejmě můžeš odvolávat ke kraji a potažmo to řešit přes správní soud, ale je to zbytečný, když to jde jednodušeji :palec:

Odkaz ke komentáři

Mischicko, tvoje teorie by fungovala v nejaky idealni spolecnosti na jiny planete, ferovej chlap jedna jako ferovej chlap s nejakym odpovidajicim protejskem, avsak ne s dementem, polovzdelancem ci uplatnou svini.

Kdyz mi namerej 150 ve trictvrte na osum rano pred skolou, nemam s tim problem a jsem ochoten nest nasledky, jsem uz velkej kluk. JENZE ale vsichni vime jak a kde v 90% pripadu merej, ze o nejakou bezpecnost silnicniho provozu VUBEC nejde. Uz vubec nemluvim o tech soukromejch firmach co "pronajimaj" radary obcim a kasirujou 95% z kazdy pokuty, protoze starosta potreboval jeste poladit barak, dat novy okna a podobne.

Nevidim jedinej duvod, proc nevyuzit VSECH prostredku proti udeleni nesmyslne pokuty, kdyz to mistni mizerne zakony umoznuji.

Odkaz ke komentáři
Romčo promiň, ale někdy mi v tomhle připomínáš Tomáška Baladovic - pročse k tomu stavět takhle a ne jako férový chlap? Chceš jezdit rychle, spácháš přestupek či trestný čin, tak si to taky odneseš...kdo jiný by to měl odskákat? Tak jezdi kolik máš a nemusíš vymýšlet blbosti...

Já se tomu musim smát...tos nemyslel vážně vid?

Odkaz ke komentáři
Jinak nevim jestli jste si vsimli, ale mestska policie posledni dobou vubec nemeri...

Tak třeba u nás v Brně měří a docela často. Sice nemají žádný "pevný" místo, ale občas si prostě někde postaví ty svoje cedulky, hodí auto s bradavicí na chodník a už to berou. Zrovna nedávno sme kolem jedné měřící hlídky jeli a bylo to dokonce i večer, tuším cca 8 hodin, takže i tací se najdou :lol:

Jinak pokud člověk narazí na rozumnýho policajta, a že jich u dopraváků je docela dost, tak není problém se domluvit a vyřešit to hned na místě. Ale když je to vůl jak lampa, tak se klidně budu bránit jakýmikoliv prostředky, nevidím na tom nic špatnýho. Za poctivost jako takovou si ve výsledku nic nekoupím :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...