karelhynek78 Odesláno Březen 17, 2018 Sdílet Odesláno Březen 17, 2018 Prosím o radu Škoda Octavia 1.6 , 55 kw , motor AEE Mám problém s posilovačem řízení, když za jízdy nebo i když stojím na místě zatočím volantem tak mi klesají otáčky motoru, a když vytočím volant na doraz tak motor chcípne. Nedávno jsem vyměnil hydraulické řízení, ale problém se nevyřešil, koupil jsem ho od známého na vrakovišti mělo by dle něj být v pořádku. Hydraulický olej jsem vyměnil, Nevím zda to nedělá čerpadlo, ale vzhledem ke stáří auta r.v 97 se mi nechce kupovat další drahé díly aníž bych si byl jistý že to problém vyřeší. Na volnoběh jsou otáčky motoru 800 - 900 o/min. Děkuji předem za radu. Hynek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 18, 2018 Sdílet Odesláno Březen 18, 2018 Mel jsi auto na diagnostice? Na servorcerpadle je cidlo tlaku, ktere by prave melo zamezit snizovani otacek motoru (pri zatizeni by cidlo melo dat signal, aby se zvedly otacky motoru). Jednou jsem ho mel spatny a napsala to i diagnostika, tak toto by mohl byt ten problem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Březen 19, 2018 Sdílet Odesláno Březen 19, 2018 Vím že některý motory ho mají ale u naší 1.6 55kW čidlo tlaku nemám tak je možný že tam nebude... Kdysi dávno mi taky otáčky kolísali/padali při točení a vím že po vyčištění a nastavení klapky to přestalo. Pokud by tam čidlo bylo tak se zaměřit na něj, měla by ho psát i ta diagnostika jak píše Konny :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Březen 20, 2018 Sdílet Odesláno Březen 20, 2018 U AEE cidlo tlaku neni, je tam myslim jednocestnej ventil, kterej by na to nemel mit vliv. U me taky pomohlo vycistit a nastavit a klapku. Odesláno z mého Lenovo Z90a40 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 20, 2018 Sdílet Odesláno Březen 20, 2018 Tak to jsem nevedel, v tom pripade by to melo byt tou klapkou... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
johnxx Odesláno Červen 11, 2018 Sdílet Odesláno Červen 11, 2018 A co treba servocerpadlo, taky me to delalo, kdyz uz bylo pridreny, po vymene to bylo uz OK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.