Přejít na obsah

ztráta výkonu

labus

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny. Chtěl jsem jen rozjet nějakou diskuzi na téma ztráty koníků po pár letech ježdění. Koukal jsem na Top Gear a tam vzali renault avantime co měl původně 210 koní a po osmi letech ježdění mu na brzdě naměřili 160 koní. Tak sem si řekl, že je to docela propad. Pak tam měli nějaký ferari, maserati a lambo a ty měli propady z 200 hp na 100. Tak by mě tak zajímalo kolik mají ty naše káry o kterejch si myslíme, že maj 100 koní jako za mlada :smich: Nezkoušel to někdo měřit u sebe? Myslim jsem tu už podobný téma viděl, ale nenašel sem ho, tak kdyžtak sry...

Odkaz ke komentáři

Presne jak kluci rikaji!

Zalezi na tom konkrentnim motoru, jak je motor zajety, jak se s nim jezdilo, jak byl servisovany, proste od hodne veci zalezi. take zda bylo s autem jezdeno jenom mesto nebo dalnice a podobne.

Konkretne znam pripady gdy auto ma i pri vic jak 200.000km vetsi vikon nez deklaruje tovarna. Kazdej motor i gdyz je novej ma uplne jine hodnoty nez to co tovarna rika!

Na moji octe treba nejakej ubitek vykonu nejak moc nepozoruju, mozna par procent (ktere jsou dane zanesenim sanim) ale kazdej gdo my do auta nasedne rika ze to jede jak 74kw minimalne (treba mechanik z skoda servisu rikal ze to jede lepe nez ostatni 66kw a to mam najeto 200tkm).

Mislim ze gdyz se k motoru dobre zahazi tak to bude mit min. stejni vykon ktery vyrobce udava, protoze pravepodobne motor mnel vykon trosku vetsi nez vyrobce udaval (hlavne u VW).

A jedna otazka - proc nezkusily nejakej motor od VW?

Jako na Top Gear se rad podivam, maji zajimave epizody ale ne verim im nic, proste jsou to lidi kteri uprednostuji rozpadlej Rover pred nevym kterim vyrobcem aut jenom protoze je jejich vyrobce. A lzou, a kecaji blbosti. Zajimavej show ale moc do aut nemaji podle mne!

Odkaz ke komentáři

No, tak Top Gear je hlavne show pro divaky a komedie, ale nemyslim si, ze by tyhle testy falsovali. Me spis zarazilo to, ze jsem se svezl v okte tour, najeto mela asi 25000 km, motor 75kw (ja mam 74kw a najeto 180000), a jela jako silena, zivost a zrychleni motoru s tim mym neporovnatelna. Kamaradovo 75kw co ma najeto 175000 jede podobne jako moje. A to se o ni staram, davam kvalitni olej, filtry atp. a ten ubytek vykonu tam je fakt velkej... Holt za 10 let par koniku poslo no :blink:

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

když pokecáte s automechanikama, co dělaj generálky, řeknou, že výkon je kus od kusu, lítá klidně o 1/3 nahoru-dolů od čísla v techničáku.

takže asi někdo halt má štěstí a koupí motor kterému se dobře sešly tolerance dílů - a má na počátku dobrý výkon - a ten mu s opotřebením odchází. jiný štěstí neměl - a má línější motor hned od začátku.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravim Vas potreboval by som radu mam Octaviu 1,9tdi 66kw r.v.1998 najazdenych ma okolo 300 000km je po vymene turna a naspat mi zacal motor stracat vykon pri cca 110 km za hodinu alebo pri 3000 ot. uz som z toho zufaly neviete mi poradit co je s tym....moj mechanik hovoril ze chyba bude uz v motore....je nutna vymena motora alebo sa s tym da nieco robit?????

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Vytvořit...