Přejít na obsah

Autoalarm Magicar M 870 AS


Lody78

Doporučené příspěvky

seaman: No originál alarm a dorábaný Magicar sa budú znášať len vtedy, keď originál alarm bude vypnutý - cez kódovanie ho treba vypnúť a aj odpojiť fyzicky konektor.

Magicary celkovo nie sú zlé alarmy, poznám ľudí, čo ich majú v OII a sú spokojní, poznám aj ľudí, čo nie sú spokojní. Ak by som mal v aute originál alarm, neriešil by som Magicar, ale skôr iný spôsob zabezpečenia. V predošlej Fabii som mal M870 AS, a vcelku som s ním mal problémy.

Odkaz ke komentáři
seaman: No originál alarm a dorábaný Magicar sa budú znášať len vtedy, keď originál alarm bude vypnutý - cez kódovanie ho treba vypnúť a aj odpojiť fyzicky konektor.

Magicary celkovo nie sú zlé alarmy, poznám ľudí, čo ich majú v OII a sú spokojní, poznám aj ľudí, čo nie sú spokojní. Ak by som mal v aute originál alarm, neriešil by som Magicar, ale skôr iný spôsob zabezpečenia. V predošlej Fabii som mal M870 AS, a vcelku som s ním mal problémy.

 

 

Dik za odpoved, tak som trochu zistoval od ludi, co to montuju, vraj mozu fungovat subezne, t. j. obidva budu plne funkcne a malo by byt jedno, cim to zamknem, t. j. ak zamknem dialkovym od auta, aktivuju sa obidva alarmy, ked odomknem dialkovym od auta, deaktivuju sa obidva a podobne, ked to spravim dialkovym od Magicar...

 

Neviem, ci to tak je, take informacie som dostal od servisakov :-)

Odkaz ke komentáři

Ak je zapojený cez CAN tak môžu fungovať súbežne, ale Magicar nepozná všetky CAN povely, takže si po montáži vyskúšaj čo všetko Ti vlastne zamkne...

Ak zamkneš Magicarom tak na 99% Ti nezamkne viečko na palivovej nádrži...

Občas sa medzi sebou pobijú, ale väčšinou to funguje k spokojnosti... :palec:

A ešte Magicar neaktivuje origo alarm, len zamkne centrál...

Odkaz ke komentáři
seaman: Možno tento novší Magicar s CANom sa nejak znáša s originálnymi alarmami, viem len, že v minulosti sa to nedalo kombinovať. Ak vážne uvažuješ o tomto Magicare, a si z BA alebo okolia, odporúčam montážne stredisko v Senci.

 

Presne, tie nove su s CANom a tak sa daju kombinovat. Ano som z BA, momentalne ale travim cas pocas tyzdna v Prahe, takze v BA len cez vikendy. Podla mojho nazoru je dobre mat alarm, ktory aj upozorni majitela, inak to straca zmysel...

 

Alternativa je este GSM Pager, nasiel som jeden, ktory spusti alarm v aute, akonahle zisti rusenie GSM signalu, da sa pripojit na oroginalny alarm a sluzi len na komunikaciu navonok, da sa k nemu pripojit este aj GPS antena a tak vie informovat aj o polohe auta SMSkou. Mozno pojdem do toho, ma to prakticky neobmedzeny dosah.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Já osobně těmto alarmům moc nevěřím, mel jsem Magicar 9000B i se startem a výsledek tento. V létě zaparkováno na parkovišti - přímé sluneční záření - pager hlásil vše OK. Přijdu k autu, otevřený kufr (odskok), stáhnuté všechny okna, alarm houkal a auto odemčené. Měl jsem štěstí, že kolem jeli PČR, tak mi to chlapci pohlídali, ale hned ten den jsem jel demontovat. Dle vyjádření prodejce, technika a servisu (všichni se shodli), tak provozní teplota byla větší než doporučována a jednotka se zbláznila. Spouštěla jeden výstup za druhým... (kufr, okna, zámky, alarm...) - chybělo, aby se auto ještě nastartovalo :-D Náhradní řešení bylo Jablotron ATHOS 1802 s GSM. Hold ten PAGER se na 200m nechytl a viděl vše jako "vpořádku". GSM mě zastihl i na druhé straně republiky.

Odkaz ke komentáři

No já mám třeba zkušenost s Magicarama celkem dobrou, měl jsem už na třech autech M9300B, všechno bez problémů.

Teď jsem dal manželce do OII tento M871 CAN (což má být to samé jako 870AS, jen bez dálkového startu). Montáž snadná, akorát potvrzuji, jak psal lubinob, při zamknutí alarmem přes CAN se nezamkne víčko nádrže. Řeším to s prodejcem...

 

EDIT: takže prodejce mě mile informoval, že to víčko už se nevyřeší, tohle soudruzi z Koreje nedotáhli do konce. Takže na to půjdu pěkně postaru - zapojit odemykání/zamykání a výstupy na blinkry pěkně po kabelech + nastavit zákaz zápisu alarmu do CANu (bude si jenom ... číst).

Odkaz ke komentáři

Také uvažuji o koupi tohoto alarmu, ale par veci mi neni jasnych. Jaky je rozdíl mezi modelem s CAN a bez CAN? Vim ze s CAN se napojuji na sbernici auta, ale jaky je rozdíl co se týče zabezpečení, nejaky dalsi rozdil, co je z toho lepší. Mam octavii 2 1.9tdi 2005.

 

Taky jsem uvažoval o alarmu KEETEC

 

http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoalarmy...ec-ts-6000.html

nebo

http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoalarmy...s-6000-can.html

 

nebo starší model Magicaru http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoalarmy...00b-m9300b.html

s tím že bych dokoupil ultrazvuk. nebo pohybove čidlo.

Odkaz ke komentáři

Rozdíl mezi CAN a neCAN alarmem je hlavně ve způsobu, jakým dostávají od auta informace.

CANový si bere spoustu potřebných informací ze sběrnice (např signály o otevření dveří, kapoty, kufru, odemčení / zamčení auta, apod.) no a k tomu všemu je potřeba zapojit jen 2 drátky CANu pod přístrojovou deskou.

K neCANovému alarmu se musí všechny tyto informace dostat jinak, většinou každá po svém vlastním vodiči, které se zapojují v autě na různá místa. To samozřejmě podstatně prodlužuje (a prodražuje) dobu montáže.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Autoalarm Magicar a Keetec, su najlepsie alarmy ktore sa predavaju na SR trhu. Ak ma niekto s nimi problemy 95% je to len zlou montazou. Niekolko rokov poznam oba a namontoval som ich velmi vela. Obcas sa vyskytne reklamacia na ovladace, a senzory VPS, inak su bezproblemove... len tolko...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Ahoj :-)))

Tak přidám malou kapku Magicary montuji mám dobré dodavatele a supr spolupráce........i zařízení je bezproblemu......ovšem jak vyšla nová verze s CAN podporou všichni si myslí že montáž je na 5minut bohužel tomu tak není montáž je někdy dokonce daleko otravnější :-)))) can je dobrý v tom že korektně dekoduje některé věci které jsou blbě dostupné atd.......mám ted po dlouhé době CAN odladěný i třeba u OII kde se právě nezavřelo víčko nádrže ono se toho nestalo daleko více než jen víčko a dálkovej start nemluvě......

 

PS vždy to totiš skončilo že can se nevyužíval naplno dnes CAN a všechny funkce použity.........konkurence použili CAN ale už nezkoumali co nejde a kde pak má alarm slabost......

 

někde na webu jsem četl u prodejce CHCETE ALARM DNES JE TO BRILANTNĚ JEDNODUCHÉ KUPTE A ZAPOJÍTE POUZE TYTO DVA DRÁTY "CAN"....trochu usměvné a klamání lidí......

 

M.

Upraveno uživatelem MartinRS
Odkaz ke komentáři

Martine, pochlub se s tím odladěným CAN Magicem na OII? Taky jsem ho šupl manželce, i s tím modulem co má zapisovat do sběrnice, a přesně, víčko nádrže nezamčené, někdy problém zadní dveře..., takže ho využívám jen napůl, jen čte ze sběrnice a zamykám továrním DO.

 

Co je k tomu potřeba, aby to šlapalo naplno?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Trosku to tu ozivim, se zimou mi prijde zbytecne investovat do webasta, takze jsem si rekl, ze bych to poresil Magicarem s moznosti dalkoveho startu, nejaka doporuceni na aktualni modely 88* rady? Model M880AS mi prijde cenove zajimavy - za 3.5k a umi vse, co bych potreboval.

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...