Přejít na obsah

Okta I - RS look OCT II


Doporučené příspěvky

Jedná se o I oktávii vyrobenou v roce 2001. Jelikož jsme měli už předtím oktávku, která ukončila svůj život nedobrovolně tím, že shořela, rozhodli jsme se pro další. Je to 1.9 TDi, jiný motor jsme ani nechtěli, máme s ním výborné zkušenosti, ale to tady asi všichni vědí:-). Na tachometru měla najeto necelých 40 000 km:-) Oktávku jsme chtěli trošku upravit. Vlastě když jsme ji přivezli domu byla bouraná na předek. Auto se začlo dávat dohromady a začalo se výmyšlet jak by mohlo vypadat. Nakonec padla volba na nárazníky od Maxtonu ve stylu OCT RS II. Barva byla nakonec zvolená taky RACE metalíza OCT RS

 

Úpravy: Bodykit od MAXTONU, křídlo RS, nastříkaná přední světla, zadní čirá světla, čalouněné sedačky, RS pedály, RS řadička, plasty v interiéru stříkané na modro, 16" Autec Dark, maska bez znaku, zamračená kapota a výko kufru, výfuk duplex...

 

Plány: Chip a zatmavení oken, rádio s DVD a vyjížděcí obrazovkou

post-2630-1270471276_thumb.jpg

post-2630-1270471298_thumb.jpg

post-2630-1270471368_thumb.jpg

post-2630-1270471396_thumb.jpg

post-2630-1270471438_thumb.jpg

post-2630-1270471460_thumb.jpg

post-2630-1270471484_thumb.jpg

post-2630-1270471516_thumb.jpg

post-2630-1270471668_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak ja musim pochvalit kola, tez se mi libi zadni partie a moc pekne sedacky, zrcatka se mi tez zamlouvaji vic, nez to co se tet prodava na tourkach.

Vytknout ale musim prehnane moc modrych plastu v interieru. Myslim ze stredovej dekor by bohate stacil. Radeji pridat modre podsviceni budiku a ovladacich prvku. Tot muj nazor. Ale je to jen muj nazor, kazdy ma trochu jiny vkus.

Odkaz ke komentáři

Zpracování je perfektní. Předek se mi vůbec nelíbí, jsou tam pěkný detaily, ale celkovej dojem je přeplácanej a přetažení kapoty je divný, hlavně ta nenávaznost na blatníky. Za to zadek je supr, tenhle nárazník se mi moc líbí. Interiér je dobrej, prostě ve stylu auta. A hlavně, dej pořádný kola, aspoň 17" a víc vystrčit z auta, tyhle mrňky na tom vypadaj blbě a zanikaj a taky snííížit. :rolleyes:

Upraveno uživatelem stihacka
Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

No na můj vkus moc přeplácaný takovej styl rychle a zběsile ,ale každýho věc kola jsou příliš malé na takový bodykit snížení by tomu určitě jen prospělo ,prahy zbytečně široké musím pochválit sedačky jsou opravdu pěkný jinak celkově je vidět že jsi do toho utopil dost peněz ,ale výsledek ............. :rolleyes:

doufám že mě neukamenuješ za můj komentář nemyslím to zle jen jsem řekl svůj názor :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

ahoj,taky tě tady vítám :P asi jako každýmu tady se mi něco líbí a něco zase ne.třeba ty zrcátka z OII se mi moc líběj a chvi je dávat taky ale zase na druhou stranu mi na OCTU nesedí přetažená kapota a ten nárazník.ale jinak jako celková práce paráda :rolleyes: a myslím že když by se přidali větší kola tak by t rozhodnbě na škodu nebylo i když tyhle špatný taky nejsou :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Ahoj, tak tu viitej! Doufam, ze jsi s upravami jeste neskocil a neco nam tu jeste ukazes.

 

Jinak abych se vyjadril k designu: Nejvic se mi asi libi modra metla se zadnimi bilymi svetly! :rolleyes: Koncovky taky nejsou zle, ale mohly byt vice zalezle.

Zrcatka si nemel vubec davat cely do laku, takhle vypadaji jak z chiny.. Nechapu proc jsi pouzil masku z predface modelu, hrana tam k narazniku vubec nesedi. Pretazeni kapoty prida agresivitu, ale tyhle tuningove upravy jsou uz v nynejsi dobe trochu out a navic ti to nesedi k blinkru. Predni svetla bych videl radeji cerne, aby se dal koupit i cerny blinkr a cele to nejak vzhledove sedelo. Takhle tam ten chrom blinkr bije strasne do oci. Na prednim narazniku jsou nejhorsi asi ty burty na kraji, co maji ladit s prahem a denni sviceni ktere se mi nelibi ani na II octe.

 

Interier: Hezky sedacky a pedaly i s odkladaci plochou pro nohu urcite pridaji octe sportovni nadech. Ale to co jsi provedl s tim lakovani to cele zkazilo. Navic to stribrne radio, ktere je jedinym stribrnym doplnkem v aute :rolleyes:

 

Shrnuti: Rekl bych, ze jsi se pokusil o odvazny cin, ale ridil jsi se heslem: za hodne penez, malo muziky.. misto obracene

 

V jednochusti je krasa a taky Simply Clever..

Odkaz ke komentáři

mě osobně se docela líbí....je na ní udělané hoodně práce.....už jen dopasovat ty nárazníky je fuška....barva nádherná..s předníma světlama si taky pohrál....je to aspoň změna oproti statním co mají klasiku RS nárazník jako všichni...mě osobně se libí...i když tuning moc nemusím

Odkaz ke komentáři

OCTA není jako celek špatná,jen by se našlo pár věci co změnit,ale hlavní je že s ní je spokojen sám majitel a určitě s ní ostudu nenadělá :o našly by se jiný auta který by se sem člověk musel stydět dát ;) ale za tuhle práci se majitel určitě stydět nemusí :P

Odkaz ke komentáři
mě se taky nelíbí nafrové RS a nikde to nepíšu...páč bych to musel prát u skoro každe OCT tady.... ;) :P

mě osobně se libí.....hlavně proto že je to orginál a je na ní udělaný kus práce

 

VSemi, ty uz jsi jak blazen..

 

Uvedom si, ze kdyz byla octa RS jeste v prodeji, tak se naftova verze jeste nedelala. Ted uz Škodovka vi, ze udelala chybu

 

a proto I Fabie a II Octa RS, uz udelali v nafte!! RS bodykit, nenaznacuje tedy to, ze lidi chtejii benzinovou verzi, ale sportovni vzhled. :o

Odkaz ke komentáři

Spousta dobrých nápadu, perfektní provedení jen ten předek je přepálenej: kapota, maska, LED světla, a ty buřty na bokách př. nárazníku (jak už to tu někdo psal). Vzadu bych jen trošku zastrčil ty koncovky jinak je ten zadek super. Je vidět, že seš šikovnej a že se toho nebojíš :o

Odkaz ke komentáři

Tak za prve vitej na foru!

 

Za druhe auto jako celek se my libi, hlavne proto ze tam je odvedeny velkej kus prace a jak jsem pochopil delalo se to doma. Ma to par drobnosti ktere my ten celkovej vzhled kazi ale neberte to jako kritiku jenom jako muj nazor: treba zamraceni kapoty trosku zjemnit nebo aspon protahnout na bocni blikace (takhle bude zdalky vice podobne dvojkove octe), ty prahy bych dal dolu jako prvni, jsou az moc venku, treba ty integrovane lizatka take. Zadek je OK, chlavne kombinace svetel a modre metly je fakt dobra.

 

Ale je treba si neceho vsimnout, todle auto ma tak dobre sladene dily ze je to jako z tovarny (az na ty prahy na ktercih je videt ze nejsou az uplne hladke), proste nejsou ty mezery mezi blatnikem a naraznike a podobne jak to u drtive vetsiny tuningovyh aut biva (a to vym o cem pisu jelikoz gdyz jsem v cesku tak se rad mrknu na ty tuning srazy a je tam videt hodne spatne udelanih aut, ktere vychravaji tuning CUP a podne souteze) a tocho si moc lidi ne vsima. Podle mne gdyz to vse pasuje tak jak ma (proste mezery a zazory jenom do par mm) a ne negde dat prst a negde celou ruku!

 

Podle micho by pulka aut ktera byla treba v Koprivnicih na tuning party v roce 2008 mnela jit zpet do garaze gde by se ty detail dodelavaly!

 

Jenom tak dal a az na tech par drobnosti celkove velmy povedena octa!

Odkaz ke komentáři

Jak říkám každýmu se holt líbí něco jinýho...:-) A já stavím auto hlavně aby se líbilo mě... Zamračená kapota nesedí k blikačům, proto přemíšlím že by se na blikače stříkla jen linka aby to bylo v rovině, nebo uříznout mračítka. Stěrače už tam jsou:-D stříbrný rádio v autě nebude určo bylo to jen kvůli tomu aby se vyzkoušelo jestli hraje vše a na nové se čeká... a k té masce, bude se měnit, to je jen věc který mi zbyla z předešlé octy... S těma buřtama, holt na nárazníku byly a mě se do něj nechtělo řezat... Tak jsem se je snažil co nevíce zatáhnout aby to tolik nekoukalo. A ke kolům, rád bych dal nějaké 17, ale momentálně neni tolik peněz.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...