Přejít na obsah

O1 1.6 55kw 1999 na r14


Fryw

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

  pořídil jsem ojetou Octavii v nadpisu. Nikdy jsem ojetinu nekupoval a díky své nepozornosti jsem udělal pár chyb při koupi a kontrole. 

Jelikož šlo o staré a levné auto, tak jsem se smířil s tím, že je mi prodáváno na jetých zimních kolech. Dostal jsem k autu všechny potřebné papíry, prošel evidenční kontrolou, kde mechanik kontroloval čísla, kouknul i na ráfky, prohlédl TP , vysolil jsem pětistovku a spokojeně odešel.

Hned poté jsem objednal pneumatiky podle ráfku a podle rozměrů zimních - 175/80 r14 (barum brillantis 2 - které byly v e shopu uváděny i na tuto octavii).

Samotný přepis auta také proběhl bez problémů. Jenže a teď ten problém. V TP, které jsem dostal je jasně uvedeno - kola a pneumatiky na nápravě 6j x 15 ET38/195/65 r15 91T

 

Všechny disky a všechny pneu na autě, které jsem koupil a se kterým jsem prošel evidenční kontrolou jsou ovšem disky - 6j14 h2 et38 a gumy 175/80 r14

 

Vím že je to problém, musí tam být to co je v TP. 

Obracím se na vás s dotazem, zda vůbec kola r14 byla kdy na tento typ montována, zda je to technicky bezproblémové a zda mohu jít cestou administrativní (zkusit nechat připsat do TP), nebo je prostě nevyhnutelná investice nejen do nových gum, ale i do nových pěti disků r15.

 

Díky

 

Odkaz ke komentáři
před 7 minutami, Martin ASV napsal:

Podívej se pod čarou,měli by být napsaný jak 14" tak 16". Je to slabý motor a tam se dávali 14". Ale hlavní je,co je v TP. Případně mám 195/65/15" se zimákama 7mm a disky za 2000,- v Praze,Kolín.

Děkuji za reakci i za nabídku. Mě právě překvapují dvě věci. 1) že to prošlo evidenčkou, byť technik kontroloval jak disk tak papíry 2) že je pod čarou jako "alternativa" uveden naprosto stejný rozměr a typ pneu i ráfků jako nahoře   

 

Odkaz ke komentáři

Díky. Takže je tu teoretická šance, že se jedná o administrativní chybu (paní špatně přepsala, zapomněl jsem dodat, že se jedná o auto z Rakouska a byl vystavován český tp podle rakouského)? Mohu ověřit až zítra, protože úřad neúřaduje. Proč by měl být v tp v technickém popisu a také v dalších záznamech naprosto stejný typ pneu a ráfků, byl by nějaký jiný důvod, než chyba?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Když jsem se zmínil o tomto problému bratrovi, tak mi připomněl když on kupoval a později prodával svoji octavii s automatem. Vydali mu malý techničák, kde byl manuál. Po pár letech octavii prodal kamarádovi a on tam dopadl stejně. No, chybovat je lidské. Hlavně jsem rád za ten přístup úřadu, kdy mi vlastně bez jakýchkoliv řečí a průtahů chybu opravili. 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...