ThomasP Odesláno Srpen 26, 2019 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2019 Dobrý den, obracím se na zkušené automechaniky, zda mi budou umět poradit. Vlastním automobil Škoda Octavia, 2.0 TDi, 103 kW, BKD, rok výroby 2005, najeto 127000 km. Při jízdě v zátěži do kopce na 5. a 6. rychlostní stupeň při otáčkách motoru do 2500 vše OK. Při akceleraci a otáčkách motoru nad 2500 přestane z větší části reagovat plynový pedál. Plynový pedál reaguje pouze cca 1 cm počáteční dráhy, poté již bez jakékoliv reakce na akceleraci. Automobil jede pomalu v nouzovém režimu. Po zastavení, vypnutí zapalování a opětném nastartování se automobil resetuje a jede zase normálně. Na 1. až 4. rychlostní stupeň se tato závada neprojevuje. Automobil a samotný motor nevykazují žádné chyby. V autorizovaném servisu i po načtení diagnostiky si s touto závadou nevěděli rady. Nemá někdo ze zkušených automechaniků tušení, co by tuto závadu mohlo způsobovat? Již si nevím rady, co mám s automobilem dělat. Děkuji za nápady, poznatky a rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Srpen 26, 2019 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2019 jeď za někým kdo není autorizovaný servis a vyčte ti chyby, podle mě to bude nejčastější chyba a to zanesená regulace turba. Odkud jsi? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ThomasP Odesláno Srpen 27, 2019 Autor Sdílet Odesláno Srpen 27, 2019 Z Liberce. Žádné chyby se u více diagnostik nenačetly. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Srpen 27, 2019 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2019 Je potřeba číst i měřené hodnoty. Máš to špatně popsaný ale to by mohl být i pedál plynu. Zkrátka,měřené hodnoty. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ThomasP Odesláno Srpen 27, 2019 Autor Sdílet Odesláno Srpen 27, 2019 Rozumím. Popsal jsem to jak to vnímám, laicky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Srpen 27, 2019 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2019 mám takový pocit, že překročna mez tlaku regulace turba (presne tak se mi to projevovalo) se po vypnuti zapalovani neulozi do pameti zavad motorove jednotky a proto nic nenacetli, pomohli by mrene hodnoty jak tu navrhuji a nebo jezdit a jakmile se to stane tak nacist. Jen se divim ze auto z roku 2005 ma najeto 127tkm, a ze by to prislo uz po 127tkm, me to potkalo na aute z roku 2007 s BKD motorem ale prislo to v 250tkm a v roce 2012, jen naznacuju ze pokud nemas zcela jistotu ze km jsou pravdive tak by to mohla byt indikace ze je to stocene. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ThomasP Odesláno Srpen 28, 2019 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2019 Stav tachometru je správný. Automobil jsem kupoval rok starý s 25000 km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Homar-H3 Odesláno Říjen 1, 2019 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2019 Rád bych se zeptal jak vyřešit závadu překročené meze tlaku regulace turba u motoru BKD, najeto 290tis.km. Nikdy jsem ho nečistil, pouze někdy motor "propláchnu" vysokýma otáčkama. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jan.rejmon Odesláno Listopad 24, 2019 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2019 Zatuhlou regulaci na BKD jsem řešil v Jablonci... za dopoledne hotovo. http://www.turbosport.cz/oprava-zatuhle-regulace.htmlOdesláno z mého COL-L29 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Listopad 24, 2019 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2019 Většinou je to zarezlá baňka regulace za 700 CZK. Výměnu zvládne i diletant za max.1hod. Turbu nic není. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.