Přejít na obsah

Prosím poradťe s výberom auta

Doporučené příspěvky

Čaute,

Predal som O1 a hľadám niečo novšie. Vybral som si Audi A4 B7(ešte možno O2 1,9 4x4) No narazil som na problém menom Motor :-) chcel by som naftu kvôli nízkej spotrebe a pohodlnému predbiehaniu. Za rok prejdem tak 15t km 60-70% v meste na čo by sa skôr hodil benzín no 1.8t má podľa mňa veľkú spotrebu a tiež si myslím že kúpou nafťáku tie ročné km zdvihnem aspoň na 20.

Motory

1.8t väčšia spotreba(je 1,8t 120kW v A4 tsi alebo starý 1,8t?)

1.9Tdi 85kW 5st. manuál bez quattra

2.0Tdi veľa sťažností

Otázka znie

Niekde som čítal že od 2006 už sú tie 2.0 dobré. Sú aj 125kW také chybové? Keď je už chyba 2.0 známa nedá sa jej predchádzať? vraj kvôli tomu boli aj zvolávačky, znamená to že keď vymením diely čo sa kazia za nové bude spoľahlivejší? Na koľko asi vyjde oprava prasknutej hlavy? Dá sa do 85kW dať 6st prevodovka z B6 96kW?

Chcel by som tam dorobiť aj nezávislé kúrenie aké s tým máte skúsenosti? Zohreje sa aj motor rýchlejšie alebo len kúrenie treba k nemu aj elektrický prívod? Lebo inak by sa podľa mňa viac oplatil diaľkový štart.

Ďakujem všetkým čo to vôbec dočítajú :-) a ešte viac tým čo budú ochotný sa podeliť o odpovede

P.S. posielam to na viaceré fóra aby som si prečítal rôzne názory dúfam že to nikomu nevadí O:-)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
nejlepsi bude kdyz zavitas do sekce Octavia I a II a do podsekci motor a tam si to vsechno proctes a treba se ti to v hlave nejak srovna. Ja jako clovek vetsich rozmeru rikam OII je pohodlnejsi jak A4

možná rozměrově

ale podvozkově je OOOO s-line na 17" kolech stejně komfortní jak OII na 16" kolech na seriovém podvozku

o drnčícím plastech a hluku od podvozku se ani nemá cenu bavit

Odkaz ke komentáři

Podle me je dobry motor 1,9 tdi pd co ma okta 77kw nebo VW,pokud chces jezdit na spotrebu da se jetdit normalne kolem 4,5 l/100km ja jezdim nekdy i za 3,9 nebo nejmin 3,2l/100km ten motor 2,0 tdi byl dobrej az od roku 2007 ale musis s nim jezdit rychleji,neni staveny na pomale jizdy,volba je na tobe,vzdycky u dieselu byli nej motory 1,9 TDI

Odkaz ke komentáři

no v SR ČR nemôžeš čakať reálne km to sa u nás nenosí :-D ja som od toho viac menej rezignoval a na ukor km a výbavy som hľadal čo najlepší stav a nakoniec mi aj tie km celkom sedia len z výbavy som musel upustit také vychytávky ako pamäťové sedačky, webasto alebo čo som veľmi chcel adaptívny tempomat ale to som doteraz v žiadnej nevidel :-D ale ako houmik píše pozri aj nemecko ideálne z audi predajní a budeš mať overený stav a určite dobrú výbavu

Odkaz ke komentáři

No vzdyt to ale nic neni, ne? Mas 2-3 roky stary auto, ktery bude mit najeto nejakych 150.000 km, rozhodne se to neda srovnavat s necim, co koupis v CR. Vzdyt vite, jak to u nich chodi, jezdi do prace denne klidne 100-150 km, ale vsechno to najedou po dalnici v dobrym stavu.

Odkaz ke komentáři

Jo, to je tenhle konkretni pripad. Jiny auta se do CR nedovazi, bud bourany a nebo takovy, co maji hodne najeto. Nic jinyho se jim nevyplati. Kdyby mel koupit auto, ktery ma najeto kolem tech 150.000 km, tak ho stejne draz neproda, nez co ho poridi. :blink:

Odkaz ke komentáři

jestli nekdy koupit A6 tak ted, konci model nabiha nova generace modely 2010 jsou jako predvadeci za silene nizke ceny v porovnani kde to bylo predtim, coz ve finale snad stlaci jeste ceny ojetin. Ja mit penize pockam az bude v prodeji novej kombik a uz jen checkuju skladove vozy na audi.cz

nejlevnejsi A6 sedan 2010 3.0TDI jako skladovka - 900 000 Kc

nejlevnejsi A6 avant 3.0TDI jako skladovka 1 180 000 Kc

oboji tiptronic

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...