Přejít na obsah

Třepe se podvozek


codek

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám problém, když jedu na 3 nebo 4 a dám tomu plný, auto se třepe do boku, jde to trochu do volantu ale spíš se třepe jakoby podlaha. Když jedu třeba 110-160 tak už to nedělá jen prostě když to táhne. Na 1 a 2 to taky nedělá. Vypozoroval jsem že je to mnohem silnější když vezu vzadu 2 lidi, už jeden když sedí vzadu tak to poznám že to třepe víc.

Zvedl jsem auto na jedné straně a zakvedlal s kolem a levé má dost velkou horizontální vůli a pravé takovou menší viz video, když mám takovou vůli, na co se mám kouknout? co bude ko? (Vertikálně se nehnou)

Četl jsem že plný raid doprava/doleva a jezdit jestli to cvaká = homokinetický kloub. Ty velké manžety (asi poloos) jsou hezké vypadají v pohodě.

 

 

Odkaz ke komentáři
před 7 hodinami, Konny napsal:

Chce to zvednout a poradne se podivat na vsechny komponenty, ale z videa mi to prijde na GO cele napravy......

Je to dočasné auto a má hodnotu tak 40 000 takže bych do toho nerad rval 10 jen za podvozek. Chci vyměnit jen to nejnutnější. Upřímně, když s tím nebudu jezdit stylem "co to dá" tak se s tím dá úplně normálně jezdit a nikdo si ničeho ani nevšimne.

Odkaz ke komentáři

codek:Podlé tvého úsudku mi připadá, že vlastně ani nevíš co chceš.Investovat se Ti moc nechce.Upřímně vlastně když to jede tak Ti to vlastně je fuk a pod auto ses ještě nepodíval 

Jediné co ti můžu poradit je :udělej to co Ti doporučuje Konny

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři
před 21 minutami, Radas napsal:

codek:Podlé tvého úsudku mi připadá...

Je to holt staré auto a nepotřebuju mu vyměnit celý podvozek za desítku aby suprově šlapal když se po čase začnou sypat jiné věci. Pro mě je to příliš staré auto na GO investici. Ale pokud mi má ještě chvíli sloužit tak bych rád opravil jen ty věci které fakt hoří. Super rada vyměnit vše včetně např. poloos které mají řekněme 85% stav když tam mám řekněme silentblok který je totálně na sra**u. Pokud lze opravit pouze silentblok a ano, auto nepojede jako kdyby zrovna opustilo linku ale aspoň mi nebude mlátit jako teď, tak proč to neudělat takhle? Na takovém autě už se prostě šetří no.


Chtěl jsem radu na co třeba mrknout, třeba jestli není ohnuté nějaké táhlo nebo já nevím. Univerzální rada jako strč to do servisu ať ti tam vymění všechno je super no, to můžem psát pod každé vlákno.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...