majk5698 Odesláno Listopad 7, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2020 1.8t 110kw AGU (400k km) dejme tomu ze čtvrtek jsem si vyzvedl auto ze servisu (výměna oleje a prasklá hadice od chladící kapaliny), a už při odjezdu ze servisu jsem si všiml škubání při akceleraci, trochu jsem to protáhl a přišlo mi to už OK. V pátek ráno (mrzlo) jsem v pohodě nastartoval, ale rozjezd byl celkem tuhej, auto trochu škubalo a musel jsem se rozjet víc pod plynem. Ovšem to hlavní ***** přišlo na první křižovatce (cca 100m od rozjezdu), kde sem se skoro nerozjel, auto skákalo jak splašená koza, otáčky kolísaly překvapivě jen trochu, za to poměrně vysoko. Chvíli jsem stal u krajnice a zkusil se rozjet, auto dal poskakovalo, občas poslalo dopředu, pak zase ztratilo výkon a po asi 100m už to jelo dobře. Říkal jsem si ze možná motor natáhl špatnej benzin (stálo 4 dny v servisu), a svítila mi rezerva. Po práci jsem teda natankoval, a šel to protáhnout na dálnici. Při větší akceleraci se to chvíli dusilo (okolo 3t otáček), ale pak to přestalo a auto jelo krásně. Sjel jsem z dálnice, a na prvním semaforu opět poskakovani, do toho jsem si všiml ze mi poměrně hlasitě vrže něco pod motorem při sešlápnutí spojky. V sobotu sem vzal auto na výlet 120km (dálnice + okresky) a auto bylo úplně v pohodě, akorát vrzala ta spojka po sešlápnutí, ale později po delším stání a vychladnutí motoru se opět auto na první křižovatce zase proměnilo v kozu, ovšem to otáčky už celkem lítaly, a a auto se při akceleraci znovu dusilo, ovšem jen jednou. Je mi jasný ze musím jet do servisu se spojkou, ale moje otázka zní, zda to poskakování a dušení muže mít taky souvislost se spojkou nebo to budou spis svíčky nebo cívky (v sobotu na dálnici auto zrychlovalo parádně a startuje dobře). Případně co dalšího myslíte ze by to mohlo byt? Na diagnostice to zatím nebylo. A ještě dodám ze při volnobehu otáčky nikam neskákají a jsou konstantní. doufám ze jste si můj příběh užili 😄 a předem děkuji za nápady a úvahy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Listopad 7, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2020 (upraveno) Nic moc relevantního nemám, ale líbí se mi tvůj způsob řešení problému "rozběhat" to jak koňara ve fotbale. Většinou tahle metodika bejvá to poslední před tím, než v tom definitivně zakuká. Já bych šel osobně na diagnostiku... Upraveno Listopad 7, 2020 uživatelem header009 1 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 8, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2020 Pokud to pred servisem nedelalo, tak jim to auto vrat, at to opravi. Navic bez diagnostiky tezko hadat. Muze to byt klidne jen nejaka hadicka s podtlakem, na ty je 1.8t haklivy... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.