michal55 Odesláno Prosinec 20, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2020 (upraveno) Zdravím vespolek. Protože jezdím většinou krátké trasy (O2 FL 1,4 TSI), nestíhá se regulérně dobíjet akumulátor. Nyní jsem koupil nový a teď řeším, jak lze pohodlně monitorovat stav nabití a dobíjení akumulátoru, abych ho nechal nabít, nebo si naplánoval výlet. Vím, že lze stav nabití akumulátoru zjistit vícero způsoby (multimeter, diagnostika), ale to vyžaduje čas a přípravu pro měření a to právě nechci. Jde mi o uživatelské pohodlí 😀. Možnost 1 - lze do Maxidotu dokódovat zobrazení napětí v síti? Možnost 2 - Voltmetr do zasuvky zapalovače. Nevím, jak přesné je měření. Možnost 3 - Instaloval někdo voltmetr na palubku? Jde mi o umístění jako inspiraci, abych nevymýšlel vymyšlené. Nejvíc by se mi zdála možnost č1. Díky, že jste to dočetli až sem a těším se na odpovědi. Michal55. Upraveno Prosinec 20, 2020 uživatelem michal55 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Prosinec 20, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2020 Pokud Ti to nepodporuje radio samotné, tak voltmetr do zapalovače není špatná volba.Za předpokladu, že Ti to nebude dobíjet tak jak potřebuješ, Ti nebude stačit ani jedna z uvedených možností pro tvé pohodlí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
michal55 Odesláno Prosinec 20, 2020 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2020 Rádio je Columbus. Lze tam zjistit stav napětí? Dobíjeni resp alternátor funguje dobře. Při zapnutých všech spotřebičich je napětí 14,3 V. Problém jsou ty krátké trasy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Prosinec 20, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2020 14,3 V je OK. Nevím jak to má Columbus, možná někdo s kolegů ví jestli je nějaká možnost zobrazení 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PetrRS Odesláno Prosinec 20, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2020 columbus neukazuje napětí aku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.