vitnet Odesláno Březen 9, 2021 Sdílet Odesláno Březen 9, 2021 Zdravim, mam Octavia 1 daval jsem nove repro Hertz k165 i s vyskovymi . Chci se zeptat jak spravne nastavovat autoradio abych neposkodil reproduktory? Mam autoradio pioneer mvh-s410bt . Dale se chci zeptat co je vykon RMS u techto repro je to 75w a co vubec nastavit na radiu abych nepresahl tech 75w a neposkodil je? Max vykon je 300w diky za tipy rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 9, 2021 Sdílet Odesláno Březen 9, 2021 Vubec se niceho neboj, protoze tve radio ma vykon 4x50W, ale to je maximalni vykon, ktery radio zvladne po velmi kratkou dobu. RMS vykon (hratelny) bude okolo 4x22W, coz reproduktory rozhodne neznici. Nastav si equalizer podle stylu hudby nebo podle tvych usi a vic neres 👍 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitnet Odesláno Březen 9, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 9, 2021 Tak to je parada takze mohu hrat neomezene. Prave tam kde mi to instalovali tak mi rekli ze nemam zapinat funkci loudness. No a jak je to s nastavenim hercu? Dam priklad. 125Hz a basy 6 treba ? Porad prosim jak to vse nastavit nevyznam se moc diky! V radiu mam funkce speaker level , position, sla, s.rtv, crossover 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 9, 2021 Sdílet Odesláno Březen 9, 2021 Loudness klidne zapnout muzes, reproduktory se neposkodi. Do velkyho nastavovani se nepoustej. Zkus si projit prednastaveny ekvalizery nebo si jen trochu uprav basy a vysky jak to bude ladit tvemu uchu. S presnym nastavenim neporadim, protoze mam jiny radio, ale podle manualu by jsi to mel hrave zvladnout 👍 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitnet Odesláno Březen 9, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 9, 2021 Takze to nastaveni hercu , crossover , speaker level , position atd se mam vykaslat no moc se v tom navodu nevyznam ale posilam ti ho tu v odkaze - https://www.euronics.cz/navod/autoradio-pioneer-mvh-s410bt-cerna-pnrmvhs410bt/p531771/ kdyz sjedes dolu je tam navod a je tam vse co se tam da nastavit tak prosim na to mrkni moc diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 9, 2021 Sdílet Odesláno Březen 9, 2021 Jak se do toho zacnes moc vrtat, tak to akorat cely rozladis... Mrknu na to a dam vedet 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitnet Odesláno Březen 9, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 9, 2021 Super diky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 9, 2021 Sdílet Odesláno Březen 9, 2021 Zkus si nejdriv vybrat z prednastavenych ekvalizeru viz. str. 24 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitnet Odesláno Březen 9, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 9, 2021 Nejelpsi je podle mne powerful ale lepe basuje vivid Takze tak ale chtelo by to jeste trosku poladit ty vysky a basy jo ale je tam strasne moc funkci takze nevim co a jak treba to sla , s.rtv , position , atd . Co tam vubec nastavit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 9, 2021 Sdílet Odesláno Březen 9, 2021 Kdyz jsem mel driv Pioneera, tak jsem mel prave zapnuty Powerful a tusim lehce zvednute vysky. Nevim co jaka funkce udela se zvukem, takze to asi bude chtit proste zkouset a poslouchat jak se meni zvuk, rozhodne bych se vyhnul nastavovani nejakych Hz atd... Proste zvolit ekvalizer a pak nekde doladit treba vysky a basy a nic vic 😉 1 Citovat Odkaz ke komentáři
vitnet Odesláno Březen 9, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 9, 2021 Tak to je dobre, no a jak se to vubec vlastne pocita kdyz tedy mam radio s vykonem 4x50 a maximalni vykon repro je 300w a RMS je 75w tyto repra mam - https://www.ahifi.cz/reproduktory-hertz-k-165.html No a kterou funkcí nastavím ty vysky nepamatujes si? A basy A to loudness? Je tam low , middle , high 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 9, 2021 Sdílet Odesláno Březen 9, 2021 75W RMS je hratelny vykon, tedy vykon ktery dokaze reproduktor vyprodukovat dlouhodobe bez poskoreni. 300W max je spickovy vykon, ktery dokaze reproduktor zahrat po kratkou dobu (asi 0,5s) a pak dojde ke zniceni reproduktoru. To stejne plati i u radia, ze tech 4x50W je vlastne destruktivni, ale bezny hratelny vykon (RMS) u radia je tech 4x22W, ktery zadnou skodu nenapachaji. Skodu dokaze napachat pridany zesilovac 😃 Ja jsem Pioneera kupoval pred 12 lety, takze se Menu urcite za tu dobu zmenilo. U Loudness muzes prave nastavit, jestli chces mit vice basu v nizsi, stredni nebo vyssi hlasitosti, chce to proste vyzkouset. Nejde radio nastavit podle nejake prirucky, protoze kazde radio hraje jinak, kazde repro hraje jinak a k tomu se jeste ovlivni zvuk, jestli jsi dal MDF podlozky pod repro nebo jestli mas vytlumeny dvere. To jsou faktory, ktere ovlivni zvuk. Pokud bych mel stejne radio jako ty a ty by sis ho nastavil stejne jako ja, tak ver ze ti to bude hrat jinak. Proto se musis zavrit do auta a zkouset co ktera funkce udela se zvukem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitnet Odesláno Březen 9, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 9, 2021 A jak tedy dojde ke zniceni? Treba kdyz to moc ohulim nahlas? Nebo ty repra maji v sobe nejaky omezovace? Aby tomu predeslo? Jsou tam mdf podlozky i vytlumene komplet dvere . Prave v tom manualu jsou napsane u kazde funkce nejaka strmost , mezni frekvence atd ale ja nevim porad pod kterou funkci je nastaveni tech vysek a basu kdyz si vybere eq a dam treba middle loudnes tak nevim kdo to najdu to je problem.. Ja to chapu ze kazdymu to hraje jinak ale ten manual je napsany moc odborne na me Preci jenom i kvalita pisnicek se v tom hodne projevy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 9, 2021 Sdílet Odesláno Březen 9, 2021 Reproduktory samotnym radiem neznicis a radio se taky neznici jen tak. To by jsi musel mit pusteny na max. a v hudbe by muselo dojit k velkemu narustu nejake zvukove slozky (treba nejaka rana), ale to zase nehrozi, protoze radio bude na max. skreslovat a to uz se zase neda poslouchat. S tim nastavenim vic nepomuzu, neznam to radio a proste jen budes muset zkouset a zkouset. U sebe jsem nad tim stravil aspon hodinu nez jsem zvuk vyladil. Jeste me napadlo, tam kde ti delali montaz reproduktoru, tak ti nepomuzou s nastavenim zvuku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitnet1 Odesláno Březen 10, 2021 Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 No někde sem vyčetl ze ty herce nastavovat nemusím ze je to jen když mas subwoofer takže to je v klidu to už si nějak nastavim zbytek spis mi šlo o to aby třeba za rok nebyl po nich když bych špatně nastavil to audio na rádiu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 10, 2021 Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 O reproduktory se opravdu neboj, ty jsou predimenzovane a radio jim opravdu nedokaze ublizit 1 Citovat Odkaz ke komentáři
vitnet Odesláno Březen 10, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 Preci jenom i kvalita pisnicek se projevi v hrani repro z ceho treba poslouchas pisnicky ty ? Abys mel nejvyssi kvalitu? Uz mi to psali aji z ahifi ze pokud mi to hraje s loudness lepe tak to mohu nechat zaple. ted jsem si vsiml ze kdyz treba stopnu muziky tak z repra mirne sumi a mirne cosi piska a kdyz dam treba loudness na high tak se to stupnuje nevis jestli je to normal anebo se to da nekde vypnout ? Diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 10, 2021 Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 Ja posledni dobou posloucham klasicke radio a kdyz pisnicky, tak mp3 z flashky v kvalite 320 kbps, nejlepsi kvalita je ale ve formatu FLAC (bezztratovy format). Co se tyka sumu, tak u sebe jsem si niceho nevsiml (radio Kenwood), ale je pravda ze misto stopnuti pisnicky jsem radio vzdy bud vypnul nebo zeslabil... Zkus loudness vypnout a uvidis jestli to budes porad slyset 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitnet Odesláno Březen 10, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 Kdyz loudness vypnu tak je to ok ale v pisnicce se to neobjevi protoze to ty repraky prehraji takze to je ok prave to radio co mam tak podporuje flac coz je dobre 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 10, 2021 Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 Tak to asi neres, stejne budes vetsinou hrat nebo budes mit radio vypnute. Flac je nejlepsi, ale rekl bych ze se hur na internetu shani 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitnet Odesláno Březen 10, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 To je pravda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitnet Odesláno Březen 10, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 Ted mi psali ze kdyz to bude zkreslovat tak ze se ty repra muzou rozbit? Jak to poznam? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 10, 2021 Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 To u tebe nehrozi. Sum nevadi a zkreslovani dochazi, az kdyz ohulis radio a to uz se zase neda poslouchat, tak muzes byt v klidu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitnet Odesláno Březen 10, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 Tak pohodicka a ty mas vubec co za ovci? Ja mam 1.9 tdicko 66 kw Ted mi psali ze to muze byt to sumeni antennim napajecem takze ho odpojim a vyresetuju radio 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 10, 2021 Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 Ja mam 1.6/74kw Muzes zkusit tu antenu odpojit, ale myslim si, ze to tim nebude 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitnet Odesláno Březen 10, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 Moc pekna , uvidime jeste psal ze to nekde neco rusi ale co to nevim ze pry to mam napojit naprimo od akumulatoru ale jak? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 10, 2021 Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 Diky 👍 Radio ma dvoji napajeni. Primo z baterky a pak spinane napeti od klicku. Spis vypozoruj, jestli to ruseni jde, kdyz je i vypnuty motor. Pokud jen s motorem, tak to muze delat alternator 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitnet Odesláno Březen 10, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 Jojo jde ikdyz je vypnuty motor takze co s tim? 😄 Ale myslim si ze kdyz klic vytahnu tak radio zapnout nejde 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 10, 2021 Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 To asi bude v radiu... Tak je to spravne, bez klicku radio nema jit zapnout 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitnet Odesláno Březen 10, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2021 Ty brdo snad ne radio mam cca rok a pul uplne novy:D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.