Přejít na obsah

1.8 tsi kody


Doporučené příspěvky

Pokud je nové sání včetně ventilu N316, i senzor G336, tak už jen kabeláž ... Otestuj si přes diag, jak G336 ukazuje, ať už na běžícím motoru přes plyn nebo jen prstem, sk. 143 😉

PS - G336 někdo přizpůsobil nebo ne?

Upraveno uživatelem rayx
Odkaz ke komentáři

Pokud to bylo v servisu, řeš to s nimi jako reklamaci, zvlášť když víš, že se chybky zapisují znovu.

Pokud na místě vytočíš motor, tak při překračování 3000ot musí ventil N316 hejbnout klapkami a to musí vidět G336, který je na druhým konci klapek. Vyhledej na foru G336 pro další info.

G336 je normálně bez sundání sání nepřístupný, bez diagnostiky taky nic neuděláš ... G336 se adaptuje ve skupině 142 😉 Měřit to jen multimetrem je zbytečný ...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Viřívý klapky chyba P2015 zaseklý klapky. A opravený se zase rozbijou. Tyhle drahý opravy to na dlouho stejně nevyřeší. Teď stojí origo sání 20.000! Neorigo sání jednotka nepřijme. Tak jsem ty výřivý klapky už vyndal a dal jsem už raději definitivně záslepky a mám pokoj na furt. Na netu jsou drahý, ale na bazoši a bazarech levný do 2 tis.. Koupil jsem tedy na bazaru a těsní suprově. Zlobí vždycky ty klapky i když to vypadá na škrtící klapku aj. Moje zkušenost a drahá..

Upraveno uživatelem Kristy
Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Ahojte, mám tu zopár kódikov do zbierky, na ktoré by som sa chcel popýtať s motorom CDAA:

1. 000289 - Throttle position sensor G69 s chybou P0121 Implausible Signal - Intermitted
2. 000545 -Angle Sensor 2 for Throttle G188 s chybou P0221 Implausible signal Intermitted
3. 9480469 - Control Circuit for A/C Compressor s chybou B10A9 15 [009] Open or Short to Plus

Prvé 2 chyby sú sporadické, vyskytnu sa možno raz za 2 mesiace a súvisia s kontrolkou "EPC". Dočasné riešenie spočíva v odstavení auta na kraji cesty, vypnutí a zapnutí motora, po 100m "EPC" zmizne a auto ide ako má, až na tompomat. To musím ešte raz motor vypnúť a zapnúť, predpokladám, že dôvodom je, aby "EPC" nesvietilo pred vypnutím motora a potom už ide aj tempomat. Podľa toho čo som si prečítal kade tade ide o "nesúlad" polohy plynového pedála s polohou škrtiacej klapky. Takže je buď zlý plynový pedál - toto neviem ako vyskúšať, alebo škrtiaca klapka 06F133062J - cez víkend som ju mal vonku, je krásna čistá, bez usadenín, išla prstom voľne pohnúť, dal so ju teda naspet. Čo by som však ešte rád pozrel je to "súkolesie" na škrtiacej klapke, či nieje nejak pohnuté a s ním spojený "potenciometr škrtící klapky", ktorý ako predpokladám, je práve pod tým plastom na škrtiacej klapke a tu je otázka, ako dať ten plast dolu. Je tam 5 šróbov - 4 z nich je torx no problem, ale ten piaty a zrovna ten čo je najviac vzadu, je "slepý" - vypadá presne ako tie zvyšné torxy, ale v strede proste nemá ten otvor "hviezdu". Takže predtým ako ho zničím, prečo je to tak? Nieje to tak naschvál, nedrží vnútri nejakú špirálovú pružinu alebo niečo, čo mi strelí do oka po jeho demontáži a čo už nikdy nedám naspäť?

Tretia chyba, tuto som skontroloval všetko čo sa dalo, riadiaca jednotka A/C vyšle 12V, ale týchto 12V jednoducho nepríde ku kompresoru klimatizácie, takže v tomto prípade je to skôr "Open". Ak dám kompresoru externých 12V, roztočí sa a klíma ide v pohode (zatiaľ to mám teda spravené len manuálne - "plus" z baterky cez prirobený vypínač pri prednom nárazníku a do kompresora - ide dokonca aj regulácia chladenia vnútri v kabíne). Takže kabeláž. Schéma je dosť jednoduchá - riadiaca jednotka A/C, svorkovnica T28 (alebo T128?) no a kompresor, nič iné cestou nieje. Tu mám jedinú otázku - kde sa svorkovnica T28 nachádza? V popise je "Na ľavej strane pred vodičom v motorovom priestore". To je dosť slabý popis. Svorkovníc je tam veľa a niesú nijak označené. Niekto so skúsenosťami alebo s nápadom, ako túto svorkovnicu nájsť? 

Ďakujem za odpovede alebo aj za nasmerovanie na správnu cestu. 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...