Gangbing Joe Odesláno Duben 25, 2021 Sdílet Odesláno Duben 25, 2021 Zdar chlapi. V pátek mi za jízdy upadlo kolo. Zkontroloval sem závity, přinesl kolo z pole, nahodil rezrvu na šrouby, co jsem vyndal z ostatních disků a cestou poprosil kamaráda o pár šroubů z dílny. Přivezl mi šrouby z oktávky, ale konus a celkově odsazení má jiný rozměr. Oba druhy šroubů mi do disku pasují a do náboje jde podobně dlouhá část závitu. Chci se tedy optat, ketrý ze šroubů použít? Nechci jezdit jako Semir Gerkhan po 3 :-D Dík Auto je Oktávka 1 1.6 74kw, těhlice (atd...) jsou na 280mm kotouče tuším z 1.8 motorizace, disk krerý upadl je origiš Triton 15" od Škodovky, původní šroub je na fotce vlevo (je to poznat podle masakrace závitu). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Duben 25, 2021 Sdílet Odesláno Duben 25, 2021 Patřit by tam měli ty s tou kulovou dosedací plochou , ty kuželový měl favorit, a pak na některých hliníkových discích u škodovek tzv. neoriginálních , můžeš si udělat otisk modelínou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 25, 2021 Sdílet Odesláno Duben 25, 2021 Originalni disky maji KULOVOU dosedaci plochu, takze to je na fotce ten levy sroub. Neoriginalni disky maji KUZELOVOU dosedaci plochu (pravy sroub) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Duben 25, 2021 Sdílet Odesláno Duben 25, 2021 Před montáží šrouby(závit) pořádně očisti třeba ocelovým kartáčem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gangbing Joe Odesláno Duben 25, 2021 Autor Sdílet Odesláno Duben 25, 2021 Super, dík. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Duben 25, 2021 Sdílet Odesláno Duben 25, 2021 Hlavně bych zkontroloval závity v tehlici... Pokud se šrouby vytrhli (tomu moc nevěřím) tak ti nebudou držet ani nový šrouby... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gangbing Joe Odesláno Duben 26, 2021 Autor Sdílet Odesláno Duben 26, 2021 (upraveno) Závity jsem kontroloval hned. Pro jistotu jsem je projel starým bezpečnostním šroubem než tam přišel disk a nový šrouby. Už na tom mám ujeto asi 200km a kolo drží jak přišroubovaný (což vlastně je). Každopádně sem čekal mnohem větší rozsah poškození než odřený kotouč, zmuchlaný blatník a práh. Blatník byl Taiwan za 600,- stříkanej sprejem v garáži, ale ty prahy... 😞 Upraveno Duben 26, 2021 uživatelem Gangbang Joe neumim psát na telefonu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.