fkabl Odesláno Září 28, 2021 Sdílet Odesláno Září 28, 2021 Mám 1,4 TSI 110 kW, 2017, blížím se k 90 tis. km a další garanční prohlídce.Váhám, zda nechat vyměnit poprvé i palivový filtr. V servisním plánu totiž paradoxně jeho výměna nenía prý je u této motorizace počítáno s jeho neomezenou životností. Moc se mi to nezdá, nic tím asi nepokazím, co?U dřívějšího 1,2 TSI první generace přitom byla v servisním plánu i výměna palivového filtru a měnil jsem.Ve značkovém servisu mi řekli, že pokud ho budu chtít vyměnit, není problém díl objednat a vyměnit. Cena materiálu cca 1600-1700,- (nevím, zda s DPH), cena práce nevím. Výměnou prý nic nepokazím. Ovšem pokud prý netankuji nějaký pochybný benzín, tak by to mělo být v pohodě. Na rozdíl od naftových motorů, kde je třeba určitě měnit. Servisák mi tvrdil, že i u benzínových modelů, kde je měnili nebo mění a jsou v servisním plánu, tak záleží hlavně tankovaném benzínu. U kvalitního jsou poměrně čisté i po letech hodně km. A já tankuji z 90% u Benziny. Tak nevím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fkabl Odesláno Září 28, 2021 Autor Sdílet Odesláno Září 28, 2021 Tak je to celé nějaké divné. Právě jsem telefonoval (přes jednoho kamaráda) s hlavním servisním technikem jednoho značkového servisu Škoda. Potvrdil mi, že filtr je koncipovaný jako doživotní, pokud s ním vyloženě nejsou problémy. Sice to docela složitě vyměnit jde (aniž by se muselo měnit celé čerpadlo), ale divil by se, že by to nějaký jiný značkový servis Škoda nebo VW dělal. Oni prý v případě potřeby mění celé palivové čerpadlo, kterého je filtr součástí. To čerpadlo stojí kolem 11 tis. Kč. On sám by na to nešahal, pokud s tím nejsou žádné problémy. Takže mám vyřešeno. Kašlu na to! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
15degren Odesláno Září 29, 2021 Sdílet Odesláno Září 29, 2021 Je součastí sacího koše podávacího čerpadla a teoreticky by vyměnit šel, ale nevím o tom že by se dodával jako náhradní díl, pouze celé čerpadlo. Jinak 11 v autorizáku, jinak origo čerpadlo stojí z prvovýroby 2900 Kč s balením škoda originál do 7 tisíc, vše navíc je marže autorizáku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.