ScofieldCZ Odesláno Listopad 28, 2022 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2022 (upraveno) Ahojte, poslední dobou jsem si všimnul, že mi začalo ubývat značně oleje. Všimnul jsem si, že vrch převodovky je celý od oleje, tak sem ho očistil a teď po měsící jsem se na to podíval znovu, a opět je celá od oleje. Nicméně se mi nepodařilo identifikovat místo odkud to teče, takže by mě zajímalo, zda se s tím už někdo setkal. Zároveň jsem se i podíval rovnou na PCV ventil. Konktértně na hadici co jde od PCV ventilu do sání, a je to plné oleje. Má to tak být, nebo ne? Posílám všeho foto O2 RS 2.0 TFSI BWA 129 tisíc najeto Upraveno Listopad 28, 2022 uživatelem ScofieldCZ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Davis91 Odesláno Listopad 28, 2022 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2022 Tak tady ti zase poradím já 😁 PCV trubka může být mastná od oleje, ale tolik oleje tam určitě být nemá. Vyměnit PCV a to u převodovky ti netěsní kryt nastavovače vačkových hřídelů 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ScofieldCZ Odesláno Listopad 28, 2022 Autor Sdílet Odesláno Listopad 28, 2022 Díky za tip! Jde se k tomu krytu dostat dobře? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Davis91 Odesláno Listopad 28, 2022 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2022 Musí ven vysokotlaké čerpadlo, sani a případně baterka, ale to není nutnost, potom 7 torx30 po obvodu. Ještě bych se mrknul jestli to teče při spojí u hlavy a krytu, nebo na konci krytu z toho menšího krytu na podtlakovou pumpu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ScofieldCZ Odesláno Listopad 28, 2022 Autor Sdílet Odesláno Listopad 28, 2022 No začnu s tím PCV, to vyměnit problém nebude. A pak jak bude více volna, tak zkusím se podívat na ten bok motoru, na co přijdu. 😄 Snad tam není nic, co by se mi mělo rozkočit a nedal bych to dohromady 😄 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Davis91 Odesláno Listopad 28, 2022 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2022 Je to kryt na nastavovac nic složitého, na některé srouby je horší přístup, ale dá se to, při montáži je potřeba dbát na to, aby jsi měl správně nastavený vakuovou pumpu do vybraní na sací vacce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ScofieldCZ Odesláno Listopad 28, 2022 Autor Sdílet Odesláno Listopad 28, 2022 Nemůže ten olej jít eventuelně přes tu pumpu přímo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Davis91 Odesláno Listopad 28, 2022 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2022 Muze to jít přes tesneni kolem po obvodu celého toho krytu, nebo kolem menšího krytu, ktery je u vakuoveho cerpadla,který je i vidět na tvy fotce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ScofieldCZ Odesláno Březen 5, 2023 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2023 Takže, neměl sem tolik času se tomu věnovat. Nicméně PCV ventil jsem vyměnil a úbytek oleje se značně snížil. Blíže jsem zkoumal ten úbytek okolo té vakuové pumpy a na 99% to vypadá, že to uniká jen tím menším krytem na samotné té pumpě. Nicméně ať hledám na internetu jak chci, tak nemůžu najít žádné těsnění, tak přemýšlím jak to řešit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.