Ondrej202 Posted January 12, 2023 Share Posted January 12, 2023 Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu. Už nějakou dobu se potýkám s problémem, kdy mi na dálnici moje Octavia 1.9 tdi, 66 kW, padá do nouzového režimu (při asi 2800 otáčkách přestane motor táhnout a musím shodit klíček, aby se to napravilo). To samé mi to dělá v kopci na třetí a čtvrtý rychlostní stupeň, když se přiblížím k 2800 otáčkám. Automechanik mi vyměňoval hadičky turba a tři ventily za úplně nové. Ale ani to problém nevyřešilo. Nenapadá, prosím, někoho, čím to mohlo být? Děkuji za rady. 0 Quote Link to comment
borlan Posted January 14, 2023 Share Posted January 14, 2023 Prohlédnout diagnostikou chyby, z toho by se mohlo vyjít. Pokud je turbo s naklápěcími lopatkami (motor ALH), mohou být zatuhlé = nefunguje regulace, překročí se dovolený tlak a elektronika jej vypustí = do restartu se jede bez turboefektu. Je to tu hodně řešeno, hledej. 0 Quote Link to comment
Ondrej202 Posted January 14, 2023 Author Share Posted January 14, 2023 před 20 minutami, borlan napsal: Prohlédnout diagnostikou chyby, z toho by se mohlo vyjít. Pokud je turbo s naklápěcími lopatkami (motor ALH), mohou být zatuhlé = nefunguje regulace, překročí se dovolený tlak a elektronika jej vypustí = do restartu se jede bez turboefektu. Je to tu hodně řešeno, hledej. Děkuji moc. A ty lopatky je možné vyměnit, pokud s tím zajedu do servisu? 0 Quote Link to comment
Patrik77 Posted January 14, 2023 Share Posted January 14, 2023 Podívej se třeba na youtube, 0 Quote Link to comment
borlan Posted January 14, 2023 Share Posted January 14, 2023 Pokud je problém opravdu v zatuhlé regulaci tak repase turba nebo výměna za repasované, nebo jiné funkční. Rozchodit jen táhlem nebo stylem jízdy (dynamika) se asi už nepodaří. Ale tu diagnostiku předtím bych zkoukl. 0 Quote Link to comment
pavel71 Posted January 14, 2023 Share Posted January 14, 2023 Dělá to zadělaná regulace na turbu Pokud turbo nebaští olej Nehvizdá jak lokomotiva Nema velkou vúli Tak rozebrat regulaci vyčistit podložit 0.1mm podložkama a složit a uz o problému neuslišíš 0 Quote Link to comment
Recommended Posts