Jump to content

Octavia 1.9 tdi, 66 kW, turbo padá do nouzáku

Ondrej202

Recommended Posts

Dobrý den,

chtěl bych Vás poprosit o radu. Už nějakou dobu se potýkám s problémem, kdy mi na dálnici moje Octavia 1.9 tdi, 66 kW, padá do nouzového režimu (při asi 2800 otáčkách přestane motor táhnout a musím shodit klíček, aby se to napravilo). To samé mi to dělá v kopci na třetí a čtvrtý rychlostní stupeň, když se přiblížím k 2800 otáčkám.

Automechanik mi vyměňoval hadičky turba a tři ventily za úplně nové. Ale ani to problém nevyřešilo. Nenapadá, prosím, někoho, čím to mohlo být?

Děkuji za rady.

Prohlédnout diagnostikou chyby, z toho by se mohlo vyjít. Pokud je turbo s naklápěcími lopatkami (motor ALH), mohou být zatuhlé = nefunguje regulace, překročí se dovolený tlak a elektronika jej vypustí = do restartu se jede bez turboefektu.

Je to tu hodně řešeno, hledej.

před 20 minutami, borlan napsal:

Prohlédnout diagnostikou chyby, z toho by se mohlo vyjít. Pokud je turbo s naklápěcími lopatkami (motor ALH), mohou být zatuhlé = nefunguje regulace, překročí se dovolený tlak a elektronika jej vypustí = do restartu se jede bez turboefektu.

Je to tu hodně řešeno, hledej.

Děkuji moc. A ty lopatky je možné vyměnit, pokud s tím zajedu do servisu?