vajgl Odesláno Leden 30, 2023 Sdílet Odesláno Leden 30, 2023 Ahoj, kopíruji starý příspěvek jednoho člena a prosím o radu. -1.9 tdi 77kw 4x4 - hardy spojka nová -vsechny náplně nové (beze zmeny), 4x4 funkční -zvuk se nemění při zatáčení nebo zakmitání volantem -zvuk se mění při teplotě okolí v mrazu není slyšet nic při prvních 10km na dalnici, pak uz jo. Ve vedrech je to slyšet daleko více. -tipuji to na ložisko v převodovce, ale nemám tolik zkušeností -občas se mi zdá, že to slyším i na 1 a 4 kvalt při nižší ryvhlosti, ale na 6 ve 120 je to nejvíce znát. Zdravim vsechny.Potreboval bych nejak pomoci.Uz si nevim rady.Pri rychlosti 100km/h se ozyva zvuk podobny jak kdyz na dalnici najedete na krajnici kde je ta bila vroubkovana cara.Hledali to celkem 3 lide nebo firmy a u kazde se lisi odpoved.Prvni byla ze to dela prevodovka.U druhe jsem zajel do nejvetsiho servisu VW v Brne do Skody.Tam bylo receno ze to dela hardy spojka na kardanove hrideli.Nedalo mi to a navstivil jsem jeste jeden autorizovany servis Skoda.Tam znela odpoved aerodynamicky hluk zadnich dveri :-D :-D Podotknu ze zvuk souvisi s lehkým pridanim plynu.Jakmile dosahnu 100 km/h a je auto v zatezi zvuk se ozyva.Pokud plyn pusim zvuk zmizi.Pokud se najde ten kdo ma zkusenosti s necim takovym budu moc rad.Pokud jsem zalozil omylem nove tema omlouvam se ale nenasel jsem nic.Dekuji. Octavia 2 1,9 tdi 77 Kw 4x4 6ti kvalt 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Leden 30, 2023 Sdílet Odesláno Leden 30, 2023 Těžko soudit od PC, kolega měl volny ochranný kryt motoru ve spod auta a dělalo mu to to samé, jak jej upevnil, tak byl klid. ten kryt mu ve velké rychlosti mlaskal o spodek káry. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 6, 2023 Sdílet Odesláno Únor 6, 2023 Zvuk co popisuje se dost část line ze zadního diferenciálu, chce to rozhodně lépe odposlechnout někým, kdo má se 4x4 trošku více zkušeností. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Únor 7, 2023 Sdílet Odesláno Únor 7, 2023 Určitě to musí poslechnout někdo, kdo tomu rozumí, diferenciál se nabízí. Nicméně má zkušenost z doby před více než 10 let je taková, že na autě, které tehdy bylo asi 5-6 let staré a mělo najeto okolo 200-220kkm postupně něco vibrovalo a něco hučelo při určitých rychlostech. Nejprve se vyměnila hardy. Vibrování přestalo, ale o to víc mě štval ten hluk. Zvyklý ze škodovek s páteřovým rámem jsem odhadoval, že to bude dif, nělo to absolutně identický projev. To potvrdil po nějakém zkoumání i autorizovaný servis - vše údajně kontrolovali, včetně ložisek a pod.. Oprava tehdy měla stát asi 120tis. (výměna), tak jsme se na to vykašlali. Nicméně to bylo horší a horší, až jsem to po dalších 15-20kkm dal do servisu, aby to znova zkontrolovali a případně vyndali dif, měl jsem sehnaného člověka, co už uměl měnit jen ložiska a ne celý dif. A ukázalo se, že to dělá ložisko v jednom zadním kole, nicméně vůli vůbec nemělo ... . A ta octa jezdí dodnes, jen už má asi 400kkm. Takže možná toto ... . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.