metwe Odesláno Únor 6, 2023 Sdílet Odesláno Únor 6, 2023 (upraveno) Ahoj. Chci se zeptat,je něco,co výrazně ovlivňuje životnost čidla teploty?V roce 2018 jsem měnil celou skříň termostatu,začla mi v jednom místě rosit kapalinu.Koupil jsem ve Škodovce originál,osazenou termostatem a čidlem.Asi po roce a půl mi začly zlobit volnoběžné otáčky a hrozně dlouhé starty.Bylo to nepravidelné,škrtící klapka čistá,tak jsem dal nové čidlo originál a dva roky to šlapalo,jak hodinky.Po dvou letech,teď v listopadu se objevil úplně ten samý problém,tak jsem opět koupil nové čidlo,už ne originál ale druhovýrobu,je tam čtvrt roku a motor šlape parádně.Mel jsem smůlu na dvě čidla po sobě,nebo je něco,čím se zničí?Než jsem měnil celou skříň,bylo tam ještě původní z výroby,téměř dvacet let... Upraveno Únor 6, 2023 uživatelem metwe 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Únor 6, 2023 Sdílet Odesláno Únor 6, 2023 holt dnes ty díly stojí za prd a to i ty lepších značek bohužel já řešil taky horší starty je to taky 2 roky co sem dával čidlo hella a ted o výkendu sem s kamarádem dělal takovej větší servis na svym autě-rozvody oleje vejfuk novej altik a nelenil sem a dal sem opět nový čidlo teploty opět hella a hle startuje to zas k mé plné spokojenosti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 7, 2023 Sdílet Odesláno Únor 7, 2023 Teplotni cidla vody me odchazi jak na bezicim pasu a je jedno, jestli jsem koupil Hella, Starline, origo nebo jinou znacku... Ted jsem teda ze zoufalosti sel koupit origo cidlo primo do Skodovky za nehorazny prachy, tak jsem zvedavej. Zitra ho budu montovat... 😃 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Únor 7, 2023 Autor Sdílet Odesláno Únor 7, 2023 Já dal za origo čidlo ve Škodovce 1200🙈Jsem myslel,že mi mrdne 🤣🤣Říkal jsem si,originál,to vydrží a vydrželo necelé dva roky.Ted tam mám Delphi a abych měl pro jistotu něco doma,objednal jsem si z netu Hella.Setkal jsem se s názorem,že ty originál čidla právě za ty prachy nikdo nekupuje,tak že jsou to hrozně staré ležáky a proto dlouho nevydrží 🤷 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 7, 2023 Sdílet Odesláno Únor 7, 2023 Me dali slevu z 1300 na 1030,- za to cidlo 😂. Zitra ho namontuju, tak uvidim, jestli se mi zlepsi studene starty. Mam jich doma nekolik a kazde funguje jinak 😃 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Únor 7, 2023 Autor Sdílet Odesláno Únor 7, 2023 Tak starty jak za tepla,tak za studena mám na drbnutí.Kdyz začlo blbnout čidlo,byly hrozně dlouhé ty za teplého motoru 😳Vypouštíš vodu,když měníš čidlo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Únor 7, 2023 Sdílet Odesláno Únor 7, 2023 osobně vodu nevypouštim jen povolim expanzku aby utek tlak a pak spolíhám na rychlé ruce 😃 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Únor 7, 2023 Autor Sdílet Odesláno Únor 7, 2023 Já ji vždy vypouštěl,ale pokud klekne i tohle čidlo,už na to seru a taky to jen odpojím a rychle prohodím 🤣🤣🤣 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 8, 2023 Sdílet Odesláno Únor 8, 2023 Vodu nevypoustim. Vymenu delam u studenyho motoru, kdy je v soustave "podtlak" (exp. neoteviram), tak mi ani voda nevytece 😉 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Únor 8, 2023 Autor Sdílet Odesláno Únor 8, 2023 Už to budu dělat taky tak,stejně vypustis vodu,vytahnes čidlo a mraky vody ještě vyteče,tak je to úplně jedno 🤷🤣 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.