Honza 555 Odesláno Srpen 9, 2023 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2023 Octavia 2 - 1,6 MPI r.v. 2011. Poslední 2 měsíce mám problém ohledně startů a teď už i jízdy za vlhkého počasí, nebo deště. Nejdřív byl problém při startování po krátké jízdě, cca 8 km. Motor nešel znovu nastartovat, rožla se kontrolka epc. Po několika pokusech motor opět naskočil. Na diagnostice žádný záznam. Teď už mi auto umírá i za jízdy. Motor zhasne a rožne se kontrolka EPC + kontrolka motoru. Opět nejde nastartovat, až třeba po hodině. Diagnostika zase nic neukazuje. Nemá někdo podobnou zkušenost? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Srpen 9, 2023 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2023 Nevím, jestli tento motor má jednu cívku, nebo na každé svíčce, ale s tou centrální cívkou to dělala právě cívka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza 555 Odesláno Srpen 9, 2023 Autor Sdílet Odesláno Srpen 9, 2023 Cívku má jednu centrální. Zkoušel jsem cívku pokropit rozprašovačem a nic se nestalo. Hlavně nechápu proč nic nepíše diagnostika. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Srpen 9, 2023 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2023 https://www.club-opel.cz/viewtopic.php?f=150&t=118&p=164&hilit=jak+poznat+vadny+zapalovací+modul#p164 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza 555 Odesláno Srpen 10, 2023 Autor Sdílet Odesláno Srpen 10, 2023 Tak konečně bylo něco na diagnostice, ale netuším co to je. Cívka vodním testem prošla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Srpen 10, 2023 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2023 udělej ten test i s VN kabelama pak je přeměř měli by mít 3-6 kiloohmů a pak bych okouk pojistkovou skřínku oxidace hniloba očistit kontakty pojistek a poté bych prověřil čerpadlo v nádrži 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza 555 Odesláno Srpen 20, 2023 Autor Sdílet Odesláno Srpen 20, 2023 Kabely přeměřené a vše ok. Stejně mi to nedalo a vyměnil jsem kabely+ cívku. Po demontáži zjištění, že dva kabely jsou silně chycené oxidací, ale hodnoty byly ok. Obal cívky po očištění prasklý cca. na 5 místech. Teď mě čeká testování, ale myslím, že závada je vyřešena. Pořád mi nejde do hlavy, proč diagnostika nic nenapsala. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Srpen 21, 2023 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2023 Protože diag ti vn napěti neukaže a ani tu civku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.