Přejít na obsah

Možnost natočení videa v profi kvalitě (dastax)

Guest chipmann

Doporučené příspěvky

Díky chlapi, jsem rád, že se líbí! :-)

Při natáčení byly použity 3 objektivy. Záběry z druhé části videa zevnitř auta (široké záběry) byly sigmou 12-24 často na 12mm (což s kombinací s 5D II tvoří nejširší možné ohnisko na světě :-)), hodně toho je Canonem 24-70/2.8 a pár záběrů (z první části kde auto projíždí zatáčkou a foťák je u země) je teletem 70-200/4. Záběry kdy natáčím z nárazníku svýho auta a jedu za tím BMW jsou kompaktem Canon, který musím říct, že napůl natáčení nepřežil :-(

Ohledně stabilizace máš téměř pravdu :-) Je to Glidecam HD-2000 (http://www.glidecam.com/product-hd-series.php), který se těžko sháněl v Evropě, ale nakonec nebyl nejmenší problém ani domluva v USA. Nějaké záběry jsou tím opravdu super. Nejhorší je, že se s tím člověk musí pořádně naučit. Plno záběrů tam mám takových jako kdybych byl na lodi a houpe se to. Musím být trochu trpělivější na ty záběry a vyvarovat se tomu....dá se to, určitě, jen to chce prý cvik. Není to tak, že bys to chytl do ruky a bylo hotovo :-) Pár záběrů ze stativu nebo posuvníkem Glidetrack shooter SD (http://www.glidetrack.com/products/glidetrack-shooter.html) a asi dva záběry jsou "ze stativu" (=ten posuvník položenej na zemi). Z ruky se to nedá. Nevím jak z kamery, ale ze zrcadlovky fakt ne.

Zajímáte se točením normálně na kameru nebo taky na foťák jako já?

Odkaz ke komentáři

Dík za odpověď. Já se snážím čerstvě zabývat focením (pořídil jsem Eos 50D se záklaďákem + EF50 f1,8 + SpeedLite 580EX) tatík natáčí na kamery (Canon XH-A1 a nově Panasonic AG-HMC151). Já právě v loni objednával ten Flycam je to vlastně hodně podobný tomu tvýmu Glidecamu. Problém nastával s vyvážením na ty velký kamery ;) , tak na tom máme strčenou malou kameru. Nedávno se nám na něm objevili vůle v uložení držadla.... Doufám že ten Glidecam je udělanej z lepšího matroše. Jinak když vidím video z thoho 5DII tak musím říct, že silně uvažuju o přechodu na 7D. Na tom foťáku je bomba že můžeš vyměňovat objektivy. Koukal jsem i na nějaký ukázkový videa od Canonu musím říct že luxus to co zrcadlo dovede natočit.

Odkaz ke komentáři

Jak vypadá ten flycam? Vím, že jeden vypadá takřka stjeně jak glidecam a jeden je nějakej prohnutej do esíčka tuším. Kolik jste za to dávali?

Dlouho jsem pročítal fóra do čeho jít a nakonec ten glidecam vyhrál. Dělají ve verzi PRO a HD, ale všude psali, že to PRO je horší na vyvážení, takže buď HD nebo to radši nekupovat. A je to zatraceně o zvyku a taky o tom, jak silný máš zápěstí. Po prvním delším natáčení mě dva dny bolelo zápěstí, když se na to dá těžkej foťák a objektiv.

Tohle kupodivu zas takový problém s vyvážením zatím nemá. Ale je pravda, že to chce dělat pořádně a hlavně se s tím naučit chodit, aby se to pak nehoupalo. Zatím s tím neumím ;)

U 50D je myslím si velká škoda, že už nedali video...zrovna to bylo tak tak na hraně když vyšel 5D II pokud se nepletu. a 7D je na to taky pecka, sice neumí fullHD (nebo umí ale s méně FPS?), ale oc umí naproti 5D II je 60fps v HD, takźe nějaké jednoduché slowmotion jde velice hezky...5D II bohužel nezvládá :P Na druhou stranu zase zvládá lépe to, kde je méně světla atd.

Pokud hovíš angličtině, doporučuju www.cinema5d.com , fórum pro lidi, kteří natáčení zrcadlovkama a jsou tam často opravdoví profíci. A jestli doma natáčíte, tak bych u tebe taky zvážil to 7D, určitě k tomu máš blízko a dá se to použít jako další kamera...nebo na místa, kam se s velkou nedostaneš.

Odkaz ke komentáři

No s tím zápěstím máš pravdu, už s malou kamerou mě stačí tak 20minut a cítim to. Anglicky neumím bohužel ani slovo ale zkusím si to prolízt. Když jsem kupoval 50d tak jsem si říkal že to video nepotřebuju, že máme doma 3 kamery, teď vidím že jsem udělal hloupost. Jinak ten flycam máme takovej jak je na obr. a dávali jsme za něj kolem 6000,-. Ono jde možná vyvážit zrcadlo líp než kameru (má navic natačecí displej a pokud tam dáme externí mikrofon s kabelem tak už to je uplně špatný).

flycam.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak záleží jestli jste nekoupili moc malej? Oni maj taky nějakou maximální hmotnost kterou můžou nést. Já za něj dával 10 nebo 11...

Nemáš odkaz na nějaká vaše videa? Rád bych se podíval na tvorbu :-)

jinak mikrofon tam taky přidělanej zatím nemám. ale očekávám, že ho časem přidám a že to taky zvedne váhu...

Odkaz ke komentáři

Váhově jsme v limitu, ale jen tak tak, na tu malou kameru to jde líp. Navíc tu velkou by musel držet nějakej kulturista ;) . Cenově to máš dražší tak tomu bude odpovídat asi i kvalita zpracování a vydrží ti to víc než nám. Videa zatím nikde nemáme z 90% točíme motocross, zbytek jde na konzerty a svatby... ale není to nic profi, spíš jsme jen takový amaterský nadšenci :P . Navíc je na to málo času :) . Na kameře máme mikrofon v pravo vepředu, tak to je poměrně blbý. Předpokládám, že na zrcadlovce bude uprosřed v ose, tak by to mohlo být ok.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...