Přejít na obsah

Vyskakane/zubate pneu na zadnej naprave

hatno

Doporučené příspěvky

Jenom se tak okrajem pridam do diskuze, michleny i gdyz maji vidrzet velkou porci km velice dlouho zustanou mekke, takze na tech co jsem videl a jezdil tak jsou na 50% profil a mekke jsou stale. To same ma Toyo T1R, kamos toma A4, 17" (225/45R17) a na bocih uz skoro neni profil, na stredu take nic moc ale stale lepi jako maloktere nove (jsou stare cca 3-4 roky). takze zalezi jak gdo jezdi a samozrejmne na kvalite pneu. Osobne mam Nokian i3 205/55R16 a co se mekosti a stability tice tak jsou na cistou jednicku ale az na nich najezdim neco vice km tak dam vedet jak se ukazaly.

Odkaz ke komentáři

Ano jedna se o mekci boky, ale nema to eliminovat rozhozenou geometrii...ta je v poradku, ale eliminovat vlastnosti podvozku vuci gume, tzn. ze se guma bude sjizdet tak jak ma a bude eliminovat urcite odskoky. Proste OII nema prilis delany podvozek na vetsi kola, nevim jak je na tom sporovni podvozek, ale standard podvozek s tim ma prsote problemy.

Odkaz ke komentáři

Ano tak to potom myslime oba to stejne.

V tomto pripade jsem si nechal zkontrolovat jak tlumice tak i geometrii a vse bylo v poradku. Pak jsem prave mluvil s tim borcem od Tasy a ten mi to vsechno vysvetlil, hold je to na ten podvozek uz siroka guma, tak tomu chce pomoci jinym typem gumy. Rikal ze jeho sef, jak si tam dal tu mekci gumu tak ma od te doby pokoj.

Odkaz ke komentáři

Takže ďaľší názor rovnaky akým, som prispel ja. Potenza=tvrdá guma a hlavne veľké plochy po obvode. Tiež mám sport podvozok . Mnoo zajtra idem na geo a hodiť disky na vyvažovačku, tak napíšem. Podľa toho čo čítam mi neostáva nič iné iba dojazdiť a hodiť do smetia.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Takže geometria potvrdila to čo tu bolo písané, bola razhasená, hlavne zadok, ale to je normal. Chlapík vravel, že s novým autom treba ísť vždy na geo... To som teda nevedel. Čo sa týka kolies sú prevážené na nuku, tak uvidím keď nahodím. Zmena asi nebude žiadna :-( Inak poradil mi aby som ich dal naopak... Čo si o tom myslíte? Potenzy sú smerové, ale nie šípové a preto podľa neho to nebude na suchu až taký problém. Ale na vode...

Odkaz ke komentáři

No s tim prehozenim jsem nad tim take spekuloval, ale nebylo mi to doporuceno, take ted premyslim, jestli proste ty dve gumy nevyhodim a nekoupim nove. Je to sice dost penez, ale to ticho za to mozna stoji. Koupim nejake mekci a budu to sledovat. Do zadu ted hodim co jsem mel ve predu ty maji sotva 4mm vzorek, takze tam vydrzi tak sotva rok a pak hodim zase ty ojete zepredu do zadu a budu to nejak stridat a hlidat.

Odkaz ke komentáři
no som zvedavý ako tie zimné Ultragripy 7+ pri prezutí, ale nebol s tým problém :lool:

Taky mám GY Ultragrip 7+ a žádnej problém....na léto zvažuju Touranzy 16" 205....ale po tom co se tu o Bridgech napsalo...Ačkoli na Fabce I jsem s nima byl max spokojenej, ale to je jiná konstrukce náprav....

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 9 měsíců později...

Ja už na to nemám nervy, ale predávam auto, tak Potenzy idú do pr.ele!!! Inak každú sezónu som kolesá menil, nahustené boli dobre ( pravidelne kontrolujem ). Nesprávne zaobchádzanie, hmmmm... V zákrutách dostávali na pitchu, ale tak jazdím s každým autom, ktoré som doteraz mal ( pneu Dunlop, Pirelli, Matador atď ) a žiadne mi to nikdy nerobili. Problém bude buď priamo v tomto modeli pneu, alebo v zadnej náprave. V každom prípade ja už neriešim. P.S. Som zvedavý aké pneu dostanem na Neptunoch...

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Mám na Potenzách RE050 cca 25tis km a stále majú všetky 5,5mm,sedia ako pribité na suchu aj v daždi,jediné negatívum bola ich hlučnosť (pilka) po cca 12tis km.

Cca pri 20tis km som zbrúsil "pilku" a pneumatiky sú opäť tiché a s výbornou spotrebou.Od brúsenia mám na nich ďaľších 5 tis a stále je ticho,dnes som po tých 5tis prehadzoval predné so zadnými a naďalej je ticho,takže úprava dezénu pomohla na 100%

post-313-1305306168_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Nechcem ti brát iluzie ale já som geometriu riesil už niekolkokrat všecko ok a zadne gumy ak mám hore 17tky mi nicí stále... Trva to od výroby... Ak su hore 16tky tak sa nic nedeje.... Proste Octavia....

Je to i standartní problém nového superba, kdy 17 kola jsou odskákané a 16 nemají problém. Řekl bych, že octavia má ten samý problém v dané velikosti kol. Potvrzeno od vícero lidí.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...