ThePista Odesláno Březen 10, 2025 Sdílet Odesláno Březen 10, 2025 Ahoj všem, mám takový menší problém – při každém nastupování a vystupování dostanu pěknou ránu, protože mi probíjejí přelámané kabely v průchodce do dveří (dveře u řidiče). Rozhodl jsem se celou tu část kabeláže přepájet, ale nejsem si jistý, jak se nejlíp dostat k místu, kde kabely pokračují pod palubovkou. Máte s tím někdo zkušenost? Stačí sundat spodní část palubky, jako kdybych měnil relé? Je odtamtud přístup ke svazku, který vede do dveří? Budu rád za jakékoli rady, díky předem! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luki@007 Odesláno Březen 10, 2025 Sdílet Odesláno Březen 10, 2025 Jestli si to dobře vybavuju, tak svorkovnice pro kabeláž dveří je pod plastovým krytem A-sloupku pod palubkou (jak je páka na otvírání kapoty. 1 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Březen 10, 2025 Sdílet Odesláno Březen 10, 2025 Ja myslim že kdyby ty kabely skratovaly tak ti lítaj pojistky a auto nefunguje jak má Dle mě je tvúj problém statická elektřina Samozřejmě pokud máš náké viditelné poškození kabeláže tak určitě opravit 1 Citovat Odkaz ke komentáři
ThePista Odesláno Březen 10, 2025 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2025 3 hours ago, Luki@007 said: Jestli si to dobře vybavuju, tak svorkovnice pro kabeláž dveří je pod plastovým krytem A-sloupku pod palubkou (jak je páka na otvírání kapoty. Tak to byl k tomu docela jednoduchý přístup :) Kouknu na to a dám vědět, díky! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ThePista Odesláno Březen 10, 2025 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2025 49 minutes ago, pavel71 said: Ja myslim že kdyby ty kabely skratovaly tak ti lítaj pojistky a auto nefunguje jak má Dle mě je tvúj problém statická elektřina Samozřejmě pokud máš náké viditelné poškození kabeláže tak určitě opravit Pojistky mi nelítají. Auto mělo někdy v historii měněné dvěře a elektřinu tam dělal nějakej šikula. Svazek má v pantu káblíky pospojované čokoládou, a polovina kabelů je neorigo černých takže chci vyměnit celou tu zprasenou část. A taky proč si myslím že jsou někde zpřelámané/obnažené kabely je protože mi občas problikává/skomírá podsvícení ovládání stahovaček na dveřích. A čím si myslíš že by když tak mohla být způsobená ta statická elektřina? Mám možnost to nějak otestovat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Březen 10, 2025 Sdílet Odesláno Březen 10, 2025 Jestli tam maš čokoladu tak ji vyházej a pajením nastav svazek tak abys měl v ohybu nové draty a ne spoj Jiný barvy až tak nevaďí Ten konektor dveří je na sloupku musiš sundat paku otviraní kapoty a plast Ta statika většinou to dělá oblečení ja stim taky valčim hlavně když dojdu do prace a od kovový skřínky dostanu ranu až se probudim? 😂 Na 120 byly takovy gumovy pasky s dratem uvnitř bylo to vzadu chyceny ke kastli a tahalo se to po zemi aby ta statika šla do země 1 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Březen 10, 2025 Sdílet Odesláno Březen 10, 2025 Statika - oblečení, obuv , koberečky, potahy sedačky, Při vystupování otevři chyť se rámu dveří a pak teprv nohy ven a vystoupit 1 Citovat Odkaz ke komentáři
ThePista Odesláno Červen 11, 2025 Autor Sdílet Odesláno Červen 11, 2025 (upraveno) Tak, a je to spraveno, byly to jen ty zpřelámané kabely. Baterka už drží a dveře nekopou. Díky všem za tipy :)) Upraveno Červen 11, 2025 uživatelem ThePista 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.