Přejít na obsah

Rez kolem víčka nádrže

Murder

Doporučené příspěvky

Tak je dnes už vcelku běžné u ročníku 98 tak mi Octavia taky vykvetla kolem víčka nádrže. Bylo to poměrně velké (polovina obvodu) ale lak stále držel. Plech z ACI na výměnu mám doma už od vánoc. V úterý jsem se naštval a dloubl do toho klíčem a takhle to dopadlo:

Octa1.JPG

Tak jsem se ve středu sebral a vyrazil po servisech i známých kde by byli ochotni mi tam navařit ten nový plech, že víc nechci, připravil bych to, napasoval a přivezl na naheftování, pak bych to už zase dodělal sám, samozřejmě dnešní velkopodnikatelé odmítali se slovy nezájem, neděláme, měníme celý blatník, no a dva známý, jeden stav se koncem příštího týdne a druhý, zavolej v pondělí a domluvíme se kdy (podle mého práce na půl hodinky i s odpojením baterie).

Přijel jsem domů a pustil se do toho sám, pěkně po staru s nýtováním a použil jsem modernější tekutý kov pro pevný spoj. Postup tady:

Octa2.JPG

Octa3.JPG

Octa4.JPG

Octa5.JPG

Upraveno uživatelem Murder
Odkaz ke komentáři

Pak už jen kytování, plnič:

Octa6.JPG

Octa7.JPG

No a na závěr lak:

Octa9.JPG

Octa10.JPG

Octa11.JPG

Octa12.JPG

Není to 100procentní, ale já jsem spokojený a nějakou dobu to ještě bez problémů vydrží, Octu si stejně nechávám na doježdění (za 30 ji nikdy neprodám to ji nechám raději dojet do mrtě).

Odkaz ke komentáři

Spodní nátěr je, základovka a nástřik tím gumoasfaltem jak se používá na podvozky, podběhy musím sehnat, ještě jsem se po nich nekoukal, teď mě hlavně čeká výfuk (střed a konec) mám 2 roky ten nejlevnější z Kelly a už je v ..... Teď tam dám originál, nemíním za dva roky zase řešit drnčení, foukání, rachocení...

Odkaz ke komentáři

Loctite v lepení jim věřím.

Jinak díky, co se týče složitosti, tak nejhorší je dostat tam ten nový plech, hrnec který tvoří náústek k tankovacímu hrdlu je hned za blatníkem (vlastně přilepený k blatníku) to jsem odlepil. Řezal jsem těsně kolem něj, no a navlíknout tam ten nový plech, to je takový ježek v kleci, proto mám ty zářezy dole po stranách toho nového plechu a musel jsem ho tam narvat silou (i manželka pomáhala odtlačovat zbytek blatníku co je kolem toho hrdla)

nýtování, kytování, broušení a lak, to je pak už jen taková hračka.

Odkaz ke komentáři

No zase, nepřechvalte mně, kdybych nebyl líný u první malinké bublinky ten podběh vyčistit, bublinku zabrousit a opravit lak tak na 5cm + namontovat plastový podběh, tak jsem řezat nemusel vůbec, jenže jsem na to s*al a takhle se mi to oplatilo, trvalo to tak rok a půl.....

Jenže doby tunění auta mám už za sebou a teď je používám jako dopravní prostředek, jó kde jsou ty doby kdy mě muzika ve Felicii stála půlku ceny nové Felicie. Dnes mám v Octavii šlaktrafon za litr a ve Smartu originál šlaktrafon, který je sice drahý, ale nic neumí. Ale sháním něco co zvládne přehrávat hudbu z iPhone a chci to dát do obou aut + do Octavie jdu do plata zaříznout Oválky ať mi tam jen nedrnčí přední papíráky ve dveřích.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

No jako, že úplně jednoduchý to není, ale bral jsem to tak, že do škodovky pro novej blatník se dá vždy. Hlavně nedoporučuji odkládat to a začít u první bublinky na laku, to se pak nemusí řezat a stačí vyčistit, odrezit, překytovat malou dírku a je to oprava na 2-3 hodinky včetně laku, tohle jsem už dělal 3 odpoledne a ještě budu (zkurvil jsem lak, šel jsem ho rozlešťovat druhej den, tak je popraskanej a naleptanej) čekám až poleví tepla, v tomhle se to venku nedá dělat, plech má cca 70°C a přebrousím to a stříknu ještě jednou a pak nechám pořádně vyzrát. No jo no chybama se člověk učí.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tímto by faceliftové octávky neměly trpět, protože ty většinou mívají ty plastové podběhy, kdežto předfaceliftové v základní výbavě neměly ty plastové podběhy a voda s blátem se dostává přímo na blatník a usazuje se kolem hrdla nádrže a pak to tam hnije

Odkaz ke komentáři

Demontáž víčka je velmi jednoduchá drží ho jeden šroubek, který je na té straně co je elektro-zámek zatlačíš ten jazýček co drží zavřené víčko a tam je šroubek. Ten vyšroubuješ, a celé víčko vyklopíš nejprve doprava a pak vytáhneš i tu pravou stranu. Guma kolem víčka nádrže je jen nasunutá, odšroubuj víčko nádrže, nacpi tam kus hadru (aby se tam nenaprášilo jak budeš manipulovat s tím deklem a celé to vytáhni. Tím otvorem kolem víčka to jde nádherně vystříkat třeba wapkou (nezapomeň našroubovat zpět to víčko nádrže. Klidně to jde i sundat doma a pak se sundaným deklem s tou gumou dojet někam na benzínku s wapkou a tam to vystříkat. Neboj se ničeho, demontáž a montáž víčka/deklu je záležitost 2-3 minut...

Edit: Ta dírka pokračuje jako hadička ještě 5 cm a tak volně v prostoru končí.

edit2: jo a pokud se rozhodneš sundávat i ten jazýček zámku tak s ním se jen lehce pootočí jako třeba se žárovkou a vytáhneš ho. Teď si nejsem jistý jestli se musí na demontáž sundat nebo ne, ale opět otázka pár vteřin...

Odkaz ke komentáři
trpia týmto aj faceliftove modely? ci len predfl? co je pricinou hrdzavenia?

Já mám před Face r.v. 99 a tímto moje octa netrpí. Mám už tam podběhy. Hodně jsem to viděl u 97 a 98.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
Guest Pafka_024

Ahoj vsem.

Shodou okolnosti jsem nedavno take resil korozi kolem vicka nadrze, mam Oct '98.

Nahodou jsem narazil na toto forum, takze se take podelim o zkusenosti s imto problemem.

Bohuzel se mi nepovedlo povolit sroubek, kteraym bych sundal cely ten plast okolo vicka, takze jsem musel pouzit nasili a cely dil vytrhnout ven. Osazeni kolem sroubku samozrejme prasklo. Zbytek sroubku jsem pak musel z elektrozamku odvrtat, nebot se mu opravdu nechtelo ven.

Nastesti jsem korozi nemel v tak pokrocilem stadiu jak je videt v prvnim prispevku, takze po rozebrani jsem vse prolil rezistinem a vse pak zamontoval zpet. Praskly dil jsem osadil novym sroubkem s velkou podlokou, ktera prekryla tu prasklinu, která vznikla vytrzenim hrdla ven. Nastesti vse drzi vyborne.

Ted mi jenom zbyva sehnat ten podbeh. Nevite jestli bude bez problemu pasovat na stary model? Bude se muset na karoserii neco upravovat?

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Ja to dělal nedavno taky. Je to prostě bolavý místo prvních Oktáveček. Ještě doporučuji zakoupit plastové podběhy do blatníků (přesně zadní plastové nadkolí). Originál cca 650,-/kus. Ale Auto Kelly mají i kopie 290,-/kus a pasují dobře. Kamoš klempíř co mně to dělal tak říkal, že ty plasty udělají hrozně moc. Dobře to ošetřil nátěrem na spodky aut a pak nasadil podběhy a teď je to chráněno proti přímé vodě, bahnu atd. Je blbost si nechat opravit ten blatník a pdběhy tam nedát. Za chvilku by to valilo znovu.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...