Přejít na obsah

Raketka

Doporučené příspěvky

Tak se po dlouhé době zase posouváme v naší kauze Nouzák. Konečně se podařilo podchytit závadu, která s tím přímo souvisí. Bylo to něco na způsob - Regulace plnícího tlaku - mez nedosažena, tudíž jsou s největší pravděpodobností dvě možnosti. Buďto je vadnej regulační ventil turba, nebo turbo samotný. Já osobně bych to spíš viděl na ten ventil, protože turbo tlačí v pohodě a když se to chytne, tak to třeba 200 km jede naprosto v pohodě. Nejčastěji to haluzuje, když člověk jede pilu a pak najednou zvolní tempo, což by IMHO mohlo odpovídat té regulaci, která se prostě nedokáže přizpůsobit nebo tak něco :D ...Takže teď se uvidí, jestli se do toho pustí rovnou servis a začne to řešit, nebo to půjde přes regionála z bolky, aby si byl hezky u toho :palec:

Odkaz ke komentáři
Tak se po dlouhé době zase posouváme v naší kauze Nouzák. Konečně se podařilo podchytit závadu, která s tím přímo souvisí. Bylo to něco na způsob - Regulace plnícího tlaku - mez nedosažena, tudíž jsou s největší pravděpodobností dvě možnosti. Buďto je vadnej regulační ventil turba, nebo turbo samotný. Já osobně bych to spíš viděl na ten ventil, protože turbo tlačí v pohodě a když se to chytne, tak to třeba 200 km jede naprosto v pohodě. Nejčastěji to haluzuje, když člověk jede pilu a pak najednou zvolní tempo, což by IMHO mohlo odpovídat té regulaci, která se prostě nedokáže přizpůsobit nebo tak něco :D ...Takže teď se uvidí, jestli se do toho pustí rovnou servis a začne to řešit, nebo to půjde přes regionála z bolky, aby si byl hezky u toho :palec:

no tak to je masakr hlavne ze neustale psali a rikali ze je vse OK. kdo to zjistil...???

Odkaz ke komentáři
kráásný... :palec:

jo tuhle jsem viděl novou RS FL ve žlutý barvě a ta barva je teda úplně jiný... nevíte někdo, je to nová barva? nebo se mi to jenom zdálo?

Rekl bych, ze je to stejna barva. Ikdyz jsem mel nekdy taky ten pocit, ze by na FL mohla byt jina ... Stejne tak mam pocit kdyz vidim Modrou race na predFL a FL ... Na FL vypada lip, sytejsi, ale asi bude stejna. Chtelo by to postavit vedle sebe a mozna by rozdil nebyl (predFL bude asi trosku vybledla od slunicka)

Odkaz ke komentáři

Toš máme novej řídící ventil na turbu. Nakonec stál daleko míň, než se předpokládalo, takže pohodička. Teď se uvidí, jak se to projeví v nějakým dlouhodobějším horizontu. Pokud by to dělalo dál, tak by prej vyhodili turbo a zkusili ho rozebrat a vyčistit.

Jinak jsem se ptal na to vnější těsnění dveří (jak jsme řešili u Pavla na chalupě) a skutečně na to mají pokyn z bolky, takže není problém objednat nový gumy a přehodit to. Akorát přesně nevím, jak to má škodovka myšlený s lakem, protože tam mají napsaný jakýsi větší lakování atd, což mi připadá demence vzhledem k rozsahu ošoupání, to by IMHO dopadlo ještě hůř, než je to teďka, takže spíš bych to viděl na nějakou lakovou tužku a rozleštit :blink:

Odkaz ke komentáři

chystam se na ne tento tyden, uz se blizi garancka po 165 Tkm, tak bych je nechal vymenit gumicky a olej. Lakyrnik at vemze tuzku a odpoledne to necim rozlesti. Akurat nevim co s tou kapotou. Ale tu muzou objednat striknout apak jen nasadit ne ? Nebo ze by rozstrik na blatniky ?

Odkaz ke komentáři
Ty woe :D Z Tebe tam maji asi kopřivku :) a jakmile se objeviš ve dveřích tak jsou v pozoru :D

Tak je pravda, že už jsem vyfasoval 3. technika, resp servisního poradce :D ...Ten minulej se mě teď víceméně náhodou zbavil a evidentně je rád, ale já taky :D Teď jsem nafasoval takovýho mladýho sympaťáka a s ním je aspoň rozumná řeč. Kdykoliv jedu kolem a stavím se tam s tím, že něco svítí a bylo by potřeba to napíchnout, tak hned zavolá mechanika, vyčtou závady a dá se s ním rozumně mluvit a dosáhnout toho, co by se mi líbilo. Ten minulej byl sice na vyšší pozici a věčně byl na školení ve škodovce, ale evidentně je tam školili, jak vyjebávat s lidma, protože nikdy nic nešlo, neměli čas, musel sem se objednat atd :palec:

Odkaz ke komentáři

To je ve škodovce naprosto normální, třeba Jarov to je děs běs... Chtěl jsem po nich opravit BT HF jednotku a řekli mi, že tam musím nechat auto 3 dny, aby to prošlo jakousi záruční procedurou a ani přesvědčování, aby se mi na to nějaký mechanik podíval nepomohlo... Pak jsem dal auto k Jarodovi (Rolbař) a bylo to opraveno za 15 minut... Prostě pokud člověk nemusí, ať do Škoda servisu radši neleze. :) ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

Kotouče se mění, až se sjedou. Je tam předepsaná minimální tloušťka a samozřejmě nesmí bejt pokroucený nebo tak něco :lool: A půl cenťáku by 10 tis mělo vydržet určo si myslím, vždyť to může být tak třetina nové desky a deska vydrží rozhodně víc než 30 tis (při normální jízdě :smich: )

...Jinak mně vydrželi prakticky přesně rok - minulá výměna předních byla 30.6.2009 a zadní asi o 14 dní později. A najetý za tu dobu je něco malinko přes 50 tis km, takže taková Raketčina klasika - minule to bylo tuším cca 56 tis :D

Odkaz ke komentáři

Taky sem uvažoval o alternativě, ale nakonec sem dospěl k názoru, že aby to mělo smysl, chtělo by to překopat více věcí. Minimálně kotouče + desky, v ideálním případě by měly být větší než série, žejo. Čímž se tam už nevejdou zase původní disky atd atd, tak sem se na to vykašlal a šel opět do sériovek. Navíc něco sportovního bude finančně zase úplně jinde, ale pokud by do toho člověk chtěl jít, tak tím asi ničemu neublíží.

Odkaz ke komentáři

tak auto potrebuje jazdiť, takže nieť času chodiť do servisu každú chvíľu...no a kto vie aké šmejdy tam dali doštičky v škodovke :D :lool: no aspoň gumy nie sú vyšmýkané :smich: ja mám podozrenie či aj ich nejako nedobabrali keď potom ani auto na druhý deň nebrzdilo vôbec - iba na ručnú

keby na tom jazdil len jeden šofér ako u teba tak by možno vydržali viac, ale takto má každý iný štýl jazdy, mne sa zdalo že aj na OI vydržali okolo 90 ale nechcem kecať

Odkaz ke komentáři

Tak já jsem se letos poprvé dostal do fáze, kdy jsem na jedné parádní silničce při víkendovým dovádění dostal při dobržďování před zatáčkou na naprosto suchým asfaltu kola do smyku, respektive to vzalo ABSko, ale krásně si to hvízdlo, jako když dobržďujou rally káry...měl jsem z toho obrovskou radost, vždycky sem si říkal, jak to dělají, že to snad ani nejde...a ono přece jde :lool:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...