SKAJA Odesláno Květen 10, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 10, 2010 Tak se po dlouhé době zase posouváme v naší kauze Nouzák. Konečně se podařilo podchytit závadu, která s tím přímo souvisí. Bylo to něco na způsob - Regulace plnícího tlaku - mez nedosažena, tudíž jsou s největší pravděpodobností dvě možnosti. Buďto je vadnej regulační ventil turba, nebo turbo samotný. Já osobně bych to spíš viděl na ten ventil, protože turbo tlačí v pohodě a když se to chytne, tak to třeba 200 km jede naprosto v pohodě. Nejčastěji to haluzuje, když člověk jede pilu a pak najednou zvolní tempo, což by IMHO mohlo odpovídat té regulaci, která se prostě nedokáže přizpůsobit nebo tak něco :D ...Takže teď se uvidí, jestli se do toho pustí rovnou servis a začne to řešit, nebo to půjde přes regionála z bolky, aby si byl hezky u toho 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SnizekZABIJAK Odesláno Květen 10, 2010 Sdílet Odesláno Květen 10, 2010 Tak se po dlouhé době zase posouváme v naší kauze Nouzák. Konečně se podařilo podchytit závadu, která s tím přímo souvisí. Bylo to něco na způsob - Regulace plnícího tlaku - mez nedosažena, tudíž jsou s největší pravděpodobností dvě možnosti. Buďto je vadnej regulační ventil turba, nebo turbo samotný. Já osobně bych to spíš viděl na ten ventil, protože turbo tlačí v pohodě a když se to chytne, tak to třeba 200 km jede naprosto v pohodě. Nejčastěji to haluzuje, když člověk jede pilu a pak najednou zvolní tempo, což by IMHO mohlo odpovídat té regulaci, která se prostě nedokáže přizpůsobit nebo tak něco :D ...Takže teď se uvidí, jestli se do toho pustí rovnou servis a začne to řešit, nebo to půjde přes regionála z bolky, aby si byl hezky u toho no tak to je masakr hlavne ze neustale psali a rikali ze je vse OK. kdo to zjistil...??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Květen 10, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 10, 2010 Dneska jsem byl v servisu řešit s majitelem další postup a naštěstí se mi podařilo ten error zrovna vyvolat, tak sme to hned napíchli a bylo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kully Odesláno Květen 10, 2010 Sdílet Odesláno Květen 10, 2010 kráásný... jo tuhle jsem viděl novou RS FL ve žlutý barvě a ta barva je teda úplně jiný... nevíte někdo, je to nová barva? nebo se mi to jenom zdálo? Rekl bych, ze je to stejna barva. Ikdyz jsem mel nekdy taky ten pocit, ze by na FL mohla byt jina ... Stejne tak mam pocit kdyz vidim Modrou race na predFL a FL ... Na FL vypada lip, sytejsi, ale asi bude stejna. Chtelo by to postavit vedle sebe a mozna by rozdil nebyl (predFL bude asi trosku vybledla od slunicka) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Květen 10, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 10, 2010 Taky mám ten pocit, že třebas ta žlutá jde strašně do háje slunkem. Tak jako byl dřív rozdíl mezi OI a OII (kde sice byla skutečně jiná barva), tak dneska pomalu vypadá rozdíl mezi předFL a FL 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gatorade Odesláno Květen 11, 2010 Sdílet Odesláno Květen 11, 2010 A ještě teda pár foteček, byly dělaný v podvečer a na rychlovku, takže spíš jako ukázka, že i Rakeťanda umí bejt čistotná, když chce To stresne okno (siber) vyzera super 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Květen 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 17, 2010 Toš máme novej řídící ventil na turbu. Nakonec stál daleko míň, než se předpokládalo, takže pohodička. Teď se uvidí, jak se to projeví v nějakým dlouhodobějším horizontu. Pokud by to dělalo dál, tak by prej vyhodili turbo a zkusili ho rozebrat a vyčistit. Jinak jsem se ptal na to vnější těsnění dveří (jak jsme řešili u Pavla na chalupě) a skutečně na to mají pokyn z bolky, takže není problém objednat nový gumy a přehodit to. Akorát přesně nevím, jak to má škodovka myšlený s lakem, protože tam mají napsaný jakýsi větší lakování atd, což mi připadá demence vzhledem k rozsahu ošoupání, to by IMHO dopadlo ještě hůř, než je to teďka, takže spíš bych to viděl na nějakou lakovou tužku a rozleštit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Květen 17, 2010 Sdílet Odesláno Květen 17, 2010 chystam se na ne tento tyden, uz se blizi garancka po 165 Tkm, tak bych je nechal vymenit gumicky a olej. Lakyrnik at vemze tuzku a odpoledne to necim rozlesti. Akurat nevim co s tou kapotou. Ale tu muzou objednat striknout apak jen nasadit ne ? Nebo ze by rozstrik na blatniky ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Květen 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 17, 2010 Osobně bych tipl, že kapotu stříknou samotnou, bez blatníků. Ale jistě to nevím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Květen 17, 2010 Sdílet Odesláno Květen 17, 2010 mě po té havárce dělali novou kapotu a rozstřik na blatníky .... :( takže tak .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Květen 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 17, 2010 No jo, ale tobě to dělali podle starýho postupu :( ...Ale od letošního roku mají nový DP a každej díl se musí nejprve odříznout flexou, nalakovat, usušit na šňůře a pak se teprve vaří zpátky (zevnitř, aby se to neopálilo) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Květen 17, 2010 Sdílet Odesláno Květen 17, 2010 tak v tom případě good luck Olafe :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Květen 18, 2010 Sdílet Odesláno Květen 18, 2010 jj daduv postup 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Květen 19, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 19, 2010 Tak v pondělí se pojede opět do servisu...tentokrát budou měnit (opět :) ) tlakový snímač u DPF, kterej hlásí při určité hladině zaplnění chybu. Ale to půjde hezky na účet škodovky, protože stávající je tam cca rok a tudíž ještě v záruce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Květen 19, 2010 Sdílet Odesláno Květen 19, 2010 Ty woe :) Z Tebe tam maji asi kopřivku a jakmile se objeviš ve dveřích tak jsou v pozoru :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Květen 19, 2010 Sdílet Odesláno Květen 19, 2010 No neviem či by si nemal vo vozíku voziť pojazdný service team :) :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Květen 19, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 19, 2010 Ty woe :D Z Tebe tam maji asi kopřivku :) a jakmile se objeviš ve dveřích tak jsou v pozoru :D Tak je pravda, že už jsem vyfasoval 3. technika, resp servisního poradce :D ...Ten minulej se mě teď víceméně náhodou zbavil a evidentně je rád, ale já taky :D Teď jsem nafasoval takovýho mladýho sympaťáka a s ním je aspoň rozumná řeč. Kdykoliv jedu kolem a stavím se tam s tím, že něco svítí a bylo by potřeba to napíchnout, tak hned zavolá mechanika, vyčtou závady a dá se s ním rozumně mluvit a dosáhnout toho, co by se mi líbilo. Ten minulej byl sice na vyšší pozici a věčně byl na školení ve škodovce, ale evidentně je tam školili, jak vyjebávat s lidma, protože nikdy nic nešlo, neměli čas, musel sem se objednat atd 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gowster Odesláno Květen 20, 2010 Sdílet Odesláno Květen 20, 2010 To je ve škodovce naprosto normální, třeba Jarov to je děs běs... Chtěl jsem po nich opravit BT HF jednotku a řekli mi, že tam musím nechat auto 3 dny, aby to prošlo jakousi záruční procedurou a ani přesvědčování, aby se mi na to nějaký mechanik podíval nepomohlo... Pak jsem dal auto k Jarodovi (Rolbař) a bylo to opraveno za 15 minut... Prostě pokud člověk nemusí, ať do Škoda servisu radši neleze. :) ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Květen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 28, 2010 Tak Raketa doma. Dostala novej snímač odchylky tlaku v rámci záruky a kromě toho nový turbo, tak snad bude všechno v poho a zas bude na chvílu klid :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Květen 28, 2010 Sdílet Odesláno Květen 28, 2010 tak to abys to turbicko poradne zajel.. :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 Dneska sem přehodil přední-zadní kola a vypadá to, že co nevidět se ozvou brzdový desky. Nejhorší levá zadní má tak 2 mm, tak uvidíme, jak to bude vycházet... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Červenec 12, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 Vydržali rok? :D Ja som pozeral tak je tam niečo okolo 0.5cm, nevieš koľko by to mohli vydržať - takých 10 do prehliadky dúfam že v pohode pri normálnej jazde? :lool: Korúče sa menia pri 120? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 Kotouče se mění, až se sjedou. Je tam předepsaná minimální tloušťka a samozřejmě nesmí bejt pokroucený nebo tak něco :lool: A půl cenťáku by 10 tis mělo vydržet určo si myslím, vždyť to může být tak třetina nové desky a deska vydrží rozhodně víc než 30 tis (při normální jízdě ) ...Jinak mně vydrželi prakticky přesně rok - minulá výměna předních byla 30.6.2009 a zadní asi o 14 dní později. A najetý za tu dobu je něco malinko přes 50 tis km, takže taková Raketčina klasika - minule to bylo tuším cca 56 tis :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Červenec 12, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 Ja to vidím už aj na kotúče, pretože neviem či to 30tis dajú :lool: no o niečo viac brzdíš, u mňa to je 50 tis. na doštičkách, rozmýšľal som o iných ako škodováckych 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 Taky sem uvažoval o alternativě, ale nakonec sem dospěl k názoru, že aby to mělo smysl, chtělo by to překopat více věcí. Minimálně kotouče + desky, v ideálním případě by měly být větší než série, žejo. Čímž se tam už nevejdou zase původní disky atd atd, tak sem se na to vykašlal a šel opět do sériovek. Navíc něco sportovního bude finančně zase úplně jinde, ale pokud by do toho člověk chtěl jít, tak tím asi ničemu neublíží. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Červenec 12, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 tak jasné, šporťák to nie je, ale rozmýšľam o nejakých ATE alebo Ferodo ako mi známy odporúčal tie ATEčka no uvidíme ako to dopadne...brzdí to aj tak, to je hlavné :lool: práve keď by menili aj kotúče tak by to bolo ideálne :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 Jj, ideálné k tomu tam nakopat pořádný bremba :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Červenec 12, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 (upraveno) Nejako moc brzdíte obidvaja nie?? :lool: Mne tam pri 90t serviske ešte stále nechali pôvodné, že do 120 asi už nevydržia, ale niečo cez 100t km by mohli dať... :D Upraveno Červenec 12, 2010 uživatelem lubinob 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Červenec 12, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 tak auto potrebuje jazdiť, takže nieť času chodiť do servisu každú chvíľu...no a kto vie aké šmejdy tam dali doštičky v škodovke :D :lool: no aspoň gumy nie sú vyšmýkané ja mám podozrenie či aj ich nejako nedobabrali keď potom ani auto na druhý deň nebrzdilo vôbec - iba na ručnú keby na tom jazdil len jeden šofér ako u teba tak by možno vydržali viac, ale takto má každý iný štýl jazdy, mne sa zdalo že aj na OI vydržali okolo 90 ale nechcem kecať 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 Tak já jsem se letos poprvé dostal do fáze, kdy jsem na jedné parádní silničce při víkendovým dovádění dostal při dobržďování před zatáčkou na naprosto suchým asfaltu kola do smyku, respektive to vzalo ABSko, ale krásně si to hvízdlo, jako když dobržďujou rally káry...měl jsem z toho obrovskou radost, vždycky sem si říkal, jak to dělají, že to snad ani nejde...a ono přece jde :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.